Now Reading
Greșeli în frumusețe: 10 lecții învățate de mine în deceniile de încercări glam.

Greșeli în frumusețe: 10 lecții învățate de mine în deceniile de încercări glam.

Oh, aventura nebună a frumuseţii! Ca o femeie de 40 de ani care a străbătut cosmosul cosmetic încă din adolescenţă, pot spune cu siguranţă că am avut parte și de o mulţime de greșeli în frumusețe. De la tendinţe penibile la incidente amuzante, călătoria mea prin lumea frumuseţii a fost o aventură plină de triumfuri dar și de mici eșecuri să le spunem. Acum, înarmată cu înţelepciunea dobândită din nenumărate experimente, sunt aici și cu scopul de a împărtăși câteva dintre greșelile în beauty pe care am învățat să nu le mai repet. Așa că astăzi îți propun să facem o descindere prin lumea frumuseții în care nu tot ce credem, vedem sau auzim este și potrivit pentru noi. 🙂

Așadar, câteva lecții învățate de mine în deceniile de încercări glamuroasa în frumusețe. Altele sunt observații pertinente la ce au experimentat alte femei în jurul meu… pentru că sunt un bun observator și am capacitatea de a învăța și din greșelile altora. 🙂 De ce vin către voi cu acest subiect? În primul rând, pentru că e bine să dai mai departe ce știi. În al doilea rând,  pentru că la modul acesta poate vă ajut să economisiți timp și resurse nefăcând la rândul vostru aceleași greșeli în frumusețe. În plus, vă vor ajuta să obțineți tot ce se poate mai mult și mai bine din rutina voastră de beauty. Până la urmă doar de aia facem eforturi, ca să arătăm bine, nu?

Achiziția de cremă hidratantă scumpă.

Vreau să fiu cât se poate de sinceră cu voi și recunosc că sunt fan produse de lux. Tot timpul mi-au plăcut și le-am ales atunci când am putut și probabil că o voi face în continuare. Îmi place totul, de la ambalaj, la senzația pe care mi-o oferă un astfel de produs, povestea din spatele lui (atunci când rezoneze cu ea) și, într-un final, calitatea lui. DAR toate acestea nu înseamnă că face minuni! Niciun produs cosmetic nu este miraculos, indiferent de cât de mult sau de puțin costă. Iar când vorbim despre o cremă hidratantă basic, fără ingredienți activi, atunci diferențele nu sunt atât de mari încât să fie nevoie să faci împrumut la bancă pentru o cremă. Dacă ți-o permiți fără efort, go for it. Altfel, dacă scopul tău este să ai tenul doar hidratat, caută pur și simplu un brand de încredere, cu tradiție în zona de cosmetică. Sau caută un produs făcut din ingrediente naturale care să îți placă cum se simte pe fața ta, cum îți face tenul să arate și să se simtă. Am fost deosebit de mulțumită în timp și de produse care costă 50 de lei, de produse fabricate în România sau de cosmetice care nu au în spate mult marketing.

Să eviți folosirea retinolului de teamă expunerii la soare.

Dacă ai ca scop anti-ageing-ul în rutina de îngrijire a tenului, atunci nu te feri de retinol. Este probabil cel mai eficient și puternic ingredient anti-îmbătrânire pe care îl poți folosi, mai ales dacă te lupți cu pierderea colagenului, hiper pigmentare sau vrei să stimulezi refacerea celulară la nivel superficial și profund. Ideea este că factorul de protecție TREBUIE UTILIZAT TOT TIMPUL când ieși din casă nu doar dacă folosești retinol. Apoi, există posibilitatea ca în primele săptămâni de utilizare a retinolului să ai fața mai înroșită și să crezi că este o sensibilitate la soare. Aceasta este însă faza de 1-2 săptămâni de adaptare iar apoi pielea se va obișnui. Așadar crema cu SPF trebuie utilizată zilnic – și nu mă refer la fond de ten care are factor de protecție.

Să mergi la tratamente cu laser, injectabile, orice tehnologie nouă dar acasă să nu faci nimic pentru tenul tău.

