Now Reading
CU COPIII… la cumparaturi. 7 sfaturi pentru o experienta haioasa.

CU COPIII… la cumparaturi. 7 sfaturi pentru o experienta haioasa.

Mai ales acum cand copiii sunt in vacanta si au mai mult timp liber, incerc sa fac un program in care sa-i implic si pe ei cat se poate de mult. Asa ca deseori ii iau cu mine la cumparaturi, la piata sau la supermarket.

Sa nu isi imagineze cineva ca baietii mei spun da, fara comentarii!! Si nici ca aceasta activitate decurge lin, fara nici un fel de probleme. 🙂 Ha, ce simplu ar fi! Astfel ca am fost nevoita sa incerc diverse metode de convingere, pana am gasit variantele castigatoare de a merge cu copiii la cumparaturi.

In functie de varsta copilului vizita la supermarket poate fi transformate intr-o mini-aventura.

In special la varstele mai mici, copiii au multe de descoperit. Rafturile pline si colorate, cu pungi de dulciuri, jucarii si tot felul de obiecte, constituie la inceput o atractie. Ulterior, cand copiii cresc, spatiile de acest gen devin numai bune de alergat, joaca de-a v-ati ascunselea sau mai stiu eu ce nebunii.

Eu am tinut cont de urmatoarele aspecte, atunci cand am decis sa merg cu copiii la cumparaturi. Iar lucrurile au functionat destul de bine!

Alegerea orei potrivite

Incearca in primul rand sa identifici ora la care supermarket-ul nu este exagerat de aglomerat. Chiar si un adult isi poate pierde rabdarea cand este prea multa agitatie in jur. Asa ca evita orele serii, cand lumea iese de la job, dar si sambetele. Stresul tau si al copiilor va fi mai mic. In ajun de sarbatori, nici sa nu-ti treaca prin minte sa duci copiii la cumparaturi!!

Pregateste-l de cumparaturi

Asigura-te ca este odihnit si hranit. Un copil obosit, infometat si insetat nu va fi o companie tocmai placuta. Daca iti permite programul, momentele ideale ar fi dimineata dupa mic-dejun sau dupamiaza dupa somnul de pranz si gustare.

Integreaza-l in activitatea ta

Discuta cu copilul despre ce trebuie cumparat. Eventual poti face impreuna cu el o lista de cumparaturi, pe care sa o tina el si sa bifeze pe parcurs ceea ce s-a pus in cos. Astfel va avea o activitate care-l tine ocupat si se va simti responsabil. Daca varsta copilului permite, il poti trimite chiar pe el sa caute unele produse, in timp ce tu cauti altele. Si uite cum se economiseste si ceva timp!

Alte variante de implicare a copilului ar fi sa il lasi sa impinga cosul, sa cantareasca fructele si legumele (asta le place cel mai mult, cu siguranta) sau sa plateasca la casa.

Citest si acest articol CU COPIII LA RESTAURANT. 10 SFATURI PENTRU O EXPERIENTA RELAXANTA

O buna ocazie de a invata cum alegem corect produsele

Scolarii pot avea responsabilitatea de a citi etichetele. Am testat acesta metoda si functioneaza fa-bu-los!! In loc sa spun “Nu!” atunci cand vor stiu eu ce dulce, biscuiti sau alte produse pe care in mod normal nu le-as cumpara, ii rog sa citeasca ingredientele. Mare surpriza mare! Toate chimicalele continute ii sperie atat de tare, incat nu mai cumpara acele produse! Va rog, testati si spuneti-mi daca a functionat si la voi!

Invata-l valoarea banului

See Also

Fiecare copil vrea ceva atunci cand merge la cumparaturi. Fie ca este vorba de o jucarie sau macar de “ceva bun”.

Daca varsta copilului permite aceasta discutie, spune-i de la bun inceput ca exista un buget alocat acestor cumparaturi, adica suma de x lei. Daca copilul nu este insa suficient de mare pentru a  intelege sume, atunci ii poti spune simplu ca “nu sunt suficienti bani”, pentru ceea ce vrea el extra.

Daca totusi esti dispus sau dispusa sa-i satisfaci o dorinta, atunci stabileste de acasa, care va fi suma de care isi poate cumpara ceva. Va trebui insa sa-ti ofere ceva la schimb. De ex. va duce cosul de cumparaturi inapoi la locul lui.

Ramai relaxata

Asta este o lectie pe care am invatat-o greu! Nici acum nu-mi iese de fiecare data. Cand nu te intelegi sub nici o forma cu copilul, incearca sa nu te enervezi si sa nu tipi. Nu rezolvi absolut ni-mic! In schimb, ai putea incerca sa-l lasi sa faca si ce vrea el. Macar o data. Chiar daca este vorba de cumpararea unui dulce sau a unui produs care pe copil il bucura. Un fel de premiu. Nu este nici un capat de tara!

Motiveaza-l

Baietii mei sunt deja la varsta la care ma ajuta la cumparaturi. De exemplu, ei duc o parte din sacose. Le spun de la bun inceput, ca am nevoie de ei, de forta lor. Le spun ca ei sunt baieti si ca trebuie sa ajute o femeie, atunci cand aceasta are nevoie.

Cu fetilele nu am experienta. Asa ca astept de la voi povesti despre cum le convingeti sa mearga la cumparaturi!

View Comments (2)
  • Mari diferențe între băieți și fete nu sunt. Poate, câteva…
    Fetele sunt foarte receptive în materie de alimentație sănătoasă.
    Nu poți face apel la mușchii fetelor.
    Poate sunt mai puțin dispuse la aventuri printre rafturi, deci pericolul de a se pierde e mai mic.
    Ar putea fi antrenate în optimizarea cumpărăturilor de produse alimentare, gândite pe rețete, pe meniuri. Dar de aici nu pot și nu trebuie să fie excluși nici băieții.

    Aș mai adăuga două sugestii:
    Dacă sunt doi adulți și un copil (sau doi, sau mai mulți), e bine ca adulții să nu discute doar între ei, uitând de prezența copiilor. Presupunem că nu i-am luat la cumpărături doar pentru că n-avem cu cine-i lăsa.
    Chiar dacă afară sunt 30+ grade, nu uitați să aveți pentru copil / copii (dar și pentru voi) o jachetă, ceva, pentru raioanele de produse refrigerate, unde e de-a dreptul ger. Asta se uită cel mai des.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top