Pinterest Inspiration: cum să îți organizezi spațiile de depozitare din casă

Spațiile de depozitare. Le avem cu toții în casă, fie că e vorba de niște cutii dosite în vârful unui dulap sau după o ușă, de o debara sau un garaj. Doar că de multe ori, deși aceste spații sunt menite să păstreze lucrurile în ordine și să asigure un oarecare echilibru, ajung să fie un adevărat haos, în care chiar nu găsești nimic.
Ei bine, pentru a preveni astfel de situații și, evident, pentru a-ți simplifica viața de zi cu zi, am pus la cale un ghid #DOER pentru organizarea spațiilor de depozitare din casă. Folosește-te de trucurile de mai jos și s-ar putea să fie chiar bine.
În primul și în primul rând, scapă de surplus.
Fără obiecte pe care le-ai păstrat că te-ai gândit că îți vor folosi cândva, dar de care ai uitat în următoarea secundă, fără haine pe care nu le mai porți, fără accesorii sau gadgeturi inutile. Dacă ai printre ele lucruri care sunt în stare bună și mai pot fi folosite, donează-le unor persoane care chiar au nevoie de ele. Sau întreabă-ți prietenii dacă au nevoie de ceva: poate acel colier pe care nu știi nici acum de ce l-ai cumpărat i se va părea minunat unei prietene dragi.
Există soluție și pentru obiectele pe care nu le mai utilizezi dar sunt bune și valoroase. Le poți vine. Vei fi surprinsă dacă-ți faci o selecție de haine și le vinzi la niște prețuri micuțe, cât de repede te vei putea bucura de o sumă de bani, numai bună de reinvestit inteligent. 🙂
Fă-ți o listă cu toate categoriile de obiecte de depozitat.
Și desenează-ți o hartă a casei pentru a le stabili locul. Altfel spus, produsele de curățenie pot sta într-un coș sau o cutie sub chiuveta de la bucătărie, condimentele, esențele și alte produse folosite în bucătărie le poți pune în niște cutii de lemn care arată foarte cool, vopselurile, pensulele și alte ustensile într-o cutie în debara, accesoriile separat, cosmeticele la fel.
Ia în calcul și cât de des le folosești.
De exemplu, pentru produsele pe care le utilizezi mai des, cum sunt cosmeticele din baie, alege niște cutii, suporturi sau coșuri deschise, ca să nu pierzi timpul scoțându-le mereu capacul. În plus, te poți juca un pic și cu designul lor: ojele pot arăta foarte simpatic dacă au o coordonare cromatică și sunt așezate într-un suport transparent. În cazul unor obiecte care nu sunt la fel de eye-candy, poți recurge la niște cutii cu un model cool sau niște coșuri în care să le ascunzi.
Folosește-te de rafturile pe perete.
Multă lume se teme să nu aglomereze pereții și, implicit, casa, dar dacă designul este gândit cu cap, aceste rafturi economisesc spațiu în alte colțuri și pot arăta foarte chic. Personal, îmi place foarte mult ideea unor rafturi suspendate deasupra biroului, pentru că îți poți crea un spațiu de lucru creativ, eficient și… ZEN!
Apelează la etichete.
În special în bucătărie. Nu sunt deloc old-school, mi se par chiar tare simpatice și utile, mai ales dacă ai zeci de cutii, borcane și sortimente de paste, condimente, uleiuri, sosuri.
Și cel mai important: AȘAZĂ TOTUL LA LOCUL SĂU DUPĂ CE L-AI FOLOSIT.
Dacă lași azi o bluză aruncată pe scaun, mâine o revistă aruncată pe covor, poimâine o cremă uitată prin te miri ce loc, în scurt timp vei avea din nou o casă ticsită de obiecte care îți stau în cale. Așa că în loc să te trezești din nou în mijlocul haosului, acordă treizeci de secunde în plus pentru a-ți pune lucrurile în ordine. Imediat ce te obișnuiești cu acest obicei, vei vedea ce bine te vei simți într-o casă ordonată. Îți spune asta o obsedată care nu poate lucra fără ordine de jur împrejur. 🙂
Foto: Pinterest, Instagram, Pixabay
***