Now Reading
Top cinci cărți extraordinare despre amplificarea feminității și redescoperirea zeiței interioare

Top cinci cărți extraordinare despre amplificarea feminității și redescoperirea zeiței interioare

Ce este femeia? Ce este feminitatea? Azi parcă ne vine din ce în ce mai greu să înțelegem și să definim cele mai simple aspecte care înfrumusețează universul. Femeia pentru mine este viață, rod, credință și candoare și în același timp reprezintă putere de-a lungul și de-a latul lumii, forță și încredere. Nu cred că există nimic mai frumos decât o femeie care își cunoaște valoarea și își îmbrățișează toate nuanțele, cele bune și cele rele, cele sensibile și cele puternice. Feminitatea nu înseamnă sensibilitate, ci definește seva ancestrală din care a fost făcută femeia. Dacă am ști cum să o folosim în mod corect ne-am atinge potențialul.

Astăzi doresc să-ți prezint câteva lecturi interesante despre redescoperirea și amplificarea feminității care te pot ajuta să te descoperi sau redescoperi autentică și incredibil de blândă și puternică în același timp.

1. Divinul feminin, Angela Grace

Nu am găsit cartea tradusă în limba română. Eu am citit-o în engleză, iar titlul crud este:

”Divine Feminine Energy – How to manifest with goddess energy & feminin awakening secrets they don’t want you to know about” . Femeile au fost marginalizate milenii întregi, așa că dacă dorești să înțelegi ce presupune energia feminină, mai ales în societatea noastră, cartea Angelei Grace este fix ce îți trebuie.

Divine Feminine Energy: How To Manifest With Goddess Energy & Feminine Energy Awakening Secrets They Don’t Want You To Know About Manifesting

Eu am citit-o în două zile, mi s-a părut relativ ușor de parcurs și o recomand pentru orice beginner care descoperă puterea manifestării. Conceptele prezentate în carte sunt ușor de înțeles, iar dacă îți dorești sincer, vor fi ușor de practicat.

Divinul feminin pune accentul pe receptivitate, deschidere și echilibru în această carte învățând cum să crești performanța psihică și cum deblochezi bureții de venin din subconștient. Care sunt greșelile fatale pe care trebuie să le eviți atunci când vrei să atragi partenerul dorit, cum încrederea în noroc nu îți garantează succesul sau cum să depistezi ce anume te împiedică să te conectezi la energia divină și ce anume vindeci pentru a repara durerile interioare.

Este o carte amplă care tratează o varietate largă de subiecte al cărui focus central este descoperirea divinului din tine, femeie dragă.

2. The great cosmic mother, Monica Sjoo & Barbara Mor

Aceasta nu este o carte de citit din scoarță în scoarță. Eu o consider o lucrare academică în care poți să te scufunzi în istoria rasei noastre umane, dar din perspectivă feminină.

Great Cosmic Mother
Monica Sjoo, Barbara Mor

Poți să intri și să ieși din capitole care explorează timpurile străvechi și secolele trecute, fără să pierzi esența. Din această carte fenomen poți învăța că:

  • Charles Darwin considera că mișcările oceanelor sunt originea ciclurilor feminine
  • Chiar dacă cărțile de istorie se concentrează de obicei pe reprezentarea desenelor rupestre ale figurilor masculine care vânează animale, există tot atâtea desene rupestre cu fazele lunii, figuri feminine și rolurile lor sau desene care înfățișează naștere și ritualuri colectivităților străvechi
  • Vei cunoaște aspecte nebănuite despre prezența și semnificația conștiinței feminine și a zeiței de-a lungul veacurilor în diferite societăți

Această carte este din punctul meu de vedere o enciclopedie a istoriei din perspectiva feminină, a căror taine trebuie să le descoperim și să le ducem mai departe generațiilor prezente și viitoare de femei.

3. Fiice fără tată. Așteptarea tatălui în imaginarul feminin, Louise Grenier

Cred că una dintre marile dureri ascunse sau nu ale femeilor are legătură cu cel mai important bărbat din viața lor: TATA.

