Now Reading
Accesorii pentru sport care nu ocupă loc în casă și sunt extrem de eficiente.

Accesorii pentru sport care nu ocupă loc în casă și sunt extrem de eficiente.

La cât sport de face de câteva săptămâni pe toate canalele de Social Media vă zic, după pandemia asta vom fi toți niște Afrodite și Adoniși moderni. Numai mușchi și pachețele. Lăsând miștoul la o parte, chiar mă bucur să constat că mulți oameni aleg să fie activi acasă în loc să stea cu fundul pe canapea (ca mine acum 🙂 ). Dacă și tu faci parte din categoria care vrea să rămână în formă, atunci acest articol te va interesa pentru că îți voi prezenta o serie de accesorii pentru sport care nu ocupă loc în casă și sunt extrem de eficiente.

Sigur știi deja că pe YouTube poți găsi o grămadă de tutoriale foarte bune din care să te inspiri. De la yoga și pilates, până la balet, antrenamente de tabata, tonifiere cu și fără greutăți, antrenamente funcționale. Dar dacă tot ai timp sau ai deschiderea de a încerca experiențe noi, atunci eu îți propun să introduci în antrenamentele tale și niște elemente noi, care să diversifice momentele în care vrei să transpiri, să le facă mai amuzante și să îți ofere rezultate vizibile.

Iar pentru asta îți voi oferi o listă cu accesorii pentru sport pe care le poți cumpăra fără grijă deoarece ocupă puțin spre deloc spațiu în casă. 😉

Benzi elastice de rezistență

Benzile elastice sunt din punctul meu de vedere absolut geniale și le consider numărul 1 printre accesorii pentru sport deoarece îți pot transforma antrenamentul de la unul mediu ca intensitate până la unul de forță. Iar asta depinde de simpla alegere a unei benzi cu rezistență mai mare. Poți lucra toate grupele musculare și le poți adapta în funcție de nivelul tău fizic și nivelului de rezistență dorit (de la 7 kg până la 20). Pe lângă antrenarea musculaturii, benzile elastice sunt folosite pentru dezvoltarea sistemului osos, fiind recomandate în scopuri de reabilitare fizică.

POWERBANDS MAX BLUE (MEDIUM)

Pot ocupa un colț dintr-un sertar sau maxim jumătate de sertar. Însă le poți depozita în orice dulap sau sub pat. Sau le poți agăța de un umeraș … 

 

POWERBANDS MINI YELLOW (LIGHT)

Power Bands Set PRO este considerat a fi “cea mai mică sală de sport din lume”, incluzând elemente pe care le poți folosi pentru realizarea unui antrenament complet, instrucțiuni de utilizare sub forma unui manual de formare și un DVD cu antrenamente. Cu acest set, nimic nu va mai sta în calea unei forme fizice de invidiat!

Toate cele patru tipuri de benzi sunt livrate într-un săculeț de plasă de dimensiuni mici, care asigură transportul facil. SET PRO este soluția ideală pentru cei care doresc să experimenteze puterea deplină a unor instrumente unice de antrenament!

Și iată aici și de unde te poți inspira pentru antrenamentul tău.

TRX

Despre antrenamentul TRX sigur ai auzit. Dar știi care îi este povestea?

Indiferent că se aflau pe uscat, pe puntea unui vas sau la bordul unui submarin Randy Hetrik, fondatorul Fitness Anywhere, și colegii lui din trupele Navy SEAL aveau nevoie să fie în cea mai bună formă fizică. Aflându-se aproape tot timpul în misiune ei nu aveau acces la echipamenetele de fitness tradiționale și astfel, treptat, TRX Suspension Training a devenit soluția ideală.

Primul TRX a avut la bază două corzi de parașută cusute cu ustensilele aflate la dispoziție în trusa de reparat bărcile pneumatice. În săptămânile și lunile care au urmat Randy Hetrik și colegii săi au dezvoltat un nou set de exerciții bazate pe utilizarea masei corporale proprii, exerciții special concepute pentru acest nou instrument de antrenament. Astfel, din acel moment Hetrik și colegii săi au pus bazele unei noi abordări originale ale antrenamentului funcțional care ne este cunoscut azi sub denumirea de: Suspension Training.

Un antrenament TRX poate fi extrem de variat dar și foarte solicitant și asta doar prin simpla modificare a unghiului de execuție.

Dimensiunea este foarte redusă, un săculeț de 20 cm/30 cm. Practic îl poți ascunde în orice dulap.

TRX FIT

Kitul TRX STRONG are tot echipamentul necesar pentru a te antrena acasă, exercițiile și instrucțiunile de care ai nevoie pentru a efectua sute de exerciții care iți vor îmbunătăți forța și flexibilitatea întregului corp oriunde si oricând.

