Now Reading
10 gesturi frumoase pe care să le faci astăzi

10 gesturi frumoase pe care să le faci astăzi

Suntem continuu absorbiți de munca noastră, de țelurile noastre, de noi… și uităm de cei din jur. Dar am remarcat cât de mult poate înseamna un gest frumos pentru o persoană care fix în acel moment avea nevoie de atenție, de iubire, de a se simți important.

Gesturile frumoase făcute spontan contează – pot schimba în bine ziua cuiva și te pot ajuta și pe tine să fii mai fericit. Este aproape imposibil să nu fie așa… am studiat problema. Chiar și un simplu compliment (dar să nu fie fals) poate schimba în bine ziua cuiva. Așa că astăzi te provoc să te inspiri din lista de mai jos și să faci un gest frumos pentru o persoană cu care intri în contact. La început de primăvară, hai să împrăștiem bunătate în jurul nostru.

  1. Îți vine în minte o prietenă/un prieten. Trimite-i un mesaj, spune-i că ți-e dor să vă vedeți, că ți-e drag/dragă. Știi, chestia asta cu telepatia funcționează incredibil. Poate te-ai gândit la acea persoană tocmai pentru că și ea s-a gândit la tine. Mie mi s-a întâmplat chiar recent. Și ce ne-am bucurat amândouă!
  2. Cumpără cafea pentru persoana care își așteaptă rândul în spatele tău. Este un gest simbolic, care costă foarte puțin, dar care poate face un om fericit. Nu cred că există persoană care să nu zâmbească la o astfel de surpriză.
  3. Complimetează! Vezi pe cineva care poartă o pereche de pantofi pe gustul tău sau care are o coafură frumoasă, spune-i! Nici nu ai idee ce discuții simpatice am avut ocazia să stârnesc la modul ăsta. Dacă-ți zic că am legat și prietenii îndelungate, o să zici că exagerez. Dar nu. Este real!
  4. Sună-ți un membru al familiei. Știu că nu ai tot timpul chef să îți auzi bunica făcându-ți capul calendar, dar o să-ți lipsească la un moment dat și nu vei mai avea pe cine să suni. Mie mi-e dor în fiecare zi de bunicile și străbunica, dar sunt împăcată că am avut o relație destul de strânsă. Și când nu sunam eu, mă sunau ele. Dar îmi făceam timp să le ascult și să le povestesc una alta.
  5. Du-le colegilor ceva bun de mâncare la birou. Un platou cu prăjituri, niște covrigi sau ceva făcut chiar de tine cu o seară înainte poate constitui un moment cu multe zâmbete la locul de muncă. Și dacă ai ales varianta pregătită de tine, există șanse să ai parte și de complimente.
  6. Spune ”vă mulțumesc” casierei care îți pune produsele în sacoșa de cumpărături. Chiar dacă este în descrierea jobului să facă așa ceva, un mulțumesc nu este niciodată de prisos. Este un cuvânt magic despre care am mai scris aici.
  7. Donează lunar către o organizație care are nevoie de sprijin. Este extrem de simplu să te abonezi și lună de lună să ți se încaseze direct pe factura de telefonie mobilă cei 2 Euro. Sau pune mărunțișul în cutia special amenajată în unele locuri lângă casele de marcat. Acesta este un gest de care nici măcar nu trebuie să știe cineva. Îl faci cu gândul la cei pe care astfel îi ajuți. Sentimentul este minunat!
  8. Ține ușa persoanei din spatele tău. Dacă ești bărbat sper că nici nu-ți trece prin cap să faci altfel – personal nu pot să sufăr bărbații mitocani. Dar chiar dacă ești femeie, poți ține ușa. Este foarte urât să o lași să se închidă în nasul omului.
  9. Dă prioritate în trafic celui care vrea să iasă de pe o stradă secundară. Cu toții ne grăbim și trebuie să trăim.
  10. Când plouă, ia pe cineva sub umbrela ta. Chiar și pănă la colțul străzii. 🙂

Tu cu ce ai completa această listă cu gesturi frumose?

See Also

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top