Faptul că o dată sau de două ori pe an te duci la o clinică unde lași câteva mii de lei, nu îți asigură frumusețea tenului pe lungă durată. Nu, aceste tratamente nu înlocuiesc rutina ta de îngrijire de acasă. Le poți considera ca un extra ajutor, un boost pe care îl oferi tenului tău. Te duci și rezolvi punctual niște probleme gen ridurile de expresie nazo-labiale. Sau faci o regenerare celulară cu un peeling cu laser. Dar în continuare tenul tău va trebui îngrijit cu ingredienți activi, va trebui hidratat, masat, curățat zilnic etc.

Tratamentele faciale care m-au cucerit anul acesta

Să oprești rutina de îngrijire la scurt timp după ce ai început-o.

Te-aș întreba, de câte ori în viață te-ai entuziasmat de un început, fie că vorbim de o dietă, de un stil de viață, de un plan de antrenament sau de … o rutină de beauty. Faci un timp acel lucru bun apoi …. te oprești. Am observat asta pe corpul meu atunci când mergeam la sală intens și apoi, mă opream o vreme. Imediat se vedea și se pierdea rezultatul. Este valabil și pentru rutina de frumusețe. Dacă ai un plan personalizat, ține-te de el ca să beneficiezi de rezultate pe termen lung. La nivel celular dacă folosești ingredienți activi, ajungi să stimulezi regenerarea celulară, îmbunătățești aspectul și textura pielii prin producția de colagen, întărești tenul. Apoi, dacă te oprești, întregul proces se oprește. Secretul este să te ții de îngrijirea tenului cu consecvență. Toată viața!!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonia Argint | TV Host (@silversonia)

Să exagerezi cu exfolierea sau să utilizezi exfoliați prea agresivi.

Exfolierea dă la o parte de piele îmbătrânită, moartă – să-i zicem, și, în același timp, ajută la creșterea regenerării celulare pentru a aduce celule noi la suprafață, în urma ei rămânând o piele frumoasă, luminoasă, proaspătă. Dar exfolierea zilnică poate irita pielea. Ca moduri de exfoliere ai la dispoziție peeling-uri chimice, microdermoabraziunea, exfoliante mecanice (cele cu granule) sau enzime. Ideea este că pielea are la suprafață o barieră de protecție, pe care este esențial să o păstrăm sănătoasă. Atunci când utilizați exfoliante abrazive se produc micro-răni, este afectat uleiul natural al pielii și această barieră de protecție amintită mai devreme.

Așadar, deși este important să exfoliem tenul din când în când, prea des este dăunător. Enzime de 2-3 ori pe săptămână, cele abrazive o dată la două săptămâni.

Freci și tragi agresiv de piele.

După ce te speli pe față, ce faci? Folosești un prosop? Cum? 🙂 Intuiești unde bat … fața nu se freacă agresiv ci se tamponează pentru ca materialul să absoarbă excesul de apă. Este o greșeală pe care multă lume o face zilnic inconștient. Apoi, atunci când aplici eyeliner, nu-i așa că tragi destule tare de pielea subțire din jurul ochilor? Frecarea pielii, în special a zonei delicate a ochilor, face ca pielea să-și piardă elasticitatea în timp.

Aplici produsele de îngrijirea pielii în ordine greșită.

Aici mi-am prins deseori urechile. Sunt atât de multe produse și de pași noi cu care să ne acomodăm, încât există șanse foarte mari să greșim.

În timp ce unii pași pot fi evidenti, alții nu sunt. La fel de important ca și produsele pe care le alegi pentru tenul tău este modul în care le aplici și, bineînțeles, ordinea lor. De exemplu, serurile sunt destinate să pătrundă în piele în timp ce SPF se așează la suprafață. Iată ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a pielii.

  1. pre-curățare
  2. curățare
  3. exfoliere
  4. mască
  5. toner
  6. antioxidant + serum
  7. cremă de ochi
  8. cremă hidratantă
  9. spf

În caz că serumul pe care vrei să-l utilizezi este uleios, atunci acesta va fi aplicat după cremă.

Să nu facem aport de vitamina C, atât la suprafață cât și din interior.

