5 festivaluri care merită explorate în luna septembrie

Septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni ale anului. Motive sunt destule, în frunte cu începerea noului an şcolar.
Luna asta însă, suntem răsfăţaţi cu o mulţime de festivaluri interesante, pentru toate gusturile, care ne vor umple cam tot timpul liber, dacă mai avem aşa ceva.

Muzica, filmul şi dansul sunt vedetele acestei luni, reflectate în 5 evenimentele de la care nu trebuie să lipsiţi:

Bucharest Internaţional Dance Film Festival (7-10 septembrie)

Toamna începe în paşi de dans. Aţi auzit până acum de Bucharest Internaţional Dance Film Festival? E un festival relativ nou, ajuns anul acesta la cea de-a 3-a ediţie, singurul festival dedicat filmului de dans din România! Anul acesta se va desfăşura la Cinema „Elvira Popesco”, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă Contemporană dar şi în spaţii necoventionale din capitală, precum URBANINC sau Gallery.
Personal, de-abia aştept să văd filmul din deschiderea festivalului, „La Danseuse/Dansatoarea”, o producţie care spune povestea lui Loïe Fuller, o răsfăţată a celebrelor spectacole de cabaret de la Paris la începutul secolului al XX-lea. Cunoscuta dansatoare americană, un pionier al dansului modern şi o sursă de inspiraţie pentru Toulouse-Lautrec este interpretată de catre Lily-Rose Depp, fiica lui Johnny Depp.


Programul festivalului îl găsiţi aici.

Festival Ambasadelor (7-10 septembrie)

Un alt festival care mi-a trezit interesul este Festivalul Ambasadelor care ne propune un concept interesant care îmbrăţişează multiculturalitatea.
Timp de 4 zile Festivalul Ambasadelor, aflat tot la cea de-a treia ediţie, ne propune cel mai provocator line-up de evenimente şi expoziţii de până acum, unit sub umbrela “ONE WORLD”, promovând cultura şi arta diferitelor ţări şi minorităţi printr-o serie de experienţe culturale noi care depăşesc graniţele continentale.

Ţări de pe tot globul, culturi şi minorităţi, vor prezenţa în premieră expoziţii, spectacole, filme, ateliere, meşteşuguri, aspecte legate de tradiţii, ceremonii şi obiceiuri şi de turism cultural şi gastronomie din toate colţurile lumii într-un eveniment cultural unic prin care vom călători în jurul lumii din propriul oraş.

Pelicula – Latin American Film & Experience 2017 (13 – 17 septembrie 2017)

Un festival de film, dar nu numai, dedicat PASIUNII, căci aşa poate fi sintetizată într-un singur cuvânt America Latină.
Festivalul se concentrează pe cultură latino-americană şi combină armonios proiecţiile de filme cu demonstraţiile de dans, mâncarea şi muzică, expoziţiile de fotografie, cu poveştile celor îndrăgostiţi de această lume plină de pasiune, pentru că spectatorii să aibă parte de o experienţă extraordinară.

Anul acesta se pune accentul pe MEXIC, cu toată bogăţia sa culturală, oferindu-ne o varietate de filme şi activităţi legate de această ţară minunată. Nu doar Mexicul ci şi Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Peru, Venezuela şi Uruguay au reprezentanţi de seama în acest festival.
Nu-i aşa că sună bine?

Festivalul George Enescu  (02 – 24 septembrie 2017)

Vedata incontestabilă a lunii este Festivalul George Enescu, un festival cu tradiţie, care nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare!
Timp de 3 săptămâni, între 2 şi 24 septembrie, Festivalul Internaţional George Enescu aduce la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din ţară – Iaşi, Braşov, Cluj, Timişoara, Bacău, Ploieşti şi Sibiu – peste 3.000 de artişti din întreagă lume în cadrul a 80 de evenimente.

Program, detalii şi bilete găsiţi aici.

DokStation (14-17 septembrie)

See Also

Am pus pe listă și acest festival care se adresează atât publicului pasionat de film şi muzică, cât şi comunităţilor cartierelor bucureştene. În cele patru zile, DokStation va avea un program alcătuit din filme documentare recente, în premieră în România, care descoperă poveşti despre muzică – poveşti din studio, de pe scenă şi din culise, poveşti despre muzici, vorbe şi viziuni, poveşti ale unor muzicieni cu eşecurile şi succesele lor.
Ajuns la cea de-a două ediţie, singurul festival de filme documentare muzicale din Bucureşti este dedicat muzicianului David Bowie, care ne-a părăsit pe 10 ianuarie 2016.

Festivalul îşi deschide porţile cu un concert special susţinut de trupa scoţiană Jesus and Mary Chain. Concertul va avea loc joi, 14 septembrie, în Amfiteatrul “ Mihai Eminescu”, fiind urmat de 4 zile de filme documentare recente, în premieră în România.

Creative Fest (22 -24 septembrie)

Spre finalul lunii puteţi lua parte la cel mai mare festival de artă şi cultură urbană din Bucureşti, organizat la Romexpo. Este vorba de un festival care promovează abilităţile creative ale mediului artistic tânăr din Bucureşti şi, totodată, oferă o platforma de exprimare vizibilă pentru tinerii creativi din Capitală. Adica, perfect de vizitat impreună cu copiii, în special dacă au mai mult de 10 ani.

Vor fi trei zile de concerte, artă urbană, demonstraţii de graffiti şi freestyle, space painting, 3D urban art, acrobaţii cu skateboard şi biciclete, o zonă gastronomică, dar şi multe alte activităţi. Line-up-ul festivalului, care include artişti internaţionali şi autohtoni, din genurile hip-hop, reggae, alternativ, electro, triphop, va fi anunţat în scurt timp.
Vestea bună e că intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul festivalului.

Ce te tentează dintre toate acestea?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top