Decolteul, zona pe care o uităm. Cum ne îngrijim gâtul și pielea delicată de pe piept.
Chiar trebuie să-ți spun asta: dacă îngrijirea pielii tale se oprește la linia maxilarului, atunci faci o mare greșeală. Gâtul și decolteul tău delicat sunt la fel de expuse precum pielea de pe față la razele UV, poluare și alți agresori externi care contribuie la îmbătrânirea pielii. Pielea din aceste zone este mai subțire decât cea a feței, este mai predispusă la uscăciune, pigmentare, riduri și multe altele. Pentru a lupta cu apariția ridurilor de pe gât, gușă și maxilarul lăsat, astăzi vreau să vorbim despre ce presupune îngrijirea decolteului, care sunt pașii de urmat și care sunt cremele pe care le puteți încorpora în rutina de îngrijire a pielii.
PE SCURT:
Pielea care se întinde de la decolteu până la gât primește adesea mai puțină atenție decât fața ta. Dar poate suferi la fel de multe daune solare și de uzură, care se manifestă la fel ca pe față. Iată cum să tratezi corect decolteul pentru ca pielea să rămână moale, fină, netedă, fermă și strălucitoare.
-
exfoliere regulată
-
hidratare
-
antioxidanți
-
protecție solară
Săptămâna trecută am fost la un masaj facial profund (despre care vă voi povesti) iar terapeut a exclamat ”WOW, dar ce bine îți arată decolteul! Te dai cu cremă?” Ei bine, da, instinctiv am avut tot timpul grijă și de gât și pielea de pe piept. Mi s-a părut firesc să mă duc cu crema și masajul până acolo. Și se pare că a avut efect. Practic acesta este rezultatul pe care produsele de îngrijirea tenului le oferă. Efecte vizibile în timp, la persoane de vârste similare. M-am simțit bine și m-am felicitat. Și așa mi-a venit ideea de a scrie acest articol. Că poate vă spun ceva ce nu știți deja. 🙂
Cum să-ți îngrijești decolteul și gâtul.
Deoarece decolteul tău este adesea expus la soare, este predispus la cancer de piele și la semne timpurii de îmbătrânire. Deși radiațiile UV de la soare sunt principalul factor de risc pentru deteriorarea pielii de pe piept și gât, există totuși și alți factori precum predispoziția genetică, procesul natural de îmbătrânire și poluarea care pot afecta, de asemenea, aspectul decolteului.
Astăzi ne concentrăm pe ce putem face ca să prevenim.
Curăță cu blândețe.
Pielea de pe decolteu este subțire și delicată. Spălarea agresivă poate irita pielea și accelera îmbătrânirea pielii. Mineralele dure din apa de la robinet usucă și irită pielea, așa că evită dușurile cu apă foarte fierbinte. Știi, când ții dușul în mână sau când curge de sus, pică direct pe piept! Pentru a preveni deteriorarea capilarelor, șterge pielea cu grijă, tamponează, nu freca cu prosopul.
În loc să freci energic pielea de pe gât și pe piept, folosește vârfurile degetelor pentru a aplica delicat demachiant și clătește cu apă călduță.
Seara, regula mea pentru decolteul meu este să-l includ în rutina mea de curățare. Deci, atunci când folosesc un toner pe un tampon de bumbac moale pentru fața mea, îl trec și pe acea zonă.
Poți folosi și apă micelară. Apa micelară este apă care conține molecule micelare care se atașează de machiaj și resturi și le descompun. În special persoanele care nu poartă prea mult machiaj, pot folosi apa micelară ca demachiant.
Pentru porii încărcați, încearcă dubla curățare. Această rutină în doi pași presupune utilizarea unui ulei natural (de exemplu, ricin, măsline sau floarea soarelui) pentru a îndepărta murdăria și apoi necesită o spălare ușoară a feței pentru a ajuta la eliminarea uleiului. Apoi înmoi o cotonetă în apă micelară sau demachiant pentru a îndepărta machiajul din jurul ochilor.
