Now Reading
Cele mai tari evenimente ale toamnei

Cele mai tari evenimente ale toamnei

Toamna se numără festivalurile bune! Sunt atât de multe evenimente culturale toamna asta încât nici nu știu cu ce să încep. Prin urmare, am ales câte puţin din fiecare pentru a satisface cât mai mult preferințe și cerințe. Începem?

Festivalul George Enescu
Sala Mare a Palatului și la Ateneul Român, București, 1 – 23 septembrie


Toamna debutează cu grație, dar totodată în forță, cu Festivalul George Enescu – cel mai important eveniment cultural românesc. Anul acesta concursul Enescu 2018 se va deschide pe 1 septembrie, la Ateneul Român, cu un concert de gală susţinut de câştigătorii ediţiei din 2014: Ştefan Tarara (vioară), Eun-Sun Hong (violoncel) şi Josu de Solaun (pian), alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, dirijată de Gabriel Bebeşelea.
Cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Internaţional George Enescu, ce are loc în Bucureşti, în perioada 1 – 23 septembrie, înregistrează un număr record de tineri înscrişi în competiţie – 400 de tineri muzicieni, din 46 de ţări, de pe cinci continente, potrivit organizatorilor.

iMapp

Piața Constituției, 22 septembrie


Sâmbătă, 22 septembrie 2018, are loc cea de-a V-a ediție a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs internațional care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. Tema ediț­iei din 2018 este dedicată Centenarului Marii Uniri: Albastru. Galben. Roșu. Un secol de modernitate în România.
Și asta nu e tot! Înainte de proiecții va avea loc un concert la trupei HURTS iar intrarea este liberă!

World Experience Festival
3-9 septembrie


Un alt festival care mi-a atras atenția este World Experience Festival, care va avea loc în perioada 3-9 septembrie 2018, cu participarea a peste 70 de ambasade, institute culturale, organizații internaționale și comunități etnice și minorități naționale, a peste 80 de artiști din toate colțurile lumii.
Muzica lumii va fi prezentată la București printr-un program artistic dedicat experimentării diversității culturale sonore care se va regăsi în expozițiile, conferințele și spectacolele live de pe scenă festivalului. Ediția a 4-a a festivalului, sub tematică The Sounds of the World – Sunetele Lumii, va aduce pe scenă muzicieni și artiști de World Music, pentru a demonstra modalitățile prin care fuzionează muzica din mai multe zone ale lumii. Detalii despre program găsiți pe site-ul festivalului.

Balkanik Festival
7-9 September 2018 la Gara Regală Băneasa


În același ton, dar cu accente mai mult pe muzică, este și Balkanik Festival, care a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa. Anul acesta pe scena din fața Gării Regale Băneasa vor urca artiști precum Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon, Manonera și mulți alții pe care îi regăsești pe site-ul festivalului.
În plus față de concerte ai un târg meșteșugăresc, un târg al tinerilor artizani, video mapping, expoziții de fotografie, instalații, performance-uri, food court internațional, dans, tarot, și poezie. Ne vedem pe acolo?

Bucharest Steet Food Carnival

6-9 septembrie, Romexpo

Gurmanzii, dar nu numai, sunt invitați la cel mai mare evenimente de streetfood din Romania. Să uitam pentru câteva ore de grija caloriilor și să ne bucuram de mâncare bună! Aici se află cam tot ce-ți trece prin cap în materie de mîncare pentru toate gusturile si pasiunile plus demonstrații culinare ale celor mai renumiți bucătari români, precum Adi Hădean, Nico Lontras, Joseph Hadad, Nicolai Tand, Alex Petricean. Stați că n-am terminat! Dacă e carnaval, atunci trebuie să fie și muzică, nu? Din meniu nu lipsesc Patrice, Morcheeba, Delinquent Habits, Editors DJ Set ft. Russell Leetch & Elliott Lion, J. Bernard, Subcarpați, Suie Paparude și mulți alții. Distracție plăcută și poftă bună! Bilete se pot cumpăra de pe site.

Dokstation Music Documentary Film Festival
13-16 septembrie, București


La mijloc de septembrie avem DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Acesta este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale și concerte live, în clădiri cu istorie și tradiție, dar și în spații neconvenționale.
Evenimentele vor avea loc la Centrul Cultural “Mihai Eminescu”, Parcul Drumul Taberei, Control Club, Spatiul M60, DESCHIS Gastrobar și Apollo111 Barul & Teatrul.

Les Films de Cannes à Bucarest

19-28 octombrie


Și când vine vorba de filme vom fi privilegiați! Încep cu cel mai asteptat eveniment cinematografic al toamnei – Les Films de Cannes a Bucarest, care aduce cele mai așteptate filme din selectia Festivalului de la Cannes, in peste 100 de proiectii. Încă nu avem detalii despre program dar ne așteptăm la titluri mari, premiere, filme premiate, avanpremiere românești, proiecții unice, întâlniri cu realizatorii filmelor, masterclass-uri, retrospective, etc. Festivalul are loc atât în capitală căt și în orașe din țară precum Iași, Cluj, Brașov, Arad, Suceava, și altele.

See Also

Hip Trip Festival


Ești pasionat de călătorii și filme? Atunci HipTrip vorbește pe limba ta si propune destinații noi și uimitoare, cu șanse mari să-ți găsești inspirație pentru următoarea ta aventură.
Singurul festival dedicat filmelor de călătorie se desfășoară în București, pe durata a patru zile. Ce se intâmplă mai exact? Ai parte de proiecții de filme artistice și documentare tematice și intri în contact cu profesioniști din domeniile de travel, cinematografie și blogging de călătorie.
În program ai peste 20 de filme din toate colțurile lumii, majoritatea în premieră în România.

Festivalul Pelicula

12-16 septembrie, București


Un festival ca o fiesta… Un festival care m-a cucerit din slogan.
Între 12-16 septembrie, vino să experimentezi America Latină, un loc plin de viață, e un mix de senzații și arome, condimente și pasiune. Timp de 5 zile ai acces la peste 25 de proiecții dar și demonstrații de dansuri, cocktailuri, degustări, expoziții, storytellers – în locațiile festivalului. Țara pe care se va pune accentul anul aceste este Peru.
Programul complet al festivalului va fi publicat în data de 1 septembrie 2018.

Bucharest International Dance Film Festival
6-9 septembrie, București


În cel mai antrenant eveniment cinematografic al toamnei dansul și filmul formează o pereche reușită. Tema ediției din acest an a singurului festival de gen din România o reprezintă „[re]tracing” – urmele pe care timpul le-a lăsat în viețile oamenilor și ale comunităților din care fac parte.
Cea de-a patra ediție a festivalului va avea loc în șase spații din Capitală – Cinema Elvire Popesco, CNDB – Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, DESCHIS Gastrobar, Deschis Atelier, Linotip – Centru Independent Coregrafic și Qreator by IQOS.
Festivalul se va deschide pe 6 septembrie cu lungmetrajul DANCER în regia lui Steven Canton, un documentar despre viața lui Sergei Polunin, care a revoluționat lumea dansului, devenind cel mai tânăr solist al Royal Ballet.

Tu la ce festivaluri vrei să participi toamna asta?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top