Now Reading
Vrei să slăbești? Schimbă-ți stilul de viață.

Vrei să slăbești? Schimbă-ți stilul de viață.

Se simte că a venit vara! Primesc constant întrebări legate de slăbit. Și de la bun început îți voi spune: dacă vrei să slăbești trebuie să îți schimbi stilul de viață. Da, toate vrem să arătam bine la plajă dar cel mai bine ar fi să încercăm să arătăm cât se poate de bine zi de zi. Și nu pentru alții ci pentru noi însene. 

Bun, dacă am clarificat acest aspect, important aș spune eu, hai să vedem cam care ar fi obiceiurile relativ simple pentru a pierde câteva kilograme. Cum procedăm, ce să facem, ce să nu facem… ei bine, așa cum am mai scris sau spus, există câțiva pași esențiali care te pot ajuta să pierzi din greutate. Nu e nimic nou sub soare, n-am inventat roata, sunt sfaturi pe care poate le-ai mai auzit dar la care adaug un detaliu important – voința. Setează-ți din start niște așteptări realiste și înarmează-te cu răbdare, pentru că e un proces care se nu întâmplă peste noapte.
Să-i dăm drumul, așadar!

Renunță la zahăr
Încearcă pe cât posibil să reduci cantitatea de zahăr din organism. De altfel, un sfat bun pentru o viață sănătoasă, nu doar dacă intenționezi să slăbești. E dovedit științific – zahărul chiar nu-ți face bine. O spune chiar OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Știu, avem cu toții plăceri vinovate dar dacă intervine detaliul de mai sus (voință) atunci cred că nimic nu e imposibil. Ai crede că o linguriță de zahăr în ceai sau cafea poate trece neobservată. Mare greșeală! O linguriță în plus chiar poate fi prea mult! La fel și cu fructele, consumate crude sau în smoothie – unele dintre ele sunt adevărate bombe calorice! Cât despre produsele din comerț, nu uita să citești cu atenție etichetele alimentelor.

Bea (mai) multă apă
Sunt sigură că ai auzit asta de atâtea ori că ți s-a acrit, dar chiar e foarte important! Hidratarea este cheia și răspunsul la multe întrebări despre organismul tău. Cum te ajută apa atunci când vrei să slăbești? Simplu! Când organismul este bine hidratat intervine și senzația de sațietate, iar metabolismul este accelerat. Prin urmare, bea două pahare de apă înainte de fiecare masă și ai să reduci consumul substanțial și odată cu el… bye bye kilogramele în plus.

Mai multă mișcare
Un alt pas esențial în lupta cu kilogramele în plus este mișcarea. Vrem, nu vrem, exercițiile fizice sunt o parte esențială a programului de control al greutății. Prin urmare, fă în așa fel în cât sportul să devină rutina ta… și când zic sport mă refer și la jogging, dans, înot sau mersul pe jos! Mișcă-te cât poți de mult. Vei vedea că nu doar corpul îți va fi recunoscător, ci și psihic te vei simți excepțional.

Încearcă un program personalizat de control al greutății
Produse destinate slăbitului sunt foarte multe și fiecare promite să îți rezolve în mod miraculos problema fără ca tu să miști un deget. Unele, chiar se țin de promisiune dar nu cât ai bate din palme și nu fără punctele de mai sus îndeplinite. În plus, nu multe dintre aceste programe sunt compatibile cu programul zilnic sau stilul individual de viață al fiecăruia/fiecăreia dintre noi, acesta fiind un alt motiv pentru care numeroase persoane au fost dezamăgite de rezultate.

Cercetările științifice recente au evidențiat faptul că există o strânsă legătură între ADN și modul în care corpul omenesc răspunde la nutriție și activitate fizică. Institutul de Sănătate Nutrilite a pornit de la aceste constatări și a colaborat cu un grup de oameni de știință de renume, nutriționiști și experți în domeniul sportiv, pentru a dezvolta un program personalizat de control al greutății, menit să asigure un control eficient al greutății, cu rezultate pe termen lung (pentru că așa cum spuneam, asta este către ceea ce ar trebui să țintească cineva care vrea să piardă în greutate).

În momentul în care vrei să apelezi la un program sau produse de slăbit, e bine să studiezi un pic piața și să acorzi mare atenție conținutului acestor produse. Alege-le pe cele naturale, fără GMO (organisme modificate genetic), coloranți artificiali, conservanți și aromatizatori. Și ar fi bine să ai în vedere să te sfătuiești cu un specialist care să îți indice exact ce ți s-ar potrivi.

Recent m-am întâlnit la un eveniment cu Raluca Felea, Product & Business Trainer și Expert în Nutriție, care m-a introdus în lumea produselor Amway. Știu această companie de foarte multă vreme și o apreciam pentru produsele excepționale de îngrijire personală și casă. Ceea ce nu știam însă erau gamele de nutriție. Așa că am vrut să știu mai multe despre ele și despre cum funcționează.

Programul propus de bodykey by Nutrilite se bazează pe nutrigenetică. Aceasta studiază variaţiile genetice individuale și modul în care acestea influențează reacția organismului la diferite alimente şi surse de nutrienţi. Nutrigenetica ne permite să identificăm problemele și ajută la elaborarea programului personalizat de dietă și exerciţii fizice. De exemplu, există persoane care tind să absoarbă mai multe grăsimi din alimentație şi să aibă un indice de masă corporală ridicat. Dacă testul genetic bodykey a arătat acest lucru, planul de dietă va conține rețete cu un aport scăzut de grăsimi. Practic, eliminăm presupunerile și maximizăm succesul” ne explică Raluca Felea.

Nu voi spune că vreau să slăbesc pentru că nu ar fi adevărat. Am ajuns la un echilibru la care vreau să mă mențin. Dar am altă problemă: sunt zile în care pur și simplu nu am timp să mănânc. Teoria o știu și fac tot posibilul să o aplic și să nu sar peste mese. Dar nu-mi iese constant așa că am tot timpul la îndemână (în mașină sau în geantă) câte ceva care să-mi astâmpăre foamea. Și ce bine că am descoperit batoanele bodykey by NUTRILITE, produse echilibrate din punct de vedere nutrițional, care pot înlocui mesele obișnuite, datorită conținutului de vitamine, minerale, fibre și proteine. Conțin ingrediente naturale și nu au coloranți artificiali, conservanți, arome și ingrediente modificate genetic. Exact ce și cum îmi place!

Păcălește-te să mănânci mai puțin
Știai că anumite arome (banane, măr verde sau mentă) ne induc o stare de sațietate și ne taie cheful de mâncare? Mai exact, creierul tău îți spune să te oprești din mâncat pentru că mirosul îl face să creadă că este deja sătul. Și n-o spun eu, ci niște specialiști de renume care studiază efectele mirosului asupra emoțiilor noastre. Despre cum te păcălește creierul să mănînci irațional ți-am povestit deja aici.

See Also

Așadar și prin urmare, cam aceștia sunt pașii de bază care te pot duce către greutatea ta ideală. Încearcă să îi aplici pe termen lun, nu uita de cuvântul cheie – VOINȚĂ și vei vedea că rezultatele vor apărea. Iar tu vei fi mult mai fericit/ă!

Detalii despre programele Body Key by Amway gasesti aici: https://www.amway.ro/product/117681,kit-bodykey#product_overview

Alte informatii utile pot fi accesate pe pagina de Facebook Amway Romania sau pe Instagram amway.ro

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top