Now Reading
Revelion atipic – ce activități putem face la trecerea dintre ani?

Revelion atipic – ce activități putem face la trecerea dintre ani?

După ce am strâmbat din nas că nu mai vreau petreceri de revelion cu mulți oameni, iată că 2020 m-a făcut să îmi fie dor de o petrecere până dimineața. Până revine totul la normal, facem tot ce putem. O petrecere de apartament cu prietenii apropiați, o seară cu fetele sau o cină romantică.

Mai avem foarte puțin timp de pregătiri și totul este cu limite. Puțini oameni, fără petreceri gălăgioase și fără vacanțe la cabane. Cu toate astea, lăsăm nemarcată trecerea dintre ani? Eu zic să nu. Prefer să intru veselă și optimistă în noul an. Așa că m-am gândit la 10 idei de activități pe care le pot face revelionul acesta și vreau să le împărtășesc și cu voi.

1. Spa cu fetele

Citind recent un articol tot aici, pe DOER, mi-a venit ideea de a organiza o seară de spa cu prietenele mele. Dacă nu ne putem răsfăța la salon, putem totuși să organizăm ceva relaxant acasă. Dacă decideți să mergeți pe ideea de „petrecere în pijamale”, am câteva idei care v-ar putea ajuta. În primul rând, dați măștile sanitare pe unele hidratante și antiaging. Răsfățați-vă pielea din vârful capului și până la călcâie. Aplicați o mască pentru ten, hidratați-vă scalpul și exfoliați buzele. 

Ok, seara de revelion e lungă, iar la spa nu mergi doar pentru niște măști, nu-i așa? Pregătiți în primul rând lumânări și uleiuri esențiale aromate, care să vă relaxeze din plin. Puteți încheia seara cu o manichiură sau un vin bun. Sau – de ce nu – cu ambele.

activitati-revelion

2. Photo booth la tine acasă

Dacă vrei totuși să iei niște amintiri din ultima zi a acestui an, organizează la tine acasă o petrecere tematică pe care să o încoronezi cu un photo booth. Ai mii de idei pe Pinterest și Instagram, dar haide să dau eu startul cu ce mi-a atras mie atenția:

  • Peaky Blinders
  • glitter
  • Black & White
  • baloane colorate
  • Pandemie (da, folosește hârtia igienică 😂)

Cele mai importante două aspecte dacă decizi să faci un photo booth la petrecerea de revelion: asigură-te că sursa de lumină vine din față sau din lateral și convinge-ți prietenul cu cea mai bună cameră a telefonului să fie fotograful serii.

3. Concurs de cocktailuri

De obicei, aveam un barman dedicat la orice petrecere. Pandemia ne-a făcut să învățăm cum să facem singuri cocktailurile preferate.

Organizează un concurs în seara de revelion. Pregătește câteva rețete consacrate de cocktailuri, printează-le și provoacă-ți prietenii să facă cel mai bun cocktail al serii. Secretul: alege și câteva mocktails. Ce e prea mult strică.

Câteva idei:

  • Mojito
  • Bloody Mary
  • Cuba Libre
  • Piña Colada
  • White Russian

cocktail-revelion-2020

 

4. Standup de pe canapea

Scrollam zilele astea pe Facebook și am văzut că Teo, Vio și Costel organizează un Onlineghelion live. Dacă nu vă sincronizați să vedeți show-ul live, puteți alege alte show-uri mai vechi pe care să le vedeți. Găsiți chiar și internaționale pe Netflix.

Distracția va fi garantată și veți intra în noul an în hohote de râs.

5. Petrecere în pijamale

2020 este anul în care am investit cel mai mult în… pijamale. Așa că și ultima zi din an poate fi marcată la fel. Rochii elegante? Paiete? Spate gol? Mai degrabă un halat satinat sau un hanorac pufos. Pandemia ne-a dat contextul ideal pentru a reveni la cele mai simple bucurii.

Sleepover, povești și secrete. Sună a ceva confortabil ce poți face cu prietenele.

