Now Reading
7 beneficii ale ceaiului negru

7 beneficii ale ceaiului negru

De-a lungul timpului, tipul de ceai pe care ar fi indicat să-l consumăm a stârnit polemici și discuții aprinse între consumatorii și specialiștii în nutriție de pretutindeni. Negru, verde, din plante: în cazul fiecăruia se pot aduce argumente pro sau contra. Nu o să vă povestesc despre toate, căci astăzi e vorba doar despre ceaiul negru. Deoarece conține cafeină, acestuia i se impută adesea că provoacă dureri de cap, stări de iritabilitate, probleme cu somnul, amețeală și alte efecte pe care le poate cauza și cafeaua. În realitate însă, e vorba mai degrabă de echilibru. Indiferent că e vorba de cafea sau ceai negru, dacă ajungi să le consumi în exces, inevitabil vor apărea problemele.

Consumat cu moderație, ceaiul negru poate avea câteva beneficii importante pentru sănătatea ta. Care sunt acestea? Haideți să aflăm.

Menținerea sănătății orale

Tea Trade Health Research Association a publicat un studiu conform căruia ceaiul negru contribuie la reducerea plăcii dentare și la dezvoltarea bacteriilor în cavitatea orală. Polifenolii, acești antioxidanți naturali din ceaiul negru, au cel mai bun efect de curățare.

Un sistem imunitar mai puternic

Ceaiul negru conține antigeni de tip alkilamin, care ajută la întărirea sistemului imunitar. În plus, aceasta e bogat în tanin, un compus care ne protejează organismul de virusuri, fiind numai bun atunci când apar epidemii de gripă și răceală în jurul nostru.

Postul intermitent: ce este și care sunt efectele sale asupra organismului

Un sistem digestiv care funcționează cum trebuie

Pe lângă faptul că întărește sistemul imunitar, taninul are un efect terapeutic la nivel gastro-intestinal și ajută activitatea digestivă.

Boost de energie

Spre deosebire de cafea și alte băuturi cu un conținut ridicat de cafeină, cantitatea de cafeină din ceaiul negru e suficientă pentru a-ți da un boost de energie fără să îți suprasolicite inima. Așadar, data viitoare când ai nevoie de un imbold care să te facă să continui, o ceașcă de ceai negru îți va pune sângele în mișcare din cap până în picioare.

O mai bună concentrare

Pe lângă faptul că te ajută să te energizezi, ceaiul negru te ajută să îți calmezi mintea în momentele de agitație și să te concentrezi mai bine, grație aminoacidului numit L-teanină (care se găsește și în ceaiul verde). L-teanina se găsește în absolut toate suplimentele alimentare care ajută la combaterea stresului, fiind un relaxant natural, care asigură o stare de calm fără să inducă senzația de somnolență.

See Also

Poți avea un somn odihnitor prin aceste metode testate.

Oase mai sănătoase

Da, poate nu știai, dar ceaiul negru merge mână în mână cu sănătatea oaselor tale și asta pentru că e bogat în fitochimicale, cu rol în prevenirea osteoporozei.

Puterea antioxidanților

Vorbeam mai sus despre polifenolii din ceaiul negru și efectul lor de curățare. Aceștia acționează în tot organismul, ajutând la eliminarea toxinelor care ne pot da bătăi de cap, ducând la apariția a numeroase boli.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top