Now Reading
7 seriale culinare de urmărit pe netflix

7 seriale culinare de urmărit pe netflix

Poftești la un serial bun? Vremea rece ne va ține mai mult prin casă, prilej numai bun să vizionam niște seriale noi, inspiraționale.

Trăim  vremuri  în care “a mânca” a depășit condiția de simplă necesitate, cum era considerată acum zeci de ani. Responsabili pentru asta sunt mulţi factori precum varietatea de produse și restaurante, târgurile culinare, oamenii din social media care ne ademenesc spre locații cool dar și showurile de televiziune care au popularizat o gamă variată de emisiuni cu şi despre gătit.

Am preparat pentru voi un platou mixt format din 7 showuri culinare pe care le poți viziona chiar acum pe netflix. Avem o ofertă bogata cu showuri culinare în care facem cunoștință cu bucătari de renume ce ne dezvăluie secretele mâncărurilor delicioase, dar și altele care ne învaţă diverse lucruri despre diferențele culinare și culturale ale lumii.
7 showuri de vizionat cu șorțul de bucătărie pentru că nu se știe niciodată când te lovește inspirația. Să-i dăm drumul!

Chef’s Table
Ajuns la cel de-al 5-lea sezon, serialul Chef s Table se vizionează obligatoriu cu burta plină sau măcar cu ceva de ronțăit prin apropiere. Este un show culinar impecabil (doar nu degeaba a fost nominalizat de 7 ori la Emmy!!!) care ne prezintă în fiecare episod câte un bucătar de renume și povești despre rețele și restaurantele acestora. Pe scurt, un show care vorbește despre arta culinară și oamenii din spatele ei.


The Mind of a Chef

Urmăresc cu sufletul la gură showurile culinare ale regretatului Anthony Bourdain printre care și The Mind of a Chef, pe care acesta îl narează. Serialul a ajuns deja la sezonul al 6-lea și mixează gătitul cu călătoriile, tradițiile şi istoria. Un show din care înveți ce contează atunci când vrei să pregătești o masă bună cu produse de calitate.


Cooked
Scriitorul și expertul în gastronomie Michael Pollan a dus pasiunea pentru mâncare şi mai departe, dezvoltând un serial care ne prezintă istoria gastronomiei, în patru episoade.
Mai exact, ne prezintă evoluția gastronomiei mondiale văzută prin lentila celor patru elemente – foc, apă, aer și pământ. Un singur lucru mai am de adăugat – yummy!

Somebody Feed Phil
Pe Phil poate îl știți deja și din serialul I’ll Have What Phil’s Having, care combină pasiunea pentru călătorii și cea culinară. Acesta ne poartă în jurul lumii din Bangkok, Tel Aviv, Tokyo până în New Orleans degustând feluri tradiționale din locuri unde visam să ajungem doar cu gândul.
Phil Rosenthal ne invită într-o călătorie gastronomică la care adaugă un ingredient special – umorul.

Salt, Fat, Acid, Heat
Intrat recent în grila netlix, acest documentar m-a cucerit încă din primele minute. Și nu, nu pentru că are ca protagonist o femeie-chef, ceva ce vezi mai rar în bucătăriile restaurantelor cu stele Michelin, ci pentru ca Samin este foarte carismatică.

See Also

Serialul o are în prim plan pe carismatica Samin Nosrat, Chef și scriitoare, care aduce manifestul ei culinar în mâncărurile simple, tradiționale. Călătoriile culinare din jurul lumii au făcut-o să ajungă la o singură concluzie – cele 4 elemente nelipsite din orice bucătărie sunt sarea, grăsimea, acizii și focul, elemente care dau de altfel și numele showului.

Ugly Delicious
Serialul este la primul sezon dar are șanse serioase să crească mare dacă continuă în stilul început. În prim plan îl avem pe bucătarul David Chang care călătorește în jurul lumii pentru a dezlega mistere culinare.
Serialul are un concept interesant, în care fiecare episod se concentrează pe un fel anume de mâncare (pizza, tacos, bbq) și explorează modul în care este acesta preparat peste tot în lume.

The Curious Creations of Christine McConnell
Un show culinar de vizionat alături de întreagă familie în perioada Halloweenului, Christine McConnell: Bunătăţi neobişnuite, ne prezintă creațiile culinare ale diabolicei, dar talentatei, artiste-cofetar Christine McConnell. Această ne invită în casa și în universul ei bizar (o combinația dintre Addams Family și păpușile Muppet Show) pentru a crea confecții delicioase și decoruri ciudate cu ajutorul colecției ei de creaturi colorate.

Voi ce showuri culinare ne mai recomandați?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top