RAPID, GUSTOS Si SANATOS: salata cu paste orzo si fenicul
Saptamana aceasta am petrecut o zi intreaga acasa… racita cu durere de cap si fara energie. Si m-am uitat la televizor pe canalele de gatit. 🙂 Atata mi-a trebuit. La cat sunt de pofticioasa, era absolut firesc sa ma apuce un chef nebun de gatit. Fix asa s-a intamplat, iar astazi, am dat o fuga la piata si mi-am cumparat ingredientele necesare pentru vreo patru preparate. Printre ele si aceasta salata cu paste orzo si fenicul.
Pana astazi nu am mai mancat niciodata orzo, adica niste paste mici in forma de boabe de orez. Si nici cu fenicul nu am pregatit vreodata ceva. Asa ca habar n-aveam ce gust urma sa aiba salata mea. Dar stiam sigur ca trebuie sa o fac. Si a fost o RE-VE-LA-TI-E!! Pe bune! Este cea mai buna salata pe care am mancat-o in ultimul timp! O combinatie perfecta intre cald si rece, dulce-acrisor si foarte putin sarat si moale cu crocant. 🙂
Pentru 4 portii de salata cu paste orzo si fenicul aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
2lg ulei de masline extra virgin
1 ceapa alba, taiata in cubulete medii
1/2 lingurita de sare
1 ceasca de orzo
1 fenicul, taiat pestisori de 2mm
1 mana de merisoare confiate
1 bula de mozzarella di Bufala, taiata cuburi
2 maini de ruccola
Pentru dressing:
3lg ulei de masline extra virgin
2lg de otet de mere
1 lingurita de mustar de Dijon
Se face asa:
Pune apa cu sare la fiert. Cand da in clocot, adauga orzo si lasa-l sa fiarba 10 min. In acest timp, incinge ulei de masline intr-o tigaie si adauga ceapa. Las-o pana devine usor galbena. Intr-o ceasca amesteca bine ingredientele pentru dressing. Pune ceapa calita peste dressing si amesteca.
Scurge toata cantitatea de orzo printr-o sita fina, pune-l intr-un bol mare. Toarna orzo peste dressing-ul cu ceapa si amesteca. Adauga fenicul, merisoarele si mozzarella si amesteca. Apoi ruccola. Si gata! Sa-mi spuneti daca va place. 🙂
***