Now Reading
Ingredientele active din creme pentru picioare cu piele fină.

Ingredientele active din creme pentru picioare cu piele fină.

Se spune că, dacă îi dai unei fete perechea de pantofi potrivită, ea va cuceri lumea. Se prea poate, nu zic nu. Dar ce faci când ea își dă jos pantofii și se uită la picioare? Cred că acesta reprezintă, de fapt, punctul de plecare. Dacă vrem să ne simțim bine în corpul nostru, ar fi de dorit să avem grijă de noi. Și asta înseamnă să acordăm atenție și picioarelor. În fond, ele ne poartă zi de zi către îndeplinirea visurilor noastre, nu? Așa că, pentru ca pielea picioarelor tale să fie mereu frumoasă, am pregătit o listă cu câteva ingrediente active pe care să le ai în vedere data viitoare când faci cumpărături.

Cremă, unt, mască, șosete – indiferent de forma în care alegi să ai grijă de pielea picioarelor tale, aruncă mereu un ochi peste lista de ingrediente. Asigură-te că ceea ce folosești conține substanțe care chiar funcționează.

Când vorbim despre ingredientele active din produsele de îngrijire a corpului vorbim despre ingrediente care au fost testate științific, efectele lor benefice fiind dovedite. Ceea ce înseamnă că respectivul ingredient activ acționează cu adevărat asupra problemei cu care te confrunți, efectele fiind vizibile. Cu alte cuvinte, chiar face ce scrie pe ambalaj.

Îmi imaginez că, atunci când prințul i-a pus condurul Cenușăresei, sigur a observat cât de catifelată este pielea piciorului ei. Nu știu care ar fi putut fi secretul ei, dar știu că, în prezent, pentru o piele fină este suficient să găsești crema de picioare potrivită. Dar cum știi că o alegi pe cea de care ai nevoie?

Ureea

Pielea picioarelor tale este uscată? Cremele care conțin uree sunt foarte bune pentru hidratarea pielii. Mai mult decât atât, ureea are și proprietăți antimicrobiene. Ceea ce este un beneficiu important în perioada aceasta, având în vedere că picioarele noastre stau constant în încălțăminte în care piciorul transpiră – iar asta duce la crearea umidității și menținerea ei pe parcursul mai multor ore. Îți las aici un articol cu tot ce ar fi indicat să știi despre uree – mai ales restul listei de părți pozitive.

Alantoină

Este un ingredient activ non-alergenic care protejează pielea și are un efect calmant. În același timp, contribuie la creșterea numărului de celule noi ale pielii, ceea ce însemnă că ajută la regenerarea epidermei. Poate fi folosită și de cei cu pielea sensibilă și este prezentă și în produse destinate copiilor și bebelușilor. Iar pielea picioarelor este reînnoită și se simte fină și delicată la atingere.

Vitamina E

Varianta ideală când ai o piele foarte uscată, pentru că vitamina E hidratează pielea în profunzime și o înmoaie. Totodată, pielea capătă elasticitate și devine netedă. Vitamina E are și proprietatea de a reduce umflăturile și de a ajuta la repararea călcâielor crăpate.

Uleiul de argan

Este foarte bogat în vitamine. Printre acestea se numără și vitamina A, care este recunoscută pentru efectul anti-îmbătrânire pe care îl are asupra pielii. Și poți spune adio pielii uscate dacă folosești ulei de argan. Datorită proprietăților sale emoliante, acesta hidratează pielea și o înmoaie. Deci pielea crăpată a călcâielor nu va mai fi o problemă.

În ceea ce privește exfolierea pielii, substanțele după care ar trebui să te uiți pe eticheta produsului sunt acizii AHA (Alpha Hydroxi) și BHA (Beta Hydroxi). Aceștia sunt exfolianți care stimulează regenerarea și reînnoirea pielii. Adică înlătură celulele moarte, ceea ce înseamnă că lasă în urmă o piele catifelată. Acidul glicolic, acidul lactic și acidul salicilic sunt cele mai cunoscute astfel de substanțe, efectele lor fiind de mult timp dovedite.

Acidul lactic

Așa cum dă de înțeles numele lui, acidul lactic este obținut din lapte. Nu doar că exfoliază blând, dar are și proprietăți hidratante. Totodată, ajută la refacerea barierei de protecție a pielii. Dacă pielea ta este sensibilă, atunci acidul lactic este alegerea perfectă pentru tine în materie de exfoliere. Mai mult, este unul dintre puținii acizi pe care-i poți folosi fără probleme și pe durata sarcinii.

Acidul glicolic

Beneficiile sunt similare cu cele ale acidului lactic. Diferențele? Penetrează pielea în profunzime, întrucât moleculele din componența lui sunt mai mici decât cele prezente în acidul lactic. Acidul glicolic înlătură eficient pielea moartă de pe tălpi și călcâie – exfolierea este mai puternică decât în cazul acidului lactiv. Pielea picioarelor tale va fi înfrumusețată și plăcută la atingere.

See Also
femeia la 40 de ani

Acidul salicilic

Exfoliază blând pielea, lăsând-o moale și catifelată. În același timp, nu afectează bariera protectoare a pielii. Așa că, dacă ai bătături sau piele aspră și îngroșată, acidul salicilic te va ajuta să-ți recapeți pielea fină de odinioară.

Când este mai bine să le folosești?

  • Imediat după ce faci duș.

Atunci porii sunt deschiși, ceea ce înseamnă că pielea poate fi penetrată în profunzime.

  • Înainte de culcare.

Gândește-te că îți poți face un mic ritual din asta în fiecare seară. Puțin timp cu tine însăți. Iar în timp ce-ți masezi picioarele până ce intră crema în piele, fii prezentă! Acesta poate fi micul tău moment de relaxare înainte de culcare, un moment în care ești atentă la corpul tău și îi satisfaci nevoile.

Desigur, pentru întregirea imaginii unor picioare frumoase ar trebui ca unghiile să arate, la rândul lor, cât mai bine cu putință, nu-i așa? Așa că, acum că am ajuns la final, îți las la îndemână un articol în care am scris despre… Ce trebuie să faci ca să ai mereu unghii frumoase și sănătoase?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top