Cum îți poți curăța casa și hainele cu aburul aparatului de călcat

Știm cu toții povestea: aparatul tău de călcat (fie că e steamer sau fier de călcat clasic) stă uitat într-un dulap până apare o cută problematică pe o cămașă sau o rochie de care ai nevoie. Dar pe lângă utilizarea lui tradițională, aparatul de călcat poate fi folosit, grație aburului său, și pentru igienizarea unor obiecte din casă. Și nici nu îți trebuie o masă de călcat!

Cum îl poți folosi? Detaliez pe larg în ghidul DOER de mai jos.

Aburul este util în eliminarea bacteriilor.

Tocmai din acest motiv, pe lângă hainele pe care le porți, sunt călcate și prosoapele, lenjeria de pat, lenjeria de corp – practic e un pas în plus pentru igienizarea lucrurilor după spălare.

De asemenea, poți folosi aburul fierului de călcat pentru a da un aer fresh perdelelor, draperiilor și covoarelor din casă între două spălări. Cum? Așază fierul de călcat pe o suprafață plată (și un material care poate fi călcat), setează termostatul pentru abur, ridică aparatul și îndreaptă jetul de abur către perdele și draperii. Procedează la fel și în cazul fețelor de pernă sau a huselor canapelelor și fotoliilor (nu se știe niciodată când îți vin musafirii în vizită și trebuie să pregătești imediat casa) – le poți da un refresh rapid cu ajutorul aburului.

Aburul elimină mirosurile neplăcute.

Aburul elimină și mirosul neplăcut cauzat de bacterii, alergeni și acarieni. Tocmai din acest motiv, poți folosi aburul fierului de călcat pentru a curăța, de exemplu, căsuța sau coșulețul în care doarme cățelul sau pisica sau jucăriile de pluș ale copilului (bineînțeles, asta nu înseamnă că nu trebuie să le mai speli – jetul de abur e doar o măsură de igienizare în plus, la care poți recurge la nevoie). În plus, foarte căutate sunt acum aparatele de curățare cu abur, pentru că ajută la curățarea casei într-un mod mult mai ecologic, fără intruziunea chimicalelor din produsele de curățare.

Aburul elimină acarienii.

Aburul te scapă de acei acarieni care îți cauzează reacții alergice (disconfort nazal, ochi iritați, dificultăți ale căilor respiratorii). Acarienii sunt prezenți inevitabil în toate casele noastre – în saltele, cuverturi, mobilă, covoare, draperii. Aburul puternic elimină aceste microorganisme pentru un mediu mai curat și mai sigur pentru sănătate.

Aburul oferă un aer fresh pieselor din cașmir și lână.

See Also

Da, mai ales că aceste piese nu se calcă niciodată cu fierul de călcat. Pentru a elimina cutele și eventualele deformări poți folosi maximum un steamer sau poți îndrepta aburul fierului de călcat spre ele (asta după ce le-am așezat pe un umeraș).

Aburul reîmprospătează piesele pe care vrei să le mai porți o dată.

Dacă ai purtat astăzi o rochie și vrei să o mai porți și la un eveniment de peste două zile, dar nu ai timp să o speli, poți apela cu succes la puterea aburului. Va da un aer fresh materialului și va îndrepta eventualele cute, pentru a părea ca scoasă din dulap atunci când vrei să o porți.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top