Now Reading
Așa cum vreau eu anul ăsta! 6 rezoluții personale pentru fericirea de zi cu zi.

Așa cum vreau eu anul ăsta! 6 rezoluții personale pentru fericirea de zi cu zi.

Ce îmi propun pentru noul an? Mă întreb măcar în treacăt de fiecare dată când calendarul ne anunță cu focuri de artificii că începe un nou ciclu de viață. Ca orice început vine cu speranțe, cu dorințe și planuri pe care îmi doresc să le transform în realitate… în următoarele 365 de zile.

Dar privind cu mai multă atenție asupra a ceea ce-mi doresc cu adevărat, realizez că an de an, am devenit mai puțin entuziastă cu aceste rezoluții mărețe și aleg mai degrabă să mă concentrez pe acțiuni punctuale care îmi îmbunătățesc viața zi de zi și să mă bucur de ceea ce mi se întâmplă. Și asta nu cred că presupune gesturi care să mă scoată exagerat de mult din zona mea de confort și să mă demotiveze rapid dacă nu se întâmplă cum vreau eu.

Da, îmi doresc simplu să fiu sănătoasă, fericită și să fac bani. Dar ce sunt dispusă și capabilă să fac pentru a le obține? Secretul cred că stă în pași mărunți dar consecvenți.

Iată o listă cu acele rezoluții pentru starea mea de bine generală: minte, trup și suflet. Care cred că sunt chiar destul de ușor de implementat.

  1. Să îmi ascult corpul în fiecare zi.

Nimeni pe lumea asta nu mi-l cunoaște mai bine decât mine. Așa că este important să-i acord atenție și să văd ce-mi transmite. Serviciul, familia, viața socială sunt consumatoare de energie astfel că îmi iau câteva minute să-l ascult. Și când este obosit îl las să se odihnească, stau în casă citesc ceva, văd un film. Când am energie merg la antrenament.

Trupul este casa noastră și cel mai de bază mod de transport. Este important să știi ce se petrece cu el.

  1. Să zâmbesc în fiecare dimineață.

Nu-s eu cea mai prietenoasă ființă mai ales dacă mă trezește alarma dar am constatat că atunci când îmi începe ziua cu un zâmbet, pentru mine în oglindă sau pentru cei de lângă mine, energia pe care o transmite este chiar contagioasă. Zâmbetul produce serotonină, dopamină și endorfine iar ele sunt responsabile cu starea de euforie.

  1. Să fac mai mult voluntariat.

Anul trecut am plantat copăcei. Și bucuria pe care am simțit-o este în topul personal de anul trecut. Pe pământ sunt peste 7 miliarde de oameni dintre care mulți au nevoie de orice sprijin. Există nenumărate organizații pentru cauze care mai de care mai diverse. Este aproape imposibil să nu găsești ceva care să te atragă. Beneficiul voluntariatului este și cu dublă direcție: eu mă implic în ceva ce-mi place iar ceilalți beneficiază de timpul și ajutorul meu.  

  1. Să economisesc bani.

Este ceva ce nu am prea făcut… nici nu am fost învățată să am această deprindere, nici nu am crezut că este necesar… sincer, nici măcar nu mi s-a părut ceva de luat în calcul la vârsta asta. Dar după ce treci printr-o criză financiară care te afectează în mod direct și personal, parcă vezi lucrurile altfel. Mai pragmatic. Și pragmatic nu este ceva rău. Este o acțiune conștientă, matură, care te pune măcar într-o măsură la adăpost de situații neplăcute. Cum fac economii? Păi, din veniturile mele lunare pun de-o parte o treime. Mă gândesc că acea sumă nici nu există. Este surprinzător câți bani se adună în acest mod.

  1. Să îmi fac o asigurare de viață.

Dacă tot am ajuns la capitolul financiar, m-am gândit să mă confrunt și cu un subiect despre care am cam evitat să vorbesc. Pe principiul că dacă nu vorbesc, nu există. Dar… am înțeles că o asigurare de viață este o cale excelentă de a-i proteja pe cei iubiți. Este un fel de decizie finaciară, pragmatică… dar și o decizie emoțională. Pentru că te pune față-n față cu un adevăr de care nu prea avem cum să fugim. Death and taxes. Nu-mi place să vorbesc despre ele, nu-mi place să mă gândesc la ele dar știu că nici nu scap de ele.

Tocmai de aceea o asigurare de viață cred că îmi poate completa cotidianul cu un soi de liniște că am avut grijă de confortul meu și al celor dragi în caz că se întâmplă ceva. Vreau ca eu și familia mea să avem o viață activă, cu plimbări cu bicicletele, cu ski, cu drumeții și sporturile preferate prin diverse țări. Dar se întâmplă ca viața să mai aibă suprizele ei.

Revenind la tonul optimist care mă definește, cred totuși că într-o mare măsură viața este și așa cum ne-o facem fiecare dintre noi. Deci de ce nu aș alege o asigurare de viață așa cum vreau eu? Adaptată exact nevoilor propii. Prin care să protejez exact ce am nevoie, pentru mine și familia mea. Asigurarea Așa cum vrei tu mă lasă să fiu în control. Exact ce le place Capricornilor!! 🙂

See Also

  1. Să învăț o aptitudine nouă.

Sunt însetată de cunoaștere, de a învăța zilnic ceva nou. Este un mod prin care simt că evoluez, că sunt mai deșteaptă și mai fericită cu mine.

Și știu că anul ăsta chiar vrea să pun în practică ceva ce-mi doresc de muuultă vreme. Dar nu o să-ți spun despre ce este vorba. Asta voi păstra pentru mine. Este însă ceva ce nu are legătură cu nimic din ceea ce am mai făcut pănă acum. Voi reveni la acest punct când va fi cazul.

Cam asta este scurta mea listă cu rezoluții pentru anul acesta, planuri care nu au legătură cu alții ci cu mine. Trebuie să mă facă mai fercită și să mă ajute să mă bucur de viață clipă de clipă.

Să ai un 2019 așa cum îți place, așa cum vrei tu! Chiar, cum vrei tu să-l ai?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top