Now Reading
10 wine bars din București de testat alături de prieteni

10 wine bars din București de testat alături de prieteni

Zilele acestea am trecut pe lângă piață și m-a lovit un miros puternic de struguri și mi s-a făcut o poftă nebună de must. Iar de aici până la vinuri, e doar un pas. Pentru că toamna e asociată adesea cu degustările de vinuri, m-am documentat și am selectat câteva wine bars din București unde poți testa o mulțime de sortimente de vinuri alături de prieteni.

Conceptul de wine bar a apărut în România relativ recent. Acest gen de locații se adresează iubitorilor de vin de calitate aflați în căutarea unui spațiu de socializare unde să poată degusta sortimente de vin aduse din toată lumea.
Nu le-am trecut pragul tuturor dar dacă mi-a scăpat un loc pe care musai trebuia să-l menționez, aștept să-mi dați de veste.

Bruno Wine Bar

Un spațiu relativ mic, dar cald și primitor, unde te poate prinde dimineața degustând vinuri, dacă ești în compania potrivită. Poziționat convenbail, în Centrul Vechi, Bruno a luat ființă în 2008, fiind practic un pionier al conceptului de wine-bar în București, ca rezultat al pasiunii pentru arta vinului și a prieteniei ce se leagă în jurul vinului. Pe lângă vinuri, ai o selecţie de brânzeturi fine şi gustări în combinaţii perfect echilibrate.
De asemenea, există și un Bruno Wine Bar în Cluj Napoca, vizavi de Muzeul de istorie.

Corks Cozy Bar


Tot în Centrul Vechi se află și CORKS, un loc unde vinul e vedeta principală. Oferta e variată – vinuri proaspete și reconfortante, prețioase vinuri vintage, vinuri pentru cunoscători și pasionați sau vinuri populare. Vinuri vinificate modern sau vinuri sofisticate. Vinuri care s-au servit la Premiile Oscar sau Nobel. Și multe alte variante, toate te așteaptă să le deguști și să decizi după voia sufletului care este preferatul tău.
În cazul în care nu te poți decide, la CORKS poți savura toate aceste vinuri și la pahar.

Abel’s Wine Bar


La fel și el, tot în Centrul Istoric, este localizat și Abel’s Wine Bar, un băruleț intim și cochet, decorat cu elemente legate de universul vinului și o mini-bibliotecă tematică.
Oferta? Peste 100 de etichete de vinuri provenite în special din România, Europa dar și din America de Sud, Australia, Africa de Sud sau Nouă Zeelandă. La Abel’s toate vinurile care sunt la pahar se gustă înainte de a fi servite.

Tasting Room by Ethic Wine

Aproape de Parcul Floreasca, pe strada Puțul lui Zamfir, se află Tasting Room by Ethic Wine, unde poți cumpără vinul din magazin și îl poți bea în restaurant. Tasting Room este mai mult decât un loc de degustat. Este un loc unde poți savura cele mai bune vinuri iar dacă ți se face foame ai la dispoziție bucătăria fusion, slow cooking cu ingredientele de calitate, naturale și locale. Proprietarii se mândresc că aici poți alege între 800 vinuri din România, de import, albe, roșii, roze, spumante sau vinuri speciale pentru connoisseuri.

1000 de chipuri
De ce acest nume, probabil că vă veți întreba și voi, pe bună dreptate. Răspunsul ni-l oferă chiar cei de la 1000 de chipuri.
Pentru noi cei care astăzi avem posibilitatea să degustăm acest vin, poate nu contează cine este autorul vinului, cine muncește via, cui a aparținut acel pământ. În semn de respect, la primele vinuri pe care le-am produs am hotărât că fiecare vin să poarte numele și chipul persoanei de la care noi am preluat acel pământ.


În afară de selecția de vinuri și aperitive din restaurant, proprietarii plusează și oferă și vizite la crame, cu posibilitatea de cazare, în Dealu Mare, la Urlați.

Wine Ambassador


Wine Ambassador te așteaptă cu un meniu cu peste 200 de sortimente de sticle și 30 de vinuri pe care le poti servi la pahar. Iar dacă ai pus ochii pe unul dintre aceste vinuri, îl poți lua la tine acasă pentru că ai la dispoziție și un wine-shop cu toate cele necesare.

VINO
Vino, de pe Strada Mihai Eminescu 71, te așteaptă cu vinuri din (aproape) toată lumea. Vei găsi un loc primitor, cu mese mari, generoase, potrivite pentru o gașcă de prieteni, dar și una intimă, de două persoane, și peste 600 de sticle de vin, dar și brânzeturi și alte bunătăți care fac vinul să alunece mai ușor.

See Also

ENOTEK
Un apreciat magazin de vinuri din oraș care promite 900 de etichete din portofoliul existent.
Enotek e locul în care îți vei dori să petreci timp cu prietenii – design original, atmosferă relaxată, wine & food pairing la cel mai înalt nivel.

Spațiul cuprinde trei zone distincte – magazinul de vinuri, zona destinată degustărilor și zona de bar și bucătărie. Dacă nu sunteți sigur ce fel de vin căutați, barmanii vă stau la dispoziție cu sugestii, sau puteți încerca și vin la pahar. Unde? Pe Maria Rosseti 49 A.

Pâine și vin


Pâine și vin nu e chiar un wine bar, dar nici nu se îndepărtează prea mult de acest concept. Au pâine cu maia crescută la ei în brutărie și vinuri locale, care provin doar de la crame recunoscute, din toate regiunile viticole cu tradiție din România: Dobrogea, Muntenia, Transilvania, Oltenia, Crișana – Maramureș, Banat și Moldova. Plus o mulțime de alte bunătăți pe care le descoperi doar dacă te decizi să îi vizitezi.

Industry Wine Bar
Nu i-am trecut încă pragul dar recenziile vorbesc numai de bine. Prețuri decente, atmosfera plăcută, sortimente variate. Revin cu impresii după ce vizitez acest loc.

Voi ce alte wine-bars mai recomandați?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top