Now Reading
10 lucruri pe care să le ții tot timpul pentru tine

10 lucruri pe care să le ții tot timpul pentru tine

Cred despre mine că sunt un om deschis, un om care răspunde sincer când este întrebat ”ce faci?„ Dar deseori am constatat că această deschiderea a mea este folosită împotriva mea. De ce? Pentru că majoritatea oamenilor nu sunt la fel de deschiși. Majoritatea oamenilor au problemele lor care îi determină să fie altfel decât buni. O să sune ciudat, dar rareori am întâlnit oameni (inclusiv foarte apropiați) pe care să îi simt că se bucură cu adevărat pentru realizările mele sau care suferă cu adevărat pentru nefericirile și eșecurile mele. Uneori reacția lor a fost străvezie, alteori a fost bine mascată de un zâmbet sau o intonație a vocii. Dar corpul știe și recunoaște energia emisă de celălalt. Iar dacă trăiești în prezent și ești atent la tine, vei ști.

Am făcut greșeli după greșeli în relațiile mele cu oamenii. M-am expus fără să fie necesar, fără să-mi aducă ceva măcar neutru dacă nu bun. Dar ceea ce mi-a adus a fost mai degrabă dezamăgire, deziluzie, tristețe. Mi-au servit toate aceste experiențe însă și ca lecții de viață. Pe care acum le înțeleg mai bine ca oricând. La vârsta asta când nu mai crezi chiar tot ce auzi și ce vezi. Și chiar dacă tendința mea este în continuare una de a fi deschisă, am învățat să mai stau, să trag aer în piept și să cumpănesc înainte de a împărtăși. Ce?

Îți las aici o listă de 10 lucruri pe care să le ții tot timpul pentru tine, învățate pe piele mea sau ascultate la înțelepți.

Intențiile tale.

Ține-ți intențiile doar pentru tine. Ele reprezintă semințele acțiunilor tale. Ținându-le private, îți dai loc să te îngrijești de ele fără intervenția sau judecățile altora.

Țelurile tale.

Este esențial să-ți păstrezi tot timpul țelurile tale secrete pentru că atunci când le împărtășești, opiniile celorlalți și dubiilor lor pot interfera cu progresul tău. Când le ții tot timpul pentru tine, te poți ocupa de ele cu toată ființa ta.

Gesturile tale caritabile.

Când faci gesturi de caritate sau de bunătate, ține-le pentru tine. Adevărata compasiune trebuie să pornească dintr-un loc de altruism total, nu căutând validare și recunoașterea celorlalți. Păstrându-le pentru tine, ele rămân pure, sincere.

Antrenamentele și practicile tale.

Fie că vorbim despre meditație, yoga sau altă disciplină, ține pentru tine practica ta. Căutând aprobare sau menționarea progresului făcut, te vor distrage de la adevăratul scop al practicii tale, și anume, dezvoltarea personală.

Chestiunile de familie.

Problemele de familie, discuțiile din acest mediu trebuie să rămână private. Familia este un mediu sfânt, iar împărtășirea în exterior a unor detalii intime poate genera implicarea nejustificată a altora și judecata de care nu ai nevoie. Respectă sanctitatea familie tale și gestionează problemele cu discreție.

Averea și posesiunile tale.

Este înțelept să-ți ții în privat informațiile despre averea ta și despre bunurile tale. Expunerea lor poate atrage invidie și poate genera conflict. Păstrând modestie și intimitatea acestor lucruri, te protejezi de complicații inutile.

Experiențele tale spirituale.

Când ai experiențe spirituale profunde, păstrează-le pentru tine. Împărtășirea unor astfel de trăiri poate fi deseori greșit înțeleasă și privită ciudat de cei care nu sunt pe aceeași cale. Prețuiește aceste momente în inima ta și dă-le voie să îți călăuzească propria evoluție spirituală.

Secretele celorlalți.

See Also

Când cineva și-a deschis sufletul în fața ta, trebuie să respecți gestul său. Iar asta înseamnă să păstrezi pentru tine secretul. Te rog, nu fii acea persoană care duce vorba mai departe. Am făcut această greșeală fără să vreau. Nici nu iau în calcul când ”desconspirarea” este făcută cu bună știință și cu scopul de a face rău.  Mă refer la momentele când te ia gura pe dinainte. Pentru că mi s-a întâmplat și mie și foarte rău mi-a părut apoi. Uneori aceste gesturi de a povesti despre alții, poate general mult mai mult rău decât ți-ai imagina. În plus, îți pierzi vremea cu ceva ce nu îți aduce nimic util. Ține minte, ”vezi-ți de viața și treburile tale!”

Ce împărtășești cu partenerul tău.

Este normal să fii deschis în preajma iubitului, dar nu împărtăși detaliile unei relații anterioare doar pentru a te face să arăți mai bine în momentul de față. Trecutul este în trecut. Nu face din asta un subiect între tine și persoana iubită. Se poate întorce împotriva ta …

Talentul tău.

Acesta este de fapt ceva ce se poate împărtăși cu ceilalți. Am vrut să-l includ însă pe acesta în listă pentru că talentele au devenit ceva cu care să mulți se laudă în public. Dacă ai talente speciale, nu vorbi constant despre ele. Vorbește despre doar când vine momentul potrivit. Știi că acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele. Aplică acest principiu oriunde poți.

24 Rules For Life (The Box Set) JORDAN B. PETERSON

Unele lucruri sunt mai bine lăsate nespuse. Dacă împărtășești totul despre tine cu alții, ai putea spune lucruri pe care poate nu ar trebui. Știi doar … prea multe informații. Nu este nimic în neregulă în a păstra UNELE lucruri pentru tine și, de multe ori, este de fapt mai bine. Nu știi cum să ediție să dai un răspuns la o întrebare personală? Nu este nimic rușinos în a spune ”Aș prefera să să nu vorbesc despre acest lucru. Te rog să nu te superi.” Uneori, păstrarea lucrurilor în privat poate fi de asemenea utilă în atingerea succesului!

În plus, cine ține cont de ele, ajunge la descoperirea personală și liniște interioară. 10 lucruri pe care să le ții tot timpul pentru tine este lista aceea de învățăminte simple dar pe care îți dorești să o fi avut la 20 de ani și să fi ținut cont de ea.

***

View Comment (1)
  • Ceea ce ati scris este atat de… pe sufletul meu. Pentru ca m-a mai luat gura pe dinainte. Și te trezesti rănit, judecat, invidiat. Am patit, exact la aceasta concluzie am ajuns de ceva timp, cel mai înțelept este sa taci. Și faptul ca ati scris asta îmi confirma ca admirația pe care o am pentru Dvs este intru totul justificata. Toți vor sa fie ascultați nu sa asculte, sa fie admirați nu sa admire, sa găsească urâtul in tot ce ar putea sa fie bun și frumos. Am avut surprize neplăcute din partea unor prieteni dragi. Sa simti ca nu se bucura de reușita ta. Fără ca eu sa fi fost vreo minunata. Fac sport de mult timp, am ieșit din 2 depresii astfel. Aaa, tu nu te îngrași… e genetic. Eu nu am timp sa fac sport, ma ocup de copii, cu alte cuvinte eu nu ma ocup de al meu, și as putea scrie multe. F ff corect articolul, mulțumesc. ♥️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top