Now Reading
Recomandări culturale pentru această toamnă

Recomandări culturale pentru această toamnă

După o vara bogată în concerte şi festivaluri urmează o toamnă la fel de darnică şi generoasă în evenimente culturale de tot felul. Am selectat câte puţin din fiecare, teatru, opera, film, dans… sigur găsiți ceva care să vă atragă atenția!

Iată câteva dintre evenimentele care merită bifate toamna asta.

OCTAV
Din 6 octombrie poţi vedea filmul „Octav”, una dintre cele mai așteptate premiere ale toamnei, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, o producţie inedită în peisajul cinematografic românesc prin îmbinarea dintre emoţie şi nostalgie. Recunosc că distribuţia este cea care mi-a atras atenţia: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar şi mulţi alţii. Nici subiectul nu sună deloc rău:
Când farmecul României interbelice începe să renască în amintirile lui Octav (Marcel Iureş), o fetiţă ce i se pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei pentru a-l ajută să-şi redescopere bucuria de a trăi.”


Don Giovanni
Spectacolul-vedetă ale acestei toamne este Don Giovanni care se va juca (mai mult că sigur) cu casa plină! Opera Naţională Bucureşti prezinta Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Andrei Şerban (aici poți citi un interviu foarte frumos realizat de Cristina Bazavan cu celebrul regizor) care îşi descrie punerea în secena după cum urmează:
În Viena intrigilor de culise, Mozart era liber de gelozii sau rivalităţi, plin de generozitate faţă de toţi. Interesul lui era să înţeleagă fiinţă umană cu toate contradicţiile posibile şi opera ‘Don Giovanni’ e expresia supremă a acestei căutări.

Profetul


Oana Pellea şi Teodora Enache sunt protagonistele unui spectacol-concert în premieră, în România. Este vorba de o punerea în scenă inedită a unui cărţi scrise de celebrul poet, pictor şi filosof de origine libaneză Kahlil Gibran.
”Profetul”, va fi prezentată sub formă unui emoţionant spectacol–concert în care, cele două artiste vor fi manifestările Profetului prin muzică şi cuvânt.
Pe scurt – un spectacol despre viaţă, moarte, iubire, despre marile întrebări care ne preocupă neîncetat, dar mai presus de toate este o celebrare a vieţii. Sună bine, nu-i așa?

Soldaţii. Poveste din Ferentari
S-a scris numai de bine despre lungmetrajul „Soldaţii. Poveste din Ferentari” al regizoarei Ivana Mladenovic, aşa că sunt foarte curioasă să-l văd! Este vorba de o ecranizare a romanului scris de Adrian Şchiop, care apare în rol principal alături de Vasile Pavel Digudai. Filmul spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Swing!
Îmi plac musicalurile bune iar Swing, inspirat din una dintre cele mai amuzante piese de teatru jucată pe Broadway în ultimii ani, pare să fie exact ce trebuie!
Swing, o super comedie despre încurcăturile pe care ni le aduce dragostea… sau sexul, este regizată de Răzvan Săvescu, regizorul care a creat unele dintre cele mai amuzante spectacole de teatru şi seriale de televiziune din România, ”La bloc”, ”Nimeni nu-i perfect” sau ”La servici”.
Spectacolul, care este o comedie de situaţie în jurul iubirilor mai mult sau mai puţin oficiale dintr-o familie, are premieră vineri 30 septembrie, la ora 20.00, la Sala Epică de la Grand Entertainment din Băneasa Shopping City.

eXplore festival #12 – Bucharest Internaţional Contemporary Dance & Performance Festival

See Also


Nici dansul contemporan nu e ignorat toamna aceasta, fiind prezent în diverse forme expresive în noua ediţie eXplore festival #12.
Ediţia din acest an se va desfăşura la Teatrul Naţional “I.L.Caragiale” Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Literaturii Române şi WASP – Working Art Space & Production, între 24 septembrie şi 14 octombrie 2017, iar evenimente speciale ale festivalului vor urmă în perioada octombrie – noiembrie 2017 şi în oraşele Iaşi şi Arad. Detalii, pe situl festivalului.

Les Films de Cannes a Bucarest
Toamna asta, mai exact între 13 – 22 octombrie, se aşterne covorul roşu şi pentru noi, bucureştenii, şi vom avea ocazia unică de a viziona o mulţime de producţii cinematografice de excepţie, alese de juriul priceput de la Cannes.
Fiţi pe faza când se pun biletele în vânzare! Nu de alta, dar anul trecut, majoritatea proiecţiilor au fost sold-out!

Voua ce alte evenimente ale toamnei v-au atras atenția?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top