EVITĂ săpunul! Cu excepția cazului în care sunt este un săpun conceput special pentru față, săpunurile pot modifica echilibrul pH-ului pielii, ceea ce permite dezvoltarea mai multor bacterii.
Un studiu din 2012 a confirmat acest lucru, ajungând la concluzia că agenții tensioactivi (ceea ce permit agenților de curățare să descompună uleiul, astfel încât apa să poată spăla murdăria) împiedică moleculele pielii să rămână naturale și sănătoase.
PRODUSE
Exfoliază în mod regulat.
Pe lângă curățarea pielii de pe decolteu de două ori pe zi, ia în considerare utilizarea unui produs de exfoliere fin sau a unei măști de câteva ori pe săptămână. Acest lucru poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de pe gât și piept.
Pentru a exfolia, caută produse care conțin acid salicilic, acid glicolic, acid lactic sau enzime din fructe. Lasă să acționeze 60 până la 90 de secunde apoi clătește. ATENȚIE! acestea sunt ingrediente foarte puternice. Nu exagera cu ele! Pielea ta are o barieră naturală care o protejează și o ajută să rețină umiditatea. Utilizarea unui scrub poate fi blând în prima zi, dar frecarea insistentă sau utilizarea zilnică a acestui tip de produse poate deteriora stratul exterior al pielii.
Un semn de exfoliere excesivă este hipersensibilitatea pielii. Acest lucru poate provoca iritații, erupții și chiar o senzație de usturime atunci când aplicați produse.
PRODUSE
Utilizează antioxidanți.
Antioxidanții precum vitamina C și resveratrolul pot inversa efectele și creează o barieră împotriva radicalilor liberi declanșați de soare, poluare și alți factori de mediu care pot determina pielea să își piardă fermitatea, luminozitatea, uniformitatea și chiar umiditatea.
HIDRATEAZĂ!!
Am scris special cu majuscule pentru că este esențial! Pielea deshidratata pare mai aspra si mai ridata, mai puțin supla și mai ternă. Uleiurile și cremele hidratante de față funcționează frumos pe decolteu. Alege unul cu ingrediente puternice de tratament pentru și mai multe beneficii. Acidul hialuronic este foarte eficient. Iar acum am apărut și produse special concepute pentru această zonă.
Când simt că am aplicat prea multă cremă hidratantă pe față, folosesc excesul de produs pe decolteu. În rest, îmi folosesc loțiunea de corp sau crema specială și o aplic, întotdeauna cu toată palma, din centru spre umărul drept sus și apoi înapoi în centru și apoi pe umărul stâng sus. Gâtul îl masez de jos în sus.
Evită soarele atunci când este posibil și folosește factor de protecție solară.
Sigur, soarele este o modalitate excelentă de a stimula starea de spirit și de a crește nivelul de vitamina D. Dar expunerea exagerată la soare poate deteriora pielea și poate crește riscul de cancer de piele.
Asigură-te că acoperi zona decolteului și că o protejezi cu factor de protecție. Chiar și atunci când ești în oraș și te plimbi pe stradă. Acesta trebuie să devină un obicei precum spălatul pe dinți.
Dacă ai stat la soare, imediat după un duș sau o baie folosește o cremă densă sau ulei.
Ai grijă la postură.
În cele din urmă, să nu uităm nici de factorii mecanici care pot duce la redarea gâtului. Stăm toată ziua cu nasul în telefon sau în monitorul computerului. Nu uita să ridici capul, ca în acest video! 🙂
Acest articol nu este sponsorizat de nicio companie! 🙂
Surse:
https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging/reduce-premature-aging-skin
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3425021/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4030358/
https://www.aad.org/public/everyday-care/sun-protection/sunscreen-patients/sunscreen-faqs
***
Dacă ți-a plăcut acest articol și dacă simți că ceea ce găsești pe doer.ro îți este de folos, atunci te rog să te abonezi la NEWSLETTER-ul meu. Curând urmează ceva! 🙂