Now Reading
Activități de vară ca să evoluezi și să te distrezi în același timp

Activități de vară ca să evoluezi și să te distrezi în același timp

Vara este singura perioadă din an în care parcă sunt mai puțin agitată, pot să stau în tihnă pe anumite subiecte și pot include în programul meu zilnic și activități diferite de cele cu care mă delectez zi de zi în activitatea mea. Cred foarte mult că modul în care evoluez spiritual și uman depinde de deschiderea mea la nou, de dorința de a mă conecta și la lumi pe care nu le cunosc încă suficient.

Astăzi m-am gândit să las aici câteva idei de activități de vară la care poți participa ca să evoluezi și să te distrezi în același timp, fie că vorbim de activități fizice sau care pun la muncă neuronii.

Iată-le!

Cursuri de educație și cultură la Fundația Calea Victoriei

Fundaţia Calea Victoriei 2007 este o instituţie culturală independentă care organizează o mare varietate de cursuri şi evenimente interactive în domenii umaniste şi culturale, pentru tineri şi adulţi. De 15 ani inspiră prin arte şi cultură şi susţine tinerii talentaţi. Au reuşit să ducă o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale şi au devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători şi artişti s-au format ca lectori.

La cursurile și atelierele Fundației Calea Victoriei poți descoperi subiecte variate, prezentate relaxat, cu accent pe creativitate, pe posibilitatea de a dezbate şi de a pune în context lucrurile aflate, poți urma ateliere de pictură pentru începători, de fotografie, actorie, scriere creativă sau scenaristică. Asta dacă ești o fire artistică – vrei să-ți cultivi sau să-ți descoperi un talent.

La atelierele de dezvoltare personală și soft skills dobândești competențe noi, la nivel profesional sau îți îmbunătățești relația cu tine și cu cei din jur, la nivel personal. Atelierele de vorbire în public, leadership, tehnici de negociere sau time management îți sunt de folos și dacă te pregătești să îți deschizi propria afacere.

Cursurile de cultură generală: istoria religiilor, filozofie, design interior, muzică, istoria artei sau a Bucureștiului îți stimulează mintea și creativitatea și te ajută să ai întotdeauna un subiect interesant de discuție.

Cursurile din domeniul „modă și frumusețe” sunt despre îmbunătățirea și adaptarea ținutei în funcție de diferite contexte: mediu profesional, eveniment de gală, timp liber etc. Recunoaștem sau nu, prima impresie contează. 🙂

Toate aceste domenii variate sunt abordate atât în varianta pentru adulți cât și în cea pentru adolescenți. Personal sunt foarte tentată de un curs despre Istoria Religiilor sau despre Istoria Muzicii. Și în același timp îmi doresc foarte mult să reușesc să-i conving pe băieții mei să îți aleagă și ei un curs la care să participe și la modul acesta să mă asigur că am mai reușit indirect să pun o piatră de temelie la viitorii adulți care vor deveni.

Intră pe site și vezi ce ți-ar plăcea. Sunt sigură că e acolo ceva tentant pentru fiecare!

Citești mai mult cu ajutorul aplicației Bookster

Bookster, prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni și îi inspiră să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Din 2013 și până astăzi, Bookster a devenit cel mai iubit beneficiu în peste 1.000 de companii din România cu un scor de +93 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui. În cadrul unei comunități faine și de încredere, cei peste 106.000 de abonați ai Bookster au acces la cărți de top din lume și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate.

Această platformă minunată care aduce lectura mai aproape de oamenii din companii, a anunțat recent trendurile de lectură pentru vara anului 2022.

Cele mai căutate lecturi de vară fac parte din următoarele categorii: romance, psihologie comportamentală, gândire pozitivă, cum ar fi cărțile despre gestionarea anxietății, mindfulness sau exerciții de meditație. Pe lângă acestea, se mai observă o preferință și pentru biografii, călătorie și mister. În ceea ce privește autorii autohtoni preferați de români pe timp de vară, din top fac parte: Andreea Săvulescu, Gaspar Gyorgy, Irina Binder, Alexandru Mitru, Dr. Mihaela Bilic și Domnica Petrovai, iar printre autorii internaționali se numără: Agnes Martin-Lugand, Fredrik Backman, Kristin Hannah, Robert T. Kiyosaki și Jojo Moyes.

See Also

Participă la o ecologizare montană alături de Asociația Montană Carpați și Let’s Do It, Romania!

Asociația Montană Carpați și Let’s Do It, Romania! au lansat campanie de ecologizare montană „Let’s Do It, Carpați!”, prin care își propun ca, alături de voluntari, să curețe munții de deșeuri. În luna iulie, iubitorii de munte și de natură sunt invitați să participe la evenimente de igienizare a traseelor turistice din Munții Vrancei (și alte masive din țară).
Calendarul evenimentelor organizate in luna iulie, precum si evenimentele de facebook aferente:
2 iulie – Bucegi – zona Diham: https://fb.me/e/4NdsuTgZ6
3 iulie – Muntii Vrancei – zona Tulnici:  https://fb.me/e/5svbzRmwl 16 iulie – Apuseni – zona Muntele Baisorii: https://fb.me/e/1GNvO9Sax23-24 iulie – Cheile Bicazului: https://fb.me/e/d7AbOhw7323 iulie – Ciucas – zona Cheia: https://fb.me/e/4MZoEV0vN24 iulie – Muntii Vrancei – zona Paulesti:  https://fb.me/e/1WNHqgFTR30 iulie – Piatra Craiului – zona Cabana Brusturet: https://fb.me/e/3cquc7lb7
Iar următoarea perioadă de acțiuni de igienizare va fi în septembrie, așa că stat tuned!

Participă la un eveniment sportiv în natură

În întreaga țară au loc pe parcursul verii diverse evenimente sportive, la munte sau la mare. Bucuria mișcării în natură, în alergare, înot sau pe bicicletă, este una greu de descris în cuvinte. Dar cu siguranță unele dintre senzațiile cele mai pregnante pe care ți le poate oferi este libertatea și satisfacția de a îți depăși unele limite.

Îți las AICI un calendar complet al acestor evenimente, poate te inspiră ceva.

M-ar bucura și m-ar ajuta ca și voi să completați această listă cu activități de vară care te ajută să evoluezi și să te distrezi în același timp. Să vedem! 🙂

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top