Rețete simple să te ”dregi” după sărbători

După sărbători e musai să te ”dregi” cu mâncare ușoară. Gata piftia, sarmalele (chiar și cele congelate), cozonacul, salata de boeuf, fripturile cu piure, cârnații, caltaboșii, șoriciul și toba. Numai înșiruindu-le mi s-a făcut iar poftă de ele! 🙂 Vaaai, ce bune au fost… și încă sunt, dar dacă o ținem așa toată iarna se schimbăm dramatic silueta. Iarna mai ascundem cum putem șunculița de pe noi, dar zău, vine vara și trebuie să fim iar sexi și slim. Așa că trecem la rețete simple să ne ”dregem” după sărbători!

În plus, fiecare a avut dulciuri din plin pe masă sau în frigider. Numai câte dulciuri au primit copiii de la Moș Crăciun sau de la colindat! Le-am mai pitit noi prin frigider, dar faci ce faci și iar dai cu ochii de ele. Și îți spui ”hai că merge și asta ca este bună rău. Și e micăăă.” Uneori te strigă casoleta cu înghețată din congelator. Știi că este undeva pusă strategic în spate să nu ajungi la ea. Dar scoți până la urmă și adidașii congelați de porc și mațele de porc congelate și chiar și cârnații puși în pungulițe mici și ”forezi” după ea prin congelator. Și da, bălești între timp la ea și speri că nu te va prinde nimeni asupra faptului.

Și dacă te prind îndopându-te, spui tuturor că ”trebuie să mai facem loc în congelator, e full”! Răsfățul culinar este bun uneori, dar excesele dăunează. Și totuși toți suntem diferiți și la fel sunt și obiceiurile noastre alimentare. Structura corpului, vârsta, înălțimea, cât de mult ne mișcăm pe parcursul zilei, orele pe care le dormim, afecțiunile medicale și chiar obiectivele noastre de sănătate ar trebui luate în considerare atunci când mâncăm. 

Când ne dăm seama dacă am mâncat prea mult?

În primul rând, dacă trebuie să facem pauze pentru a termina masa sau dacă ne deschidem la pantalonii pentru a face față balonării sau disconfortului, este semn clar că am mâncat prea mult.

În al doilea rând, dacă simți că te străduiești să termini și ultimele îmbucături din farfurie doar pentru că vrei să lași farfuria goală (să nu o superi pe mama-soacră, pe soție sau pe mama) este clar că deja este super suficient.

Ca urmare, s-ar putea să aveți dureri de cap, sete crescută, oboseală sau letargie. De asemenea, este posibil ca organismul nostru să stocheze excesul de zahăr din sânge și calorii, ducând la creșterea în greutate. 

Teoria ca teoria, dar suntem aici să salvăm cumva situația. Iată în continuare câteva rețete simplu e preparat, sățioase în același timp.  Aceste preparate nu te vor face să te simți grea după masă și-ți oferă vitaminele și energia necesară fără să te îngrașe.

Salată de ton cu ouă de prepeliță

O salată pe cât de frumoasă, pe atât de gustoasă

O salată gustoasă care te va răsfăța în orice perioadă a zilei o vei savura. Simplu de preparat cu ce ai prin casă dar care te va face să te simți ca la restaurant chiar la tine acasă. Pregătește-o cu implicare, fă-o să arate frumos, pune-ți amprenta personală asupra ei și savureaz-o încet și sigur.

Iată ce ai nevoie pentru a o pregăti:

  • 60 gr mix salată
  • 4 lingurițe ton din conservă
  • 4 ouă de prepeliță
  • 2 felii pâine wasa
  • 1 castravete
  • 3 roșii Cherry
  • 2 lingurițe dulceață de ardei iute
  • sare M
  • ix condimente ulei
  • 4 frunze busuioc proaspăt
  • zeama de lămâie
  • 1 linguriță mix susan alb și negru

Mod de preparare:

Se pune mixul de salată pe o farfurie întinsă. Se adaugă apoi pe rând și castravetele tăiat cubulețe, roșiile cherry tăiate în sferturi. Ouăle de prepeliță fierte în prealabil se taie în jumătăți și se așează pe marginea farfuriei de jur împrejur.

