Now Reading
5 aplicații cu care să îți monitorizezi ciclul menstrual

5 aplicații cu care să îți monitorizezi ciclul menstrual

Eu am pe telefon în acest moment o aplicație în care îmi notez prima zi a menstruației. De ce? Pentru că vreau să știu cât de precis funcționează organismul meu, pentru că îmi înțeleg și mai bine stările fizice și emoționale în anumite momente și pentru că vreau să evit o eventuală sarcină (metoda calendarului este foarte bună dacă ai cicluri regulate). Sau pentru că vreau să-mi planific o vacanță la mare pentru anul viitor și m-ar ajuta să știu cât de cât care ar fi perioada cea mai confortabilă. Dar aceste aplicații cu care să îți monitorizezi ciclul menstrual sunt excelente și pentru femeile care vor să rămână însărcinate. O astfel de aplicație poate oferi informații valoroase despre momentul când ovulezi sau când ar trebui să îți vină. 

Cu câteva decenii în urmă, majoritatea femeilor foloseau calendare clasice, pe hârtie, pentru a-și nota ciclurile. Poate chiar și unele dintre noi făceau așa … am dreptate? Astăzi, totuși, sunt disponibile multe aplicații gratuite și ieftine, care simplifică mult modul în care urmărești aproape tot ce are legătură cu menstruația. Nu vei mai avea stresul să ții evidența ciclului tău. Gata cu cuvintele secrete din agendă. Iar notificările îți oferă suficient timp pentru a te pregăti! Dar în plus, o astfel de aplicație este un ajutor în monitorizarea stării de sănătate a femeii. Indiciul este de obicei orice modificare sau anomalie în ciclul tău, cum ar fi sângerare neregulată sau abundentă și durere severă. Dacă ceva se schimbă brusc cu ciclul tău sau dacă menstruația întârzie, este posibil să nu-ți dai seama imediat dacă nu ții evidența.

Cât de precise sunt aplicațiile cu care să îți monitorizezi ciclul menstrual?

Depinde de trei factori: acuratețea datelor pe care le introduci, relevanța informațiilor pe care le urmărești și tehnologia în sine. Cu cât ești mai precisă și mai promptă cu introducerea datelor, cu atât informațiile pe care ți le livrează alocația sunt mai corecte. De exemplu, valorile numerice pentru hormoni sau BBT pot contribui la o citire mai exactă decât o evaluare subiectivă a mucusului cervical. De asemenea, un algoritm mai actualizat și mai robust este mai fiabil.

Longevitatea cu care ți-ai urmărit ciclul contează și ea. Dacă o faci de mult timp, îi oferi aplicației mai mult istoric cu care să lucreze și va fi mai corectă corectă cu predicțiile sale.

Absorbante și tampoane clasice – un rău pentru sănătate? Câteva aspecte susținute de cercetările actuale pe care să le știi.

Da, aplicațiile de urmărire a perioadei pot greși uneori, mai ales dacă ai un ciclu neregulat. De exemplu, dacă ciclul tău variază între 28 și 32 de zile, fereastra ovulației se schimbă cu trei până la patru zile în fiecare lună. Deși aplicația nu ar trebui să rateze întreaga fereastră fertilă, este posibil să nu poată identifica exact ziua ovulației.

În mod similar, dacă ai un ciclu care este mai lung de 35 de zile, există o probabilitate mare ca să nu ovulezi în mod regulat, ceea ce aplicația ar putea să nu semnaleze ca o posibilitate.

Și acum să vă ofer 5 exemple de aplicații cu ca să îți monitorizezi ciclul menstrual.

CLUE

Clue susține că aplicația sa te poate învăța despre corpul tău. Are opțiuni de urmărire legate de tot ceea ce se întâmplă în corpul tău în timpul ciclului, cum ar fi erupțiile provocate de menstruație sau durerile de cap PMS. Îmi place interfața sa curată și modernă, știința care stă la baza ei, citarea transparentă a surselor de informații și multitudinea de opțiuni pe care le ai pentru ceea ce poți urmări.

Aplicația Clue este gratuită, dar dacă ești interesată de și mai multe funcții, poți opta pentru Clue Plus. Oferă previziuni îmbunătățite ale ciclului și analize mai detaliate despre ciclul tău.

 

FLO

Dacă nu utilizezi deja aplicația Flo, probabil știi pe cineva care o folosește – atât de populară este.

Milioane de utilizatori se conectează zilnic pentru a înregistra simptomele ovulației și menstruației, transformându-și datele în grafice super utile care arată exact ce face corpul tău și când. Acestea sunt, de asemenea, utile la întâlnirile cu medicul tău, indiferent dacă crezi că ceva este în regulă cu ciclul tău sau cu sistemul reproductiv.

Bonus: Flo se transformă, de asemenea, într-un monitor de sarcină dacă și când ai nevoie vreodată de el, așa că este destul de all-in-one.

Flo are atât versiuni gratuite, cât și versiuni plătite. Funcțiile de bază sunt disponibile gratuit, în timp ce Flo Premium este opțional. Cu o taxă lunară, vei primi, de asemenea, un plan zilnic de wellbeing, conținut de la experți, asistență premium pentru clienți, acces nelimitat la Flo Health Assistant și cursuri video.

P.C.

Este aplicația pe care eu o folosesc de mai mulți ani și de care sunt mulțumită.

See Also

Nu numai că este plăcută din punct de vedere estetic, ci și ușor de utilizat. Cred că acesta este și motivul pentru care am rămas cu ea. Din perspectiva utilizatorului, îți poți urmări menstruația, greutatea, creșterea în greutate și simptomele, care sunt defalcate pe categorii, cum ar fi cap, corp, col uterin, burtă și selecții emoționale. Mi se pare că te ajută mult să poți comunica eficient cu medicul tău despre senzațiile din corp, modificările care se produc și cu ceea ce te confrunți în legătură cu sănătatea ta reproductivă.

Dacă nu ai varianta plătită, te cam spamează cu reclame dar care durează foarte puțin atunci când deschizi aplicația.

În rest, oferă și articole despre sănătatea la feminin, în care deseori am găsit informații interesante și mai nișate.

Ovia Fertility

Dacă speri cu adevărat să nu îți mai vină menstruația (adică vrei să rămâi însărcinată), aplicația Ovia ar putea fi cel mai bun ajutor. Din punct de vedere tehnic, este un instrument de urmărire a fertilității, așa că excelează într-adevăr în a te ajuta să îți înregistrezi temperatura bazală a corpului, poziția cervicală și mucusul cervical. Îți permite să îți înregistrezi și menstruația și îți oferă predicții despre menstruație sau fertilitate pe baza datelor pe care le introduci.

Eve by Glow

Aplicația originală Glow este una dintre cele mai bine evaluate aplicații de urmărire a fertilității, dar versiunea Eve se concentrează în primul rând pe urmărirea menstruației, pe lângă faptul că îți permite să urmărești viața sexuală și obiceiurile de la sală. Are o interfața curată și atractivă, care prezintă grafică și pictograme colorate și atrăgătoare.

Eve by Glow poate fi descărcată și utilizată gratuit. Dacă alegi să utilizezi varianta premium, ai acces la conținut suplimentar, informații comparative, un profil personalizat, asistență premium și opțiuni de mesagerie privată.

Acestea sunt recomandările mele, din experiență personală sau din ceea ce am văzut că sunt cele mai apreciate aplicații cu care să îți monitorizezi ciclul menstrual. Dacă tu ai experiențe bune cu alte aplicații, te invit să împărtășești cu noi!

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top