6. Murder Mistery party

Conceptul de murder mistery este o alternativă ideală la un escape room. Elementul principal al acestui tip de petrecere este o poveste care are nevoie de un deznodământ. Fiecare participant va primi câte un rol în această poveste. Unii vor fi nevinovați, alții vor fi complici, iar unul dintre ei va fi autorul unei crime. Pe parcursul serii, fiecare participant trebuie să stea în rol, să interacționeze cu ceilalți participanți astfel încât să se găsească vinovatul. 

Din experiențele mele, mereu iese cu distracție și hohote de râs, mai ales când rolurile sunt acordate în funcție de personalitatea fiecărui participant.

Pentru o astfel de petrecere, ai nevoie de scenariu (pe care îl găsești pe internet – sunt variante gratuite și variante plătite) și de costume în concordanță cu scenariul: Jazz Age, Mafia, Western etc.

jocuri-revelion

7. Seară de filme

Știu că te-ai gândit deja că poate 2020 este anul în care petreci Revelionul pe canapea. Sunt aici să îți spun că nu e nimic greșit cu asta. Probabil a trecut mult timp de când nu ai mai reușit să petreci o seară întreagă uitându-te la filme cu prietenii. Sau să urmărești o serie întreagă împreună cu partenerul de viață.

Vreau doar să îți amintesc că tehnologia joacă mereu feste în cele mai plăcute momente, așa că asigură-te că totul merge strună înainte să înceapă petrecerea. Poți face și un top al filmelor, ca să știi la ce să se așteaptă.

A, și nu uita de snacks-uri.

8. Disco party anii 2000

„Gașca meaaa nu poate să stea liniștită”. Sună cunoscut? Îți garantez că va ieși o petrecere de pomină dacă accepți să faci pe DJ-ul și pui muzica renumită a anilor 2000. Adu discoteca la tine în sufragerie. 

Pe lângă muzică, poți să organizezi o seară tematică în întregime. Outfituri colorate, cico și un stroboscop.

See Also

9. Chestionar al amintirilor

Am ideea asta pe listă de mult timp și o păstrez pentru o petrecere unde vor fi toți prietenii din liceu. Acest tip de activitate se poate desfășura în multe feluri. Ideea principală este să vă distrați și să vă bucurați din nou de cele mai frumoase amintiri. Adică să vă amintiți că viața e frumoasă, chiar dacă 2020 a încercat să dovedească contrariul.

Poți crea un chestionar clasic, tip grilă. Întrebarea ar trebui să fie despre o persoană, un loc sau o dată anume. Nu te stresa prea mult, alege cele mai memorabile întâmplări.

O altă opțiune e să printezi câteva fotografii din acele momente și să le asociați cu un anumit moment (care să fie și el printat).

Poți da un twist acestei activități în cazul în care sunt și persoane mai noi în grup: un chestionar al finalului de an. Găsești pe internet multe exemple de întrebări, de la cea mai frumoasă amintire, la locul preferat, sau rezoluția principală pentru noul an.

La final, nu uitați să îmărtășiți toate răspunsurile. Garantez că va fi emoționant și plin de energie.

10. Treasure hunt

De la mic la mare, cu toții iubim aventura. Anul ăsta nu prea am avut parte de ea, dar puteți încheia împreună o călătorie aventuroasă la tine acasă. Un treasure hunt este o activitate ideală dacă la revelion for fi invitați și cei mici. Puteți face echipe, puteți juca individual sau pe familie. 

Ideea unui tresure hunt poate părea complicată inițial, dar tu își cunoști cel mai bine casa. Știi unde ai putea ascunde anumite indicii, știi care e cel mai întortocheat traseu. Tot ce rămâne de făcut este să te ocupi de recuzită.

P.S.: nu uita că la finalul treasure huntului trebuie să existe și un premiu. 😁

activitati-revelion-copii

 

Am ajuns la finalul listei. 10 activități potrivite pentru un revelion atipic, petrecut acasă sau în cercuri restrânse. Aceste limitări nu ne vor strica voia bună a trecerii dintre ani, așa că haideți să intrăm în noul an cu mult optimism și voie bună. La mulți ani!

Sursă foto: Pexels

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top