Now Reading
Ai auzit de colorstrologie? Ce spune culoarea lunii în care te-ai născut despre personalitatea ta.

Ai auzit de colorstrologie? Ce spune culoarea lunii în care te-ai născut despre personalitatea ta.

Cu siguranță știi deja că fiecare lună din an are o piatră de naștere definitorie, ba chiar fiecare lună din an are o floare semnificativă, nu? Ei bine, am aflat că fiecare lună are și o anumită culoare! În colorstrologie (colorstrology), fiecare lună din an are o nuanță specială cu o semnificație la îndemână.

Ai auzit de Michele Bernhardt? Nici eu! Până acum, când am descoperit că este un astrolog care a inventat așa numita „colorstrologie” în parteneriat cu renumitul Pantone (pe care nu-i nevoie să-l mai descriu – îl știm cu toții). Sistemul a fost introdus pentru prima dată în 2005 în cartea sa: „Colorstrology: What Your Birthday Color Says About You‟, și de atunci a rezonat cu cititorii din întreaga lume. Bernhardt și-a folosit propria intuiție și cunoștințele despre culoare și astrologie, pentru a găsi o NUANȚĂ pentru fiecare lună din an. Ea a luat în considerare și factori precum planeta guvernatoare a fiecărei luni, semnele zodiacale, numerologia și multe altele arte ezoterice care ne încântă pe noi așa de mult.

Așadar:

  • Cum se folosește arta colorstrologiei?

Dacă ești cât de cât prietenă cu astrologia este posibil să observi anumite asemănări între culoare și semnul zodiacal asociat cu fiecare lună, iar asta nu este o coincidență. Colorstrologia te ajută să accesezi temele și calitățile legate de luna în care te-ai născut – nu la același nivel cu astrologia – și te ajută să accesezi energia altor luni, dacă alegi să mergi pe această cale. Bernhardt sugerează că poți purta anumite culori, te poți înconjura de ele, poți medita asupra lor etc. Ba mai mult, nu trebuie să te limitezi la culoarea din luna nașterii, în niciun caz, ci mai degrabă să încorporezi culori diferite pe măsură ce te simți atras de temele lor.

  • Colorstrologia vs. pietre ce ți se potrivesc în funcție de ziua de naștere

Bernhardt a observat de-a lungul timpului că sunt anumite similitudini între culorile lunii de naștere și pietrele care ți se potrivesc în funcție de luna sau chiar ziua de naștere.

De exemplu, ametistul este așa numita piatră a lunii februarie de culoare violet, în timp ce culoarea lunii martie este apa, iar piatra specifică este acvamarinul. Plus că nu ești limitată doar la culoarea lunii tale sau piatra lunii în care te-ai născut. Nu, nu! Cel mai important aspect pe care trebuie să-l reții este că nu trebuie să te limitezi și că totul se referă la ceea ce rezonează cu tine.

  •  Culoarea definitorie a fiecărei luni

Ianuarie – caramel

Culoarea oficială a lunii ianuarie este Caramel (sau Pantone 16-1439). Aceasta o nuanță moale, telurică de maro deschis, iar Bernhardt spune că este o culoare excelentă pentru împământare. Inspirându-se din zodia Capricornului, aceasta are o energie ce denotă responsabilitate, utilitate și stabilitate care ajută la crearea rutinelor, a disciplinei. Menționez că Saturn este planeta guvernatoare a zodiei Capricornului recunoscut pentru muncă, structura mentală verticală și multă disciplină.

Februarie  – liliac

Culoarea pentru luna februarie este o nuanță violet deschis numită Sheer Lilac (Pantone 16-3617). Inspirată de semnul Vărsătorului, această nuanță tratează teme ale zodiei, cum ar fi aplecarea către oameni, către comunitatea și prietenie. Ajută la renunțarea atașamentelor și la evoluție mentală. 

Martie – Fair Aqua

Culoarea lunii martie se numește Fair Aqua (Pantone 12-5409). La fel ca semnul Peștilor, Fair Aqua are o influență „apoasă‟ și este în strânsă legătură cu imaginația și intuița. Fair Aqua este culoare „numai bună‟ pentru a-ți îmbunătăți visele și abilitățile psihice. Ajută la dezvoltarea încrederii în sine, la inspirație și este o bună culoare pentru a medita fiind senină și calmă. 

