Now Reading
5 trucuri simple pentru a preveni îmbătrânirea mâinilor

5 trucuri simple pentru a preveni îmbătrânirea mâinilor

Dacă toată vara am povestit despre protejarea ochilor și cea a pielii, acum, cu vremea aceasta schimbătoare, care se răcește de la o zi la alta, mi-am amintit că, de îndată ce va începe vântul să bată puțin mai tare, va trebui să-mi îndrept atenția asupra mâinilor.

Extremitățile corpului nostru sunt întotdeauna expuse la factorii externi, iar aspectul mâinilor noastre poate avea de suferit de pe urma acestora. Așa că astăzi vă propun 5 trucuri simple pentru a preveni îmbătrânirea mâinilor, soluții numai bune acum că se apropie sezonul rece (dar, evident, pot fi aplicate oricând!).

 1. Spală-ți corect mâinile. Contactul frecvent cu săpunul îți poate usca mâinile, motiv pentru care trebuie să ai grijă la întregul proces. În primul rând, evită săpunurile cu parfum, pentru că usucă pielea și pot cauza iritații sau roșeață. Apoi, alege un săpun hidratant pe bază de ulei de jojoba, ulei de măsline, unt de shea sau aloe vera. Spală-ți mâinile cu apă călduță, nu fierbinte (25 de grade este temperatura potrivită) și evită, pe cât posibil, uscătoarele automate de mâini, optând, mai degrabă, pentru prosoape de hârtie sau prosoape normale.
  Loțiune ultra delicată pentru mâini și corp cu unt de Shea de la L’Occitane
 2. Poartă mănuși. Mâinile tale sunt expuse constant unor factori ca frigul, chimicalele (din diferite produse de îngrijire sau curățenie) sau aerul uscat. Pentru a diminua efectele negative ale acestora, poartă mănuși atunci când situația o cere: mănuși de piele sau blană atunci când e frig afară, mănuși din latex atunci când speli vase sau orice altceva care implică folosirea unor detergenți, mănuși din material textil atunci când te apuci de grădinărit.
 3. Hidratează-ți mâinile în mod regulat. Așa cum ai grijă să alegi un șampon bun sau o cremă de față care hidratează, la fel trebuie să alegi și o cremă de mâini care să le asigure îngrijirea și hidratarea de care au nevoie. Ideal ar fi să aplici crema seara și dimineața, dar, pentru un plus de protecție, ține mereu un mic tub de cremă de mâini la tine în geantă. În plus, peste noapte, folosește o mască de mâini din bumbac după aplicarea cremei pentru o hidratare intensă. Și nu uita să consumi multă apă: un organism deshidratat se vede la exterior!
  Măști pentru mâini SEPHORA
 4. Exfoliază-le o dată pe săptămână. Da, și mâinile au nevoie de exfoliere, de o îndepărtare eficientă a stratului de celule moarte de la suprafață. Poți folosi scrubul pe care îl aplici pe corp sau față sau, dacă preferi combinațiile handmade, îți poți face o mască din ulei de măsline și zahăr. Aplică amestecul pe mâini, lasă-l să acționeze 20 de minute și apoi clătește din abundență.
  Gomaj Almond Oil & Indian Mongo Oil de la Douglas Home Spa


 5. Folosește cremă cu factor de protecție solară. Probabil ai văzut persoane ale căror mâini, pe lângă faptul că au acel aspect… zbârcit, au pete pigmentare. Soarele este principalul responsabil pentru aceste pete, așa că nu uita să aplici loțiune cu SPF indiferent de sezon. Mai mult decât atât, citricele funcționează foarte bine pentru „albirea” pielii. Amestecă o lingură de suc de lămâie, o lingură de lapte și o lingură de miere, un mix care îți va hidrata pielea, dar îi va conferi și un aspect… luminos.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top