Now Reading
Cum organizezi o cină pentru prieteni la tine acasă

Cum organizezi o cină pentru prieteni la tine acasă

Nu știu alții cum sunt, dar mie îmi place la nebunie să fiu gazdă și să organizez diferite reuniuni acasă, acest loc în care ne-am găsit cu toții refugiul în ultimele luni. Sigur, ador să fiu și musafir, nu mă înțelegeți greșit, e mult mai relaxant din punct de vedere logistic, ca să zic așa. Dar trebuie să recunosc faptul că îmi place la nebunie să pregătesc totul, să gătesc rapid ceva gustos, să aranjez masa sau să creez un decor în living, iar, la final, să ciocnesc un pahar de vin sau de șampanie cu toți invitații mei, mulțumită că seara a ieșit așa cum trebuie!

Și cum toamna este aici și, în scurtă vreme, terasele nu vor mai fi o opțiune. Se anunță, ce-i drept, redeschiderea restaurantelor, dar am un feeling că pentru mulți dintre noi care petrecem cu plăcere timp acasă, vizitele dese vor deveni… cheia marilor succese. Și a bucuriilor de neprețuit. Pentru că da, a venit timpul să apreciem mai mult ceea ce avem, momentele simple, plăcerile mărunte, lucrurile pe care le-am luat întotdeauna… for granted. Și cum zilele acestea mă tot gândesc la un nou dinner party, în compania câtorva prieteni, m-am gândit să vă iau cu mine la cumpărături, dar și să demontez ideea că un eveniment micuț, plănuit la voi acasă, este cine știe ce bătaie de cap. Cu un plan bun, câțiva pași simpli și un Mastercard (contactless, desigur, #safetyfirst) întotdeauna în portofel, un dinner party poate ieși excelent! Chiar mai bine decât spune în manual! 😀

#1 În primul rând, stabilește ziua și numărul invitaților.

De cele mai multe ori, aleg să fac astfel de reuniuni în weenkend, pentru că, în timpul săptămânii, sunt prinsă între filmări, birou și întâlniri, așa că nu am prea mult spațiu de manevră. Iar același lucru se întâmplă și cu prietenii mei, motiv pentru care weekendul este de fiecare dată o alegere sigură. Cât despre numărul de invitați, prefer să păstrez reuniunile într-un cadru intim, cu cei mai apropiați oameni din viața mea, să formez diferite grupuri (familie, gașca de prietene etc.).

Este bine să știi de la bun început cine va participa la dinner party, pentru a putea estima de câte ingrediente ai nevoie, ce băuturi să iei, dar și către ce specific culinar să te orientezi. De exemplu, dacă știi că cineva din grup este vegetarian sau are intoleranță la un anumit ingredient, meniul ar trebui stabilit și în funcție de nevoile și preferințele sale. Cu alte cuvinte, să fie ceva pentru fiecare! Problema mea mare în astfel de momente este dacă am invitați carnivori pasionați … nu prea știu să gătesc carne, dar să nu mai ziceți nimănui. 🙂

#2 Gândește-te la meniu și pregătește lista de cumpărături.

În funcție de numărul de invitați, stabilesc și meniul, care poate consta fie în ceva complex (un pui cu legume, paste sau poate chiar o pizza de casă), fie într-un bol sățios cu mai multe ingrediente, cum este acest Buddha Bowl despre care am povestit aici. De altfel, o să las și un link către secțiunea de rețete, în cazul în care ai nevoie de un strop de inspirație. De asemenea, nu uita de băuturi, foarte importante pentru reușita unui dinner party. În cazul meu, vinul nu lipsește niciodată – vara mă înțeleg mai bine cu cel alb și cu roze-ul, însă, odată ce intervine sezonul rece, trec la roșu. Cocktailurile sunt foarte ușor de făcut, la rândul lor, deci n-ar strica să incluzi un gin tonic în meniu. Foarte la modă de vreo doi ani.

După ce mă orientez asupra lucrurilor pe care vreau să le pregătesc, încep să conturez lista de cumpărături, nu înainte de a verifica dacă am deja o parte din ingrediente acasă. Odată ce lista a fost finalizată, îmi iau geanta, cardul și câteva plăsuțe de pânză (în care să îmi pun cumpărăturile pentru a evita sacoșa de plastic) și mă îndrept către piață, unde găsesc ingrediente fresh și tot ce îmi trebuie. Chiar, știați ca într-o serie de piețe din România se poate plăti cu cardul, la inițiativa Mastercard? How cool is that? Așa se întâmplă și în Piața Matache. Așadar, la final, plata se rezolvă rapid cu Mastercard și mă îndrept spre casă pentru a pune cina la cale.