Aprilie –  Cayenne

Ce culoare ar putea reprezenta mai bine luna aprilie decât roșul picant, specific Cayenne (Pantone 18-1651)? Această culoare încapsulează pasiunea și vigoarea lunii, semnul Berbecului care este guvernat de Marte. Culoarea activează curajul, asertivitatea, siguranța de sine și energia.

Mai – Verde

Culoarea lunii mai este Bud Green (Pantone 15-6442) care se împletește extraordinar cu frumusețea lunii mai și vigoarea Taurului, a cărui planetă conducătoare este frumoasa Venus. Taurul este un semn senzual, abundent și puternic atunci când vine vorba de manifestare, iar acest lucru este influențat de nuanța verde care este nuanța vindecării, a abundenței și manifestării dorințelor.

Iunie – Auriu de Aspen

Luminoasă și însorită, culoarea lunii iunie este Aspen Gold (Pantone 13-0850). Această nuanță aurie este legată de zodia Gemeni, un semn de aer condus de Mercur, planeta comunicării. Aceasta energizează din punct de vedere intelectual, ajută la stimularea creierului și la creșterea agilității mentale.

Iulie – Coral Blush

Culoarea oficială a lunii iulie este blândă și receptivă, la fel ca energia Racului care se manifestă în această lună. Se numește Coral Blush (Pantone 14-1909), iar Bernhardt spune că ajută la atragerea iubirii și blândeței. Racul este guvernat de Lună, iar această culoare joacă pe teme lunare de primire a confortului și dragostei, ceea ce este util în special, pentru Racii care tind să se epuizeze în numele celorlalți.

August – Sun Orange
Culoarea pentru luna august este Sun Orange (Pantone 16-1257) –  o culoare caldă și însorită, perfectă pentru o puterea neîndepulecată a regelui junglei: Leul Paraleul. Zodia Leului este condusă de Soare, iar Bernhardt observă că aceasta este o culoare puternică, excelentă pentru optimism, bucurie, expresie și creativitate. Serios acum, nu poți fi prea timidă când porți portocaliu! De asemenea, este o nuanță care te ajută să vezi partea luminoasă a vieții.

Septembrie  – Baja Blue

See Also

Culoarea oficială a lunii septembrie este Baja Blue (Pantone 18-3946). Potrivit lui Bernhardt, aceasta este o culoare potrivită pentru discernământ mental (aka dreaptă judecată), cât și pentru îmbinarea agerimii minții cu pace și înțelepciune. Legat de semnul Fecioarei, condus de Mercur, această nuanță de albastru necesită organizarea și echilibrarea minții.

Octombrie  – Cerulean

O altă nuanță de albastru, dar mult diferită de Baja Blue, culoarea lui octombrie este Cerulean (Pantone 15-4020). Acest albastru este inspirat de zodia Balanță, guvernată de Venus care vibrează cu teme de pace, echilibru și frumusețe. Este potrivită pentru crearea relațiilor dintre oameni și pentru a adăuga un strop de calm în viața cotidiană.

Noiembrie  – Claret Red

Penultima lună din an, noiembrie, este definită de Roșu Claret (Pantone 17-1740). Această culoare a fost inspirată de influența Scorpionului care este condus atât de Pluto, cât și de planeta războiului, Marte. Este un roșu intens care oglindește profunzimea Scorpionului și se referă la teme de pasiune, intensitate și putere. Este o culoare bună pentru transformare și pentru creșterea pasiunii și convingerii celor de lângă tine, revigorându-ți inclusiv, viața sexuală.

Decembrie – Pagoda Blue

Și nu în ultimul rând, nuanța Pagoda Blue (Pantone 17-4724) este definitorie pentru luna decembrie. Acest albastru geros este extraordinar pentru a ajuta la claritatea vederii, spune Bernhardt și este strâns legată de semnul expansivului Săgetător. Așa cum Săgetătorului îi place să călătorească, să cunoască și să filosofeze, și această culoare este legată de călătorii la nivel fizic și mental. De asemenea, se referă la îngemănarea adevărului cu înțelepciunea și transmiterea lui într-un mod înțelept.

La final, înțelegerea culorii și temelor asociate lunii tale de naștere te poate ajuta să atingi potențialul infinit din interior pe care nu-l poți accesa corect. Pare o modalitate interesantă de a te juca cu astrologia, culorile și vibrațiile așa că te invită să adaugi un pic de colorstrologie în viața ta.

Sursă foto: Unsplash.com

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top