RAPID, GUSTOS SI SANATOS! Salata cu caracatita si legume pe grill.
Pentru mine o salata reprezinta o masa in toata regula, deoarece nu contine doar frunze ci ii adaug de fiecare data si ceva mai consistent. De cateva luni am facut o adevarata obsesie pentru caracatita la gratar, asa ca am inclus-o in tot felul de combinatii. Astazi va prezint o fabuloasa si nemaiintalnita salata cu caracatita si legume la gratar. 🙂 Va avertizez, ca nu va mai opriti din mancat! Ehrenwort! 🙂
Ingredientele necesare sunt:
– 3 tentacule prefierte de caracatita
– 2 ardei kapia, 2 cepe rosii mici, 6 rosii cherry, 2 ciuperci – toate taiate in bucati mai mari, numai bine de pentru pus pe gratar (le cumpar de la piata sau daca ajung doar la supermarket, aleg varianta bio)
– frunze de salata de tot felul
– ulei de masline, aceto balsamico, suc de lamaie, sare & piper
Acestei salate ii pun un dressing pe care l-as putea manca cu paine dimineata, la pranz si seara… dar ma abtin! 🙂 Pentru el ai nevoie de:
– ulei bun de masline (spun bun, pentru ca recent o prietena mi-a adus din Italia un ulei de masline senzational, cum nu am gasit niciodata la noi, cu adevarat organic. Este o diferenta cum nu imi puteam imagina intre aceasta si ceea ce se gaseste la noi pe post de ulei virgin. Dar recomandarea mea este sa studiezi densitatea si consistenta cand cumperi ulei de masline. Pretul este si el, deseori, un factor care indica o anumita calitate)
– o capatana de usturoi
– ardei iute rosu
– patrunjel
– ierburi de Provence, sare & piper
Pentru eficienta maxima, procedeaza dupa pasii urmatori:
1. Pe tigaia tip gratar incinsa pune cele trei tentacule intregi (cam 4 minute pe fiecare parte)
2. Intre timp curata & taie legumele
3. Ia caracatita de pe foc si taie-o bucatele, pe care apoi le mai arunci 2 minute pe tigaia tip grill (am descoperit un tip de gratar acoperit cu un strat de marmura, care pana acum se comporta foarte bine)
4. Spala tigaia si sterge-o bine. Pune-o la loc pe foc cu o lingura de ulei de masline. Cand s-a incins, pune legumele si lasa-le sa se rumeneasca.
5. Intr-o tigaie mica incinge ulei de masline ( cantitatea ar fi cat o cescuta de espresso plina). Stoarce in ulei toti cateii de usturoi, pune cateva feliute de ardei iute (in functie de cat de picant suporti), apoi opreste focul. Adauga repede toate mirodeniile si patrunjelul tocat marunt si amesteca.
Intr-o farfurie mai adanca pune pe rand salata, legumele la gratar, caracatita si dressing-ul. Extazul papilelor tale gustative este asigurat! Enjoy!
***