 

FLOWIN

FLOWIN sau, în traducere liberă, ”plutire” este un concept de antrenament care s-a născut în cadrul unui grup de elită de decatleți cu o vastă experiență și competență în domenii precum medicina, atletismul de nivel înalt și asistența medicală. În 2006, după câțiva ani de planificare și dezvoltare, FLOWIN AB (Ltd.) a fost fondată.

Conceptul FLOWIN® constă într-un antrenament funcțional care vizează stabilitatea, mobilitatea forța, echilibrul, viteza și puterea.

Principiul de bază al antrenamentului se bazează pe mișcări verticale constrânse pe o placă mai mare, în timp ce fricțiunea este exersată de mici discuri care alunecă pe placă. Fricțiunea dintre disc și placă a fost optimizată cu atenție pentru o mișcare în condiții de siguranță, dar eficientă, pe care sportivul este capabil să o stăpânească în întregime modificând pur și simplu presiunea aplicată pe discuri. Așadar, ECHIPAMENTUL FLOWIN®FRICTIONTM.

Folosind corpul ca contragreutate, poți controla cu ușurință forța de frecare și selecta nivelul de efort, de la aproape zero până la oprire completă. Îți poți antrena tot corpul la nivelul de dificultate pe care îl alegi. Pe scurt, este o formă de antrenament care lucrează cu tine și pentru tine.

FLOWIN® este o formă de antrenament care te ajută să îți modelezi atât interiorul cât și exteriorul – toate acestea, punându-se accentul pe sănătate, minte și corp.

Echipamentele FLOWIN® are o variantă destinată sălilor dar și o altă variantă mai flexibilă, ușor de depozitat – FLOWIN® SPORT, pentru o utilizare spontană, provizorie, acasă.

Produsul FLOWIN® SPORT include un DVD cu documentația detaliată a exercițiilor, pentru a te însoți pe drumul spre o persoană care se simte mai bine din punct de vedere fizic și mental.

 

FLOWIN® SPORT

FLOWIN® Sport este un set pentru utilizare la domiciliu. Pliabil, livrat cu o geantă de voiaj, include cinci plăcuțe (genunchi, mâini, picioare) și un manual cu exerciții de antrenament, precum și un DVD complet, cu trei programe de training diferite.

Pe acesta încă nu îl am acasă dar atunci când merg la sală, aproape că nu lipsește din niciun antrenament al meu. 

See Also

AQUA ROPE

AQUA ROPE este primul echipament sportiv din lume creat special pentru antrenamentul cu frânghii. 🙂 Cum îți sună asta?

Nu este o frânghie de iută obişnuită, ci un instrument de fitness atent gândit, fiind lucrat de mână. Cu ajutorul Aqua Rope, antrenamentul cu frânghii este posibil oriunde, indiferent de mărimea spaţiului de antrenament avut la dispoziţie. Frânghia poate fi adaptată ca lungime, dar şi ca greutate, datorită posibilității de a fi umplută cu o cantitate de apă variabilă. Cam WOW aș spune! Ce este şi mai important e faptul că Aqua Rope se adaptează persoanei care o foloseşte. De la amatori lipsiţi de experienţă şi până la profesionişti, Aqua Rope permite un antrenament de succes pentru toţi.

Poate fi montată oriunde: în casă, în grădină, la sală.

AQUA ROPE

Inel flexor pentru yoga și pilates

Cu ajutorul acestui inel de fitness poți face o sumedenie de exerciții fizice, ajută la antrenarea mușchilor și la arderea caloriilor. Poate avea și efect antistres.

Inel flexor tonifiere pentru Pilates si Fitness Rucanor, Diametru 33 cm, Negru/Gri

Pontul meu este să îl utilizați intens pentru a lucra aductorii. Adică mușii aceia din interiorul coapselor. O să-mi mulțumiți!

 

Coarda

Celebra coardă a copilăriei noastre poate reprezenta un aliat fabulos în antrenamentele tale.

COARDĂ DE SĂRIT CONTORIZATOR DOMYOS

Coarda este unul dintre acele accesorii pentru sport de care uităm. Dar ea reprezintă un mod eficient de a arde caloriile, a pierde în greutate și a defini silueta. Este un exercițiu simplu și complet care ajută la îmbunătățirea echilibrului și poziției corecte a corpului. Exercițiile cu coarda solicită mușchii trenului inferior, tonifică brațele, umerii, spatele și abdomenul. Executat corect, este un sport care permite îmbunătățirea rezistenței. 15 minute de sărit cu coarda echivalează cu 30 de minute de jogging. 1 oră de exerciții permite arderea a până la 725 de calorii! WOW!!! Vei transpira ceva!

Ei bine, acum ai o listă generoasă de accesorii pentru sport care nu ocupă loc în casă și sunt extrem de eficiente și pe care ți le recomand din suflet. Am lăsat pentru fiecare câte un link unde le poți găsi. Dar poți face și tu propriile descoperiri pe site-urile în cauză, deci explorează.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top