Pe fiecare jumătate de ou am pus dulceață de ardei iute pentru un plus de culoare și gust. Am adăugat apoi tonul din conservă din loc în loc. Am turnat apoi ulei, sare, zeamă de lămâie și am presărat mix condimente, susan alb și negru iar la final am pus câteva frunze de busuioc proaspăt.

Am adăugat în ”peisaj” bucățele de pâine wasa care s-au potrivit perfect salatei.

Salată cu mortadella

O minunăție vizuală și gustativă
O salata matinală sau pentru  prânz cu mortadella, semințe și brânza te unge pe suflet pur și simplu! Ușor de făcut și rapid de savurat!
Iată ce ai nevoie pentru a o pregăti:
  • 40 gr valeriană
  • 40 gr rucola
  • 20 gr mortadella
  • 25 gr brânză de capră
  • 4 roșii Cherry
  • 1 ou
  • mix de susan alb si negru
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper
  • mix semințe floarea soarelui si dovleac

Mod de preparare:

Am așezat valeriana și rucola într-o farfurie întinsă. Am adăugat peste din loc în loc cubulețe cu brânză de capră. Mortadella am rulat-o și am tăiat-o în câteva bucăți. Am pus-o pe farfurie formând niște mici ”trandafirași”. Am pus sferturi de roșii cherry la întâmplare și am asezonat cu semințe de susan alb și negru, semințe de floarea soarelui și dovleac, ulei de măsline, sare și oțet balsamic. Am pregătit un ou ochi moale pe care l-am adăugat deasupra. Am pus piper peste ou.

 

See Also

Supă cremă cu roşii şi găluşte

O supă cremă cu multe legume și găluște pufoase

O supă cu multe legume merge perfect după atâtea mese copioase. Este o supă specială pentru că are şi găluşte şi este atât de bunăăăă! Dacă nu ai preparat-o niciodată află că după ce o vei încerca o vei introduce în meniul periodic al familiei, parol!

Iată ce ai nevoie pentru a o pregăti:

Pentru supa cremă:

  • 1 morcov
  • 1 felie țelină
  • 1 buc păstârnac
  • 1 buc ardei kapia
  • 1 buc ceapă
  • 200 gr roșii în bulion
  • sare
  • 2 lingurițe untură de gâscă
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2 buc cartofi
  • o jumătate dovlecel

Găluștele:

  • 3 ouă
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • aproximativ 6 linguri griș de grâu

Mod de preparare

Am pus legumele la fiert întregi: morcovul, bucata de ţelină, păstărnacul, ceapa, cartofii, jumătatea de dovlecel decojită şi ardeiul kapia. După ce au fiert aproximativ 25 minute am adăugat 200 gr de roşii în bulion. Am fiert încă 10 minute şi am lăsat oala deoparte să se răcească. Am pasat apoi legumele cu ajutorul unui blender, am adăugat şi sare. Apoi am pus oala înapoi pe aragaz la foc mic.

Am pregătit găluștele din 3 ouă pe care le-am bătut împreuna cu un praf de sare și o lingură cu ulei și am adăugat griș până au ajuns la consistența necesară. Am pus apoi găluștele în oală una câte una. După două/trei minute le-am întors și pe partea cealaltă. Au stat în total la fiert aproximativ 15 minute. S-au umflat parțial și am adăugat puțină untura de gâscă pentru aspect și pătrunjel tocat. Am pus oala deoparte cu capac pentru încă 10 minute pentru a se umfla găluștele în voie.

Supa nu este în general pe placul tău? Ei, poate o ciorbă acrită cu zeamă de varză te ”coafează” mai bine, iată aici o idee de rețetă.

Sperăm că sărbătorile au fost minunate și că le-ai petrecut după sufletul și dorința ta. Sperăm de asemenea că te-am inspirat măcar un pic cu aceste preparate simplu de preparat, gustoase și mai ușoare la stomac, numai bune să te ”dregi” după sărbători.
Să aveți celelalte 11 luni minunate, să mâncați chibzuit dar și să vă răsfățați din când în când. Nu uitați să faceți mișcare chiar și iarna, iată aici 7 motive să alergi iarna pe frig și zăpadă.
Pe curând! 🙂
                                                                                      ***
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top