Fiice fara tata

Dacă am rezolva acest mister, pentru multe dintre noi viața ar fi mai frumoasă.

Recent am dat de cartea aceasta și mi-a plăcut foarte mult. O recomand mămicilor singure care își cresc cu dragoste și credință fiicele, tuturor fetelor și femeilor care au crescut fără tată din diferite motive și oricărei femei care simte că figura tatălui s-a murdărit cu trecerea timpului în sufletul și inima ei. Mai mult, cartea de față este scrisă și pentru fiicele care au tată, dar unii dintre ei par să uite că au o relație. Grenier este psihanalist și aduce la iveală povești clinice ale unor femei care suferă, dar care și-au conștientizat traumele.

Ți-e dor de tata? Citește această carte.

4. Femei care aleargă cu lupii, Clarissa Pinkola Estes

Cartea aceasta este foarte cunoscută la noi în țară. Se găsește în orice librărie și merită atenția ta. O consider potrivită femeilor care s-au luptat de-a lungul vieții cu presiunea așteptările preconfigurate ale familiei sau societății. Cartea conține basme și povești din folclor pe care le știm încă din copilărie, dar pe care nu le-am gândit niciodată că ar putea servi ca un instrument de împuternicire a femeilor.

Conceptul de bază al cărții este că tot ceea ce merge greșit în viața femeilor din societatea modernă este că acestea și-au uitat natura sălbatică, acel loc din mintea lor care încă conduce cu un instinct animal și care le face puternice.

See Also

Femei care alearga cu lupii

Femeia Sălbatică se află ascunsă în interiorul fiecăreia dintre noi, urlând din toți rărunchii, cerând să aibă timp să creeze artă, să vindece, să-și protejeze teritoriul, să îndrume, să dea viață, să plângă, să facă dragoste, să râdă scandalos fără rușine, să trăiască fără limite, să învețe, să poarte înțelepciune și să aibă încredere în intuiția și instinctele ei.

5. Cortul roșu, Anita Diamant

De ceva timp sunt pasionată de Lună și energiile ei care sunt interconectate cu energiile ciclului menstrual. Am descoperit recent niște informații savuroase, iar cu ajutorul cărții Anitei Diamant parcă înțeleg mai bine cât de important este pentru mine să mă celebrez ca femeie. Nu te aștepta la o carte self help, ci la un roman istoric care spune povestea unei femei evreice care a trăit în timpurile biblice. Este o carte crudă, fără perdea care descrie patriarhatul totalitar al vremurilor de atunci.

Cortul Rosu de ANITA DIAMANT

Pe alocuri pe mine m-a rănit această carte, franchețea sa și modul în care femeile erau tratate atunci a scos din mine leoaica. Titlul cărții are tâlc și se referă la faptul că femeile cu secole în urmă erau desconsiderate de comunitate din cauza faptului că sângerau în momentul menstruației. Ele erau nevoite să stea în corturi și niciun bărbat, copil sau femeie la menopauză nu aveau voie nici măcar să se uite la ele. Menstruația a fost considerat o slăbiciune, iar bărbatul neavând un astfel de stigmat a fost considerat puternic. Cu toate astea, cel mai mare miracol al umanității se face prin femeie și prin PUTEREA ei reală de a da viață cu ajutorul sângelui menstrual. Mi-a plăcut și această carte, așa că a trebuit să o includ pe listă.

Tu ce cărți despre feminitate și femei ai citit? Lasă-le în comentarii să știe toate cititoarele #doer despre ele.

Iar dacă te pasionează subiectul energie feminină și amplificarea feminității, te invit să citești un articol pe site AICI.

Sursă foto: Unsplash.com

***

View Comment (1)
  • Multumesc!
    Am si o sugestie: Daughter drink this water , autor Jaiya John – este una dintre cele mai profunde si poetice carti despre feminitate . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top