Asemenea retinolului, vitamina C este un ingredient activ super important anti-îmbătrânire. Este un antioxidant puternic, stimulează colagenul, reduce pigmentarea la nivel celular. Colagenul necesită vitamina C pentru a fi produs. De când iau această combinație, tenul meu arată WOW! Evident! Plus că mă simt bine la nivelul întregului corp.

Descoperiri de ultima ora despre vitamina C. Tu le stiai?

See Also
par lung căderea parului

Nu cureți telefonul mobil în mod regulat.

Gândește-te de câte ori pe zi atingi telefonul mobil. Da, este adevărat că telefonul găzduiește mai multe bacterii decât un colac de toaletă. Microbiologii estimează că fiecare centimetru pătrat al smartphone-ului tău conține până la 25.000 de germeni – adică de douăzeci de ori mai mulți germeni decât un scaun de toaletă! Când telefonul este în mod constant în uz, se simte cald la atingere. Apoi, când telefonul nu este în uz, este depozitat în buzunarul cald. Această căldură constantă este mediul perfect pentru creșterea bacteriilor. Când îți aduci telefonul la obraz (și lângă gură!), toate acele bacterii își trec drum în pori, ducând la acnee, inflamație și iritație. Unele dintre cele mai dăunătoare bacterii pe care experții le-au găsit pe smartphone-uri includ Staphylococcus aureus (bacteriile stafilococi), MRSA și E. coli. Pe lângă faptul că sunt extrem de insalubre, multe dintre aceste bacterii pot fi periculoase pentru sănătatea ta generală.

Din acest motiv ar trebui să dezinfectezi în mod regulat dispozitivul care îți atinge pielea de mai multe ori pe parcursul zilei.

Șterge ecranul cel puțin o dată pe săptămână, dacă nu zilnic. Produsele de curățare de uz casnic pot deteriora ecranul telefonului, așa că îți recomand să cauți o opțiune prietenoasă cu telefonul. De exemplu, acele produse/spray-uri special concepute pentru ecrane.

Nu cureți pensulele de machiaj.

La fel ca și telefonul mobil, tot ce atinge fața ta, trebuie curățat cu regularitate. Uleiul și machiajul se acumulează pe pensulele de machiaj. Plus parcul care se așează pe ele dacă sunt ținute ”la liber” și nu într-o trusă specială. Ștergerea suprafeței perilor între utilizări cu un demachiant pe bază de alcool (există produse specifice) ajută la prelungirea timpului dintre spălări. Dar chiar și așa, nu omite curățarea profundă! Spală pensulele cu apă și săpun cel puțin o dată pe săptămână (mai jos video cu ghidul meu de curățare a pensulelor) pentru a elimina depunerile persistente și murdăria. Utilizează șampon blând sau un demachiant delicat.

Acestea au fost doar câteva din acele greșeli în frumusețe despre care am auzit sau pe care chiar eu le-am făcut. În concluzie, aș vrea să întăresc faptul că este important să ne amintim că greşelile nu sunt un motiv de ruşine, ci de învăţare. Fiecare dintre cele zece eşecuri de Beauty pe care le-am expus în acest articol ne aduce o lecţie preţioasă şi ne aminteşte că frumuseţea nu este despre perfecţiune, ci despre autenticitate şi îndrăzneală. Și despre a căuta soluții potrivite fiecăreia.

Aș vrea acum să citesc despre cele mai amuzante şi ciudate greşeli de frumuseţe pe care le-aţi făcut. Ce experimente nebuneşti v-aţi încumetat să faceţi în numele frumuseţii? Haideţi să creăm un spaţiu în care putem învăța împreună, ne putem susţine şi putem să ne încurajăm să fim curajoase şi să experimentăm.

Să nu uităm niciodată că fiecare dintre noi este o operă de artă în evoluţie, iar greşelile noastre de frumuseţe sunt doar nişte pensule colorate care contribuie la creaţia noastră unică. Aşadar, înainte să fugim în frica de a greşi, să învăţăm să sărbătorim eşecurile noastre, să ne râdem de ele şi să ne străduim să ne îmbunătăţim mereu.

Sunteţi gata să vă împărtăşiţi poveştile? Împreună, putem transforma greşelile în poveşti amuzante şi într-o oportunitate de a ne cunoaşte şi de a învăţa unul de la altul.

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top