#3 Începe pregătirea propriu-zisă și ocupă-te de decor.

Înainte de a începe să gătesc efectiv, îmi place să fac puțină ordine prin casă și să aranjez masa și mici colțuri din casă. Câteva vaze cu flori proaspete, lumânări aprinse sau felinare pot crea un cadru care arată foarte drăguț. De asemenea, mă asigur că este curățenie, în special în spațiile în care vor intra și invitații mei. Practic, încerc să creez un spațiu clean, warm & friendly, în care și mie mi-ar plăcea să fiu invitată.

Apoi, îmi pun șorțul și… la treabă! Glumesc, desigur, nu îmi pun mereu sorțul. Dar mă apuc să spăl alimentele, să le curăț, să le condimentez, tot procesul pe care îl implică o aventură în bucătărie!

#4 Creează o atmosferă de #GoodVibesOnly în bucătărie.

Cum poate fi organizat un dinner party de succes dacă bucătarul, înainte de oricine altcineva, nu este pregătit și… în toane de petrecere? Haha! Da, am această regulă de a mă distra în bucătărie, așa că, atunci când gătesc, am lângă mine o boxă din care răsună muzica mea preferată. Cânt, dansez, verific mâncarea, aranjez vesela pe masă, pregătesc paharele, ador partea această de pre-party!

De regulă, în toiul pregătirilor încep să sosească și invitații, așa că, de cele mai multe ori, îmbinăm utilul cu plăcutul. Altfel spus, poveștile, paharele de vin și buna dispoziție cu pregătirea mesei!

#5 Pregătește-ți lookul de party

O rochie sau o cămașă drăguță, un ruj roșu, o coafură rapidă… chiar dacă petrecerea are loc la tine acasă, iar invitații sunt cei mai apropiați oameni din viața ta. Un look de party chiar te va ajuta să intri mai ușor în atmosfera serii, ca să nu mai spun de boost-ul de încredere pe care îl vei primi!

See Also

#6 Let’s get this party started!

Invitații au sosit, mâncarea este gata, băuturile sunt la rece, așteptând să fie turnate în pahare… petrecerea poate începe! Dacă ai și un playlist pregătit dinainte, cu atât mai bine, pentru că muzica dă întotdeauna tonul distracției! Iar partea bună la genul acesta de petreceri acasă este că poți fi propriul DJ și poți alege toate piesele care-ți plac, ceea ce va contribui semnificativ la starea de spirit a ta și a invitaților tăi.

Prin urmare, indiferent că stați o seară întreagă la povești, că dansați pe muzica anilor ’80 sau că depănați amintiri la un pahar de vin, un dinner party trebuie să aibă un numitor comun: veselia tuturor celor prezenți. Pentru că aceste momente împreună sunt, într-adevăr, de neprețuit. Mai ales în contextul acestei noi normalități despre care se tot vorbește și pe care o trăim acum.

Iar asta nu este tot. Deși lumea s-a schimbat și aproape toate activitățile noastre se desfășoară altfel față de cum știam, încă mai putem să ne concentrăm asupra lucrurilor frumoase, să vedem partea plină a paharului, să fim optimiști.

Iar acum, la final, să vă spun și de ce am menționat mai sus Mastercard. Pentru că Mastercard încurajează aceste momente speciale pe care ni le putem crea cu toții prin noua campania „Trăiește noul de neprețuit, Hello Priceless!” Poate fi o întâlnire la cină cu prietenii, o sesiune de shopping (online) mult așteptată sau o excursie, chiar în țară, într-un loc pe care aștepți de multă vreme să-l descoperi: tu îți poți crea singur momente de neprețuit. În plus, campania include și un concurs cu peste 10.000 de premii. Marele premiu este o autorulotă cu care poți face oricând o escapadă în natură sau un road-trip prin țară. De asemenea, poți câștiga și unul dintre cele 90 de carduri de cumpărături în valoare de 1.000 de lei fiecare și poți fi unul dintre cei 10.000 de participanți care pot asculta una dintre cele 5 piese create de Smiley și HaHaHa Production și disponibile numai pentru câștigători pe durata campaniei. În plus, dacă plătești cu telefonul mobil, poți câștiga premiul special, un smartwatch pe săptămână.

Cum poți să câștigi? Plătește oriunde în România, până pe 30 septembrie, cu cardul tău Mastercard sau Maestro, și înscrie valoarea tranzacției prin SMS, la numărul 3725, sau direct pe platforma www.mastercard.ro/participare. Orice tranzacție înscrisă înseamnă o șansă în plus de câștig. Eu deja m-am înscris, voi? 🙂

Foto: Andrei Zafiu Locații: Piața Matache, Commons.

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top