Now Reading
Ești tot timpul obosită? Fă aceste 5 mici schimbări esențiale!

Ești tot timpul obosită? Fă aceste 5 mici schimbări esențiale!

Ni se întâmplă tuturor să avem, din când în când, momente în care să ne simțim pur și simplu epuizați. Poate din cauza unor nopți pierdute, poate din cauza jobului solicitant sau a unor drumuri obositoare… sunt zeci de motive din care poți alege! Totuși, ecuația se schimbă atunci începi să te simți în permanență extenuată, chiar dacă nu ți-ai schimbat în vreun fel ritmul sau stilul de viață.

Sedentarismul, alimentația dezordonată și chiar și deshidratarea pot fi cauze ale epuizării. Fă aceste mici schimbări și încearcă să analizezi cum te simți, care este nivelul energiei tale. Dacă vei începe treptat să te pui pe picioare, înseamnă că aveai nevoie doar de câțiva stimuli pentru a-ți reveni…

  • Bea mai multă apă

Hidratarea în momentele în care îți e sete e absolut normală, e primul instict pe care îl ai și te conformezi imediat. Provocarea este însă atunci când nu ai această senzație care să te împingă de la spate. Deshidratarea îți poate afecta starea de spirit, funcțiile cognitive și nivelul energiei. Tocmai din acest motiv, e important să bei apă chiar și atunci când nu simți că îți este sete. Chiar și când ești la birou, setează-ți ca, ori de câte ori te ridici de la birou, să mergi să bei și un pahar de apă. Și nu uita de acest aspect oriunde te-ai afla în cursul zilei.

  • Schimbă-ți salteaua

Nu o să știi cât de importantă este și cât de mult poate face diferența o saltea bună până nu vei găsi una pe măsură. Una dintre cauzele pentru care nu reușești să dormi sau nu te odihnești corespunzător poate fi salteaua. Dacă e inconfortabilă, vei începe să te întorci pe toate părțile, vei avea dureri și te vei trezi obosită fără să înțelegi de ce. Cele cu memorie sunt, de regulă, recomandate, pentru că nu sunt nici foarte moi (evită-le pe acestea pentru că îți deformează coloana, chiar dacă aparent te simți bine pe ele), dar nici foarte tari și rigide, modelându-se după forma corpului tău.

  • Ia micul dejun.

Nu degeaba specialiștii recomandă mereu să luăm micul dejun și spun că este cea mai importantă masă a zilei. Știu că, atunci când sună alarma, nu vrei altceva decât să mai dormi zece minute și să sari peste micul dejun, dar nu te lăsa ispitită de această idee. Micul dejun îți dă energie și te ajută să te concentrezi mai bine pe parcursul zilei, în timp ce câteva minute de “moțăială” în plus nu vor face altceva decât să te bulverseze mai tare.

  • Fă mișcare.

Poate părea ciudat, dar o plimbare e mai bună decât un pui de somn dacă ai nevoie de un boost de energie. Și cum la birou nu prea poți profita de o repriză de 15-20 de minute de somn, cel mai bine ar fi să ieși afară (aerul proaspăt ajută), să schimbi puțin peisajul și să te plimbi. La fel ar trebui să procedezi și seara, înainte de culcare: dă o tură prin cartier cu bicicleta (cât mai permite vremea) sau fă o scurtă plimbare prin parc – vei dormi mult mai bine după ce îți pui sângele în mișcare.

  • Limitează-ți accesul la gadget-uri.

Doar pentru că poți sta tot timpul cu ochii în ecrane nu înseamnă că e și bine să o faci. Pentru că aceste ecrane, și în special cel al telefonului, te obosesc teribil. Și te seacă de energie într-un mare fel. Renunță la ele pe cât posibil: la masă, atunci când aștepți la coadă – dacă ai cu cine, mai bine socializează, poate afli povești interesante și nici nu îți strici ochii, pe stradă (hai, nu spune că n-ai mers de atâtea ori pe stradă cu ochii în telefon), înainte de culcare și tot așa.

Bine, acum, de ce să nu recunosc? Sunt eu lupul moralist, numai că nici mie nu îmi ies mereu lucrurile astea de mai sus.  Dar de propus, chiar mi le propun! 😀 Iar din când în când, mai recurg și la mici “trucuri” pentru energie.  Mai exact, la Feroglobin, un supliment alimentar cu fier, zinc, acid folic și vitamine, despre care v-am mai povestit de câteva ori. Pe de o parte, mineralele acestea pe care le conține ajută la combaterea stării de oboseală.

See Also

Pe de altă parte, contribuie la furnizarea cantității necesare de fier, de care organismul nostru are o nevoie vitală, deoarece fierul ajută la transportul oxigenului de la plămâni în restul corpului nostru. Astfel, carența de fier poate provoca dezechilibre serioase în organism: probleme cu memoria, oboseală acută, anemie, sistem imunitar slăbit, probleme de care chiar nu am nevoie. Și tocmai din acest motiv încerc să le previn din timp, ascultându-mi corpul și observând semnalele pe care mi le trimite el.

Tu cum combați lipsa de energie?        

Înainte de a lua orice fel de suplimente alimentare, consută medicul specialist.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top