Now Reading
7 cafenele cool din București pentru întâlniri de tot felul

7 cafenele cool din București pentru întâlniri de tot felul

Sunt, după cum mă știți, o mare iubitoare de cafea. De fapt, pe cât detest să mă trezesc la primele ore ale dimineții (nu sunt deloc o persoană matinală!), pe atât de mult iubesc să îmi încep ziua cu o cană de cafea. Îmi place să beau cafea înainte să merg la sală (și am povestit aici despre beneficiile cofeinei înainte de antrenament), îmi place să-mi stabilesc întâlnirile „la o cafea” și să colind orașul în lung și-n lat în căutarea celor mai simpatice locuri pentru coffee addicts.

Și cum am și câteva preferate, astăzi o să povestesc despre ele… în speranța că voi primi, la schimb, și recomandările voastre. 😀

Origo

Dacă nu ați ajuns până acum la Origo sau dacă nu i-ați prins pe băieți la un festival din această vară, vă propun să dați o fugă pe strada Lipscani nr. 9, unde veți încerca niște sortimente de cafea pe care chiar nu aveți ocazia să le testați zi de zi. Spațiul e destul de mic, dar eu zic că nici nu avea de ce să fie mai mare: e un loc intim, perfect pentru o întâlnire cu cea mai bună prietenă. Pe lângă espresso și flat white, specialitățile casei din punctul meu de vedere, vă recomand și granola de la Origo.

M60

Dacă faceți parte din categoria celor cărora nu le place să stea la birou și nici să lucreze între patru pereți (mai ales când afară e o vreme așa frumoasă), vă recomand M60 (strada D. I. Mendeleev, nr. 2), o cafenea numai bună pentru inspirație, decorată cu mult bun gust în stil scandinav. Deși cafeaua este personajul principal al poveștii M60 (nu refuz niciodată un flat white :D), și o felie de chec este binevenită… din când în când. Și-apoi fuga la sală, evident.

Atelierul de Tarte

Sunt fascinată de locurile micuțe, în care găsesc cafea bună și preparate pline de savoare, iar Atelierul de Tarte, una dintre descoperirile mele recente de pe bulevardul Ion Mihalache, nr. 20, este acum pe lista de favorite. Și da, am promis locuri faine în care să îți bei cafeaua, însă ce merge mai bine la o ceașcă de cafea decât o tartă? Cu zmeură sau cu cremă de lămâie sau chiar și cu cremă de castane! Iar dacă ajungi aici, e musai să încerci un Cappuccetto Atelier, espresso cu sirop de mentă sau scorțișoară. (până pe 1 septembrie este închis)

 

Meron

Dacă ai drum prin Piața Victoriei, fă un scurt popas la Meron (Calea Victoriei, nr. 155) pentru o cafea așa cum nu ai mai încercat până acum. E drept că, dacă vrei să prinzi și un loc la masă, va fi ceva mai complicat, pentru că e destul de aglomerat, dar adevărul e că locul merită din plin. Și ce îmi place mie mult e că au și câteva specialități de sezon, super răcoritoare, un fel de iced coffee cu diferite arome. V-am făcut poftă? Ah, și să nu uit: dacă avem #doers din Cluj-Napoca pe-aici, Meron este si acolo, la 2 pași de Piața Unirii (strada Napoca, nr. 3), la Platinia Shopping Center și VIVO! Shopping Center.

Camera din față

O să-mi spuneți că v-am înnebunit cu toate aceste cafenele mici, dar ce să fac? Chiar ador prăvăliile astea chic & cozy, care ascund bunătăți cu sutele. Iar Camera din față (strada Mendeleev, nr. 22) este unul dintre locurile în care parcă te întorci în timp, în copilărie, și parcă nu-ți mai vine să pleci. Aici poți încerca sortimente de cafea din absolut toate colțurile lumii (și nu exagerez deloc – ai din Australia, Jamaica, India și tot așa), poți alege între zeci deculori și arome de ceai și, la final, poți pleca acasă cu niște bombonele absolut delicioase… numai bune pentru copiii mari și… nostalgici.

 

See Also

ORYGYNS Specialty Coffee

Nu știu cum se face, dar parcă toate cafenelele tari din București s-au strâns în Piața Romană. Și deși am adesea treabă în zonă și treceam mereu pe lângă ORYGYNS Specialty Coffee (strada Jules Michelet, nr. 12), nu apucam niciodată să intru. Până de curând, când m-a lovit chemarea cafelei 😀 și le-am trecut pragul. Și bine am făcut, pentru că am băut o cafea demențială. Și promit să revin cât de curând să le încerc și cheesecake-ul… 😀

 

Beans&Dots

La Beans & Dots (strada Ion Brezoianu, nr. 23-25) îmbini utilul cu plăcutul! De ce spun asta? Pentru că locul este o combinație între coffee shop și magazin de design. Practic, mai bei o cafea, mai citești o carte, mai descoperi un obiect de design care parcă se potrivește de minune la tine acasă 😀 și tot așa…

***

View Comments (2)
  • Pentru restaurante bune in Bucuresti trebuie sa recunoastem ca blogul dvs detine un loc de merit in ceea ce priveste orientarea, de asememenea nu vrem sa omitem in a adauga recomandarea noastra catre unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Bucuresti centru, BoutiqueDuPain. Daca micul dejun, pranzul sau cina doriti sa fie servite intr-unul din locurile cu mancare buna in Bucuresti, cu desavarsire BoutiqueDuPain va deveni unul dintre restaurantele dvs preferate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top