Now Reading
3 idei grozave de mic dejun cu avocado la bază

3 idei grozave de mic dejun cu avocado la bază

Salut, eu sunt avocado! Sunt un fruct versatil, grăsuț, untos și sănătos. Sunt verde, am un gust plăcut și sunt utilizat în salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar şi la obţinerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice şi a săpunurilor naturale. Sunt bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier şi vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6. Foarte multă lume mă cumpără şi mă consumă, sunt fericit să fiu atât de iubit şi mâncat! Iată în continuare câteva idei grozave de mic dejun cu avocado la bază uşor de preparat, reţete unde eu sunt vedeta! Ah, ce bine mă simt!

Ştiu, uneori fraţii mei se mai deteriorează pe drum pentru că venim de foarte departe, din America Centrală și de Sud, Indonezia sau India. Neplăcut momentul când te apuci de o rețetă și descoperi în interior un fruct negricios, cu fire lemnoase sau prea moale! Suntem și noi fructe, e de înțeles! Am văzut în magazine că se poate cumpăra și avocado congelat, serios. Așa nu mai ai surprize neplăcute. Deși există multe altele, iată câteva dintre cele mai cunoscute soiuri de avocado: Choquette, Lula, Hass, Stuf, Pinkerton, Gwen, Maluma. Cel mai popular și larg disponibil tip de avocado este Hass.

Este recomandat să mă mănânci în prima parte a zilei, la micul dejun sau drept gustare pentru că, prin conţinutul meu bogat în grăsimi, pot duce la creştere ponderală (grăsimi peste 30%). Poate nu știai, dar conţin cu 35% mai mult potasiu decât o banană. Acest mineral este extrem de important pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular. Și ca să mă mai laud puțin, îți spun că am proprietăţi antioxidante puternice şi împiedic declanşarea diverselor tipuri de cancer.

Iată deci cele 3 idei grozave de mic dejun pe bază de avocado cu care vă ”amenințam” în titlu:

 Tort aperitiv colorat cu avocado 

Un aperitiv colorat în formă de mini tort este ideal pentru a impresiona. Este ideal pentru o masă festivă, este ușor de preparat și cu un efect maxim. Arata sofisticat si este si foarte gustos.

STRATUL ROSU: 150 gr sfeclă roșie fiartă, hrean, sare, ulei, oțet

STRATUL ROZ: 30 gr somon afumat, 2 linguri cremă brânză, 2 linguri smântână lichidă pentru gătit

STRATUL VERDE: o jumătate avocado, o ceapă mică, un castravete, zeamă lămâie, sare

Pentru ornat: 2 ouă prepeliță fierte, piper mozaic

Mod de preparare

1. Pentru primul strat am ras sfecla roșie și hreanul pe răzătoarea mică. Am adaugat ulei, sare și oțet. Am amestecat și am lăsat deoparte.
2. Al doilea strat l-am pregătit astfel: am pus în vasul blenderului crema de brânză, somonul afumat și smântâna lichidă. Am pasat bine de tot toate ingredientele până s-a format o cremă fină.

3. Stratul verde l-am pregătit dintr-o jumătate de avocado pe care care l-am pasat cu furculița. Peste el am adaugat castravete tăiat cuburi mici, ceapa tocată mărunt, zeamă de lămâie și sare.
4. Într-un inel de bucătărie am pus straturile pe rând. Am pus întâi sfecla, apoi pasta de somon afumat și la final pasta de avocado. La final am aranjat ouăle de prepeliță tăiate în jumătate și am presărat piper mozaic proaspăt râșnit.

Salata cu avocado şi castravete

Salata cu avocado şi castravete este delicioasă, sănătoasă şi plăcut colorată, o mănânci întâi cu ochii. 🙂

Ingrediente: un castravete mai mare, o jumătate de avocado, o jumătate de ardei roşu, o lingură porumb din conservă, zeama de la jumătate de lămâie, o bucata de ceapă albă, un căţel de usturoi, mărar proaspăt, seminţe de susan, seminţe de pin, sare, ulei de măsline, pâine wasa.

Mod de preparare

1. Tăiem în bucăţi mici castravetele şi avocado. Adăugăm apoi pe rând şi celelalte ingrediente: porumbul din conservă, ardeiul roşu, mărarul tocat, ceapa feliată, usturoiul pisat, zeama de lămâie, sare, seminţele de susan şi uleiul de măsline.

2. Amestecăm bine, mutăm într-un bol drăguţ, adaugăm la final seminţele de pin şi mixul de condimente. Această salată merge perfect cu pâine wasa.

 

Bruschete guacamole cu ou poșat

See Also

Când te gândești la avocado, te gândești automat la guacamole, așa-i? Ei iată o variantă de guacamole, dar pe pâine!

Ingrediente: o jumătate de avocado, 3 roșii, un castravete, 3 căței usturoi, 3 lingurițe zeamă de lămâie, sare, piper, mix condimente, o lingură ulei de măsline, un ou, o linguriță mărar uscat, 6 felii baghetă din faină neagră, germeni, 2 lingurițe oțet.

Mod de preparare

1. Am tăiat roșiile în cubulețe mici. Daca roșiile sunt zemoase, este de preferat sa eliminați partea aceea cu semințe, eu am folosit roșii prunișoare, care sunt mai uscate. Am tăiat apoi în cuburi mici și castravetele.

2. Am folosit jumătate dintr-un avocado mare pe care l-am scos din coajă cu ajutorul unei linguri. L-am pisat cu ajutorul unei furculițe și l-am adaugat peste restul ingredientelor. Am pisat cățeii de usturoi cu ajutorul unei prese, am adăugat zeama de lămâie, sare, piper, mărar uscat, mix condimente.

3. Feliile de pâine neagră le-am prăjit și am pus pe ele salată guacamole. Am adaugat puțin ulei de măsline și germeni de lucerna.

4. Oul l-am poșat în apă cu puțin oțet și l-am adăugat în mijlocul bruschetelor.

 

Nu uita, de un lucru trebuie să ai grijă, pentru că sunt destul de ridicat în calorii și nu toate grăsimile mele sunt ușor de digerat: mănâncă-mă nu foarte des și nu foarte mult. Știu cât sunt de bun și că pot fi adăugat în atât de multe combinații delicioase, dar trebuie limită chiar și când vine vorba de mine, avocado, un fruct! Nu știu ce să mă fac, voi oamenii sunteți atât de pofticioși!

Pentru mai multă inspirație culinară te învit și aici. Dacă vrei să vezi cum se desface corect un avocado, te invit aici. Te invit de asemenea să ne dai sugestii de rețete grozave în care m-ai folosit pe mine, fructul minune avocado! 

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top