RAPID, GUSTOS SI SANATOS: Somon la gratar cu spanac
Aceasta reteta este una din peferatele mele, cand vine vorba de o cina care sa fie pregatita foarte repede si sa fie pe placul tututor membrilor familiei!
Ai nevoie de:
– file somon
– baby spanac
– unt
– ciuperci
– sare & piper
– lamaie pentru somon
Incingi o tigaie gratar pe care pui o lingura de ulei de masline (eu folosesc o tigaie care are stratul superior din marmura, care nu lipeste prea tare mancarea – inca nu am descoperit acea tigaie perfecta, dar o tot caut) si pui pe ea fileul/fileurile de somon – 3 min, pe fiecare parte (mie imi place mai bine facut la suprafata). Pe aceeasi tigaie poti pune si feliile de ciuperca, pe care le lasi pana isi schimba culoarea.
Intr-o alta tigaie topesti o lingura de unt, in care arunci spanacul si-l lasi pana se inabusa, dupa care il presari cu sare si piper. (5 min.)
Si gata! Enjoy!