Now Reading
Un corp antrenat cu exerciții de pe YouTube

Un corp antrenat cu exerciții de pe YouTube

”Vai, așa îmi doresc să fac sport! Dar nu am timp…”

Este scuza pe care o aud cel mai des de la femei, care se plâng că vor să slăbească sau să fie în forma lor cea mai bună. Scuze dar… this is BULLSHIT! Sună agresiv? Asta doar pentru că este adevărul rostit direct. If there is a will, there is a way – Dacă există voință, există și o cale. O vorbă tare adevărată… aplicabilă în foarte multe aspecte ale vieții. Mai ales în alea care țin doar de fiecare dintre noi. Iar subiectul care face discuția acestui articol se încadrează perfect în această vorbă. 

Să ne înțelegem, știu foarte bine că multe femei se trezesc cu noaptea în cap ca să pregătească micul dejun al copilului/copiilor, că apoi muncesc la program până la ora 17:00, că acasă fac din nou mâncare, spală, calcă etc. Atâta timp cât nu ești din categoria pentru care grijile financiare nu există, fiecare dintre noi avem astfel de responsabilități, nu neapărat înălțătoare, dar care ne storc de energie.

Dar timp pentru tine tot trebuie să ai. Îți faci! Soțul, copiii, sunt și ei parte din familie și ar putea să învețe să-și calce singuri un tricou, să bage o mașină de rufe la spălat, să pregătească o masă. Bun, tot nu îți rămâne suficient timp în care să mergi la sală sau să ieși la alergat – da, pusă cap la cap activitatea asta, cu tot cu drumul dus-întors plus duș durează cel puțin 2 ore.

Dar, după cum spuneam, unde este dorință, se găsește și o cale.

Chiar vrei să faci sport? Pe bune? Atunci, hai, lasă la o parte vasele murdare, pune pe tine niște pantaloni scurți și un tricou și apucă-te de treabă. Adică de mișcare. Da, chiar la tine acasă!

Am făcut pentru acest articol o selecție de video-uri de pe YouTube, care să dureze undeva la 20 de minute, să explice bine ceea ce ai de făcut și să fie eficiente. Pe toate le-am testat pe mine, ca să scriu din experiență. 🙂

Dacă vrei cu adevărat să faci mișcare, nu ai nici o scuză. Apucă-te chiar acum pentru că ți-am dat totul pe tavă. Și nu te lăsa. Propune-ți să faci în fiecare zi 15-30 minute din aceste exerciții, în funcție de ce te inspiră. Repetă-le, alternează-le, fă mai multe la rând :), crește numărul repetărilor dacă simți că poți. Și îți garantez că foarte curând vei vedea rezultate. 

Așadar, uite cum poți avea un corp antrenat cu exerciții de pe YouTube.

TAM Precision Toning

Reprezintă o serie de 4 filmulețe, fiecare destinat tonifierii unei anumite zone a corpului. Exercițiile sunt marca Tracy Anderson, antrenoarea lui Gwyneth Paltrow. Tracy este celebră pentru mișcările mai speciale, executate din anumite unghiuri. Dar ce mi se pare cel mai motivant la metoda lui Tracy este însăși prezența ei și seriozitatea cu care tratează ceea ce predă. Pentru mine acesta este tipul de antrenor care mă stimulează și mă face să îmi depășesc limita, acel moment în care spun ”nu mai pot”. Practic din tot ce am enumerat în acest articol, metoda Tracy este preferata mea. 🙂

Culmea este că Tracy reușește să treacă ecranul (cum se zice în tv) și să genereze motivație chiar și fără să fie prezentă fizic lângă persoana pe care o antrenează. Pur și simplu nu-ți vine să te opreși… parcă simți că se supără pe tine. 🙂 

Exercițiile propuse de ea nu sunt deloc simple, sunt dureroare și cu multe repetiții. Dar rezultatele sunt formidabile. Și vei transpira cum nu credeai că se poate. Serios, este singurul antrenament la care transpir în asemenea hal.

Deasemenea, nu te speria dacă nu poți face totul în același ritm cu ea. Fă pauză. Apoi reia. Ăsta este marele avantaj al unui canal precum YouTube. Poți pune pause și să-ți mai tragi sufletul. 🙂

Exerciții inspirate din balet

O lume întreagă admiră grația și corpul balerinelor. Ce-i drept, ca să ajungem ca ele nu prea mai avem vreo șansă dacă suntem trecute de 20 de ani. Dar putem împrumuta din antrenamentele lor anumite mișcări care vor alungi musculatura, o vor întări, vor oferi o postură feminină. Adică vom avea un corp frumos, armonios și antrenat.

Primul video este ceva mai lung decât am enunțat la început. Dar este atât de frumos construit, că nu vei simți cum trece timpul.

Nici de bară nu ai nevoie, așa că nu te impacienta. Un scaun mai înalt sau un pervaz sunt de mare ajutor. Îți va fi foarte ușor să execuți corect mișcările pentru că sunt foarte bine explicate și exemplificate vizual.

Cel de-al doilea videoclip din această categorie este destinat gambelor și gleznelor. Protagonista, o dansatoare care explică foarte bine.  Foarte dureroase exercițiile, foarte eficiente. 🙂 Păi, nu ăsta era scopul? Și pe cuvânt, chiar este mișto să te doară un pic… senzația de după este fantastică.

Lazy Dancer Tips este un cont de YouTube cu multe exerciții inspiraționale și catchy. Ai de unde să mai alegi.

Pilates

Pilates este de vreo doi ani parte din viața mea. Ador această formă de mișcare și am scris aici despre ea.

Dar dacă nu ai timp să ajungi la un studio de pilates ca să lucrezi pe aparate, poți face acasă. Ai nevoie doar de o saltea. Și de explicații precum cele de mai jos.

See Also

Exerciții în pași de dans

Să dansezi este nu doar plăcut, este chiar super fun!! Și este un exercițiu fizic complex. Adaugă-i și o coregrafie și nu te vei mai sătura!! Apele vor curge pe tine.

L-am descoperit pe băitul ăsta, The Fitness Marshall, care mi se pare că explică bine, are coregrafii ușor de executat și este el însuși o bombă de energie. Total molipsitor! Vecinii vor avea de suferit…

Exerciții SUPER simple

Bun. Recunosc că la acest video doar m-am uitat. Pentru că voiam să ofer și ceva simplu celor care nu au mai făcut deloc mișcare. Iar acesta este super tare! Antrenant, un pic old school (vezi Jane Fonda) dar perfect pentru un novice al sportului. Sau pentru persoane mai în vârstă. 

 Yoga

Am tot scris despre cât de bine mă simt după o oră de yoga. În funcție de cum mă simt, mai energică sau foarte obosită, aleg o practică de yoga care să se potrivească cu starea mea.

Dacă yoga sună bine pentru tine, ai aici un video foarte potrivit pentru începători. Bine explicat în cuvinte, dar și vizual.

Pe contul Yoga with Adriene vei avea de unde alege diverse practici, mai scurte sau mai lungi, vei putea învăța tehnici de mișcări și respirație. Ai chiar un program de 30 de zile care îți măsoară progresul.

Zic că ai de unde alege! Rămâne doar să vrei să încerci. Și apoi să devină obișnuință. 🙂 Aștept feedback!

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top