Now Reading
Energia feminină. Ce este această super putere și cum o activăm?

Energia feminină. Ce este această super putere și cum o activăm?

Energia feminină. Acesta este unul dintre subiectele care mă preocupă în ultimul timp. Sigur, nu întâmplător. Văd în jurul meu parcă tot mai multe femei care au ajuns să muncească cot la cot sau chiar mai abitir decât bărbații din viețile lor. Eu însămi mă simt deseori copleșită de responsabilitățile pe care le am și de multitudinea de activități în care sunt implicată.

Dar să vă spun de unde a pornit acest interes. Am dat cândva, în mod întâmplător (sau nu) peste un articol în care era menționat faptul că verbul ”a face” (engl. to do) este atribuit energiei masculine. De unde am făcut legătura cu #doer-ul meu … hmmm, un substantiv puternic, evocă o anumită stare de spirit și, evident, se referă la ”a face”. Mi-am dat seama atunci că într-adevăr sunt o femeie care face mult, tocmai de aceea m-am speriat un pic și am conștientizat că trebuie să mă îngrijesc de echilibrarea acestei energii din spectrul masculin cu cea feminină.

Fiecare dintre noi, indiferent de genul în care ne-am născut, avem ambele feluri de energii în noi, iar de cele mai multe ori, una dintre ele este predominantă.

Noua mea filosofie în viața este să mă bucur de ”privilegiile naturale” de a fi femeie. Fără a-mi pierde însă acea energie care m-a ajutat să realizez atâtea lucruri în viață. Despre echilibru vorbim și de data asta.

Personal, îmi doresc să rămân în energia feminină. Nu cred că bărbatul și femeia trebuie să fie egali în nimic altceva decât în drepturi. În rest, nu, mulțumesc. Prefer să las bărbatul să care greutățile, să repare în casă, să ducă gunoiul, să facă piața … să fie principalul provider al familiei. Dar ca să ajung la această înțelepciune, a fost nevoie mai întâi de toate să îmi dovedesc mie însămi că sunt capabilă să le fac pe toate singură. Da, pot. Dar nu vreau. Așa că noua mea filosofie în viața este să mă bucur de ”privilegiile naturale” de a fi femeie. Fără a-mi pierde însă acea energie care m-a ajutat să realizez atâtea lucruri în viață. Despre echilibru vorbim și de data asta.

Ce este energia feminină?

Cei mai mulți dintre noi probabil avem o anumită percepție despre cum este să fii în preajma cuiva cu multă energie feminină. Dar ce este mai exact energia feminină și ce înseamnă de fapt a fi feminină? Este un subiect pe care l-am cercetat și astăzi mi-am propus să fac un fel de introducere în ce reprezintă energia feminină.

Energia feminină se referă la un set specific de trăsături, considerate a fi opusul trăsăturilor asociate cu energia masculină.

Latura masculină este exprimată atunci când lucrezi către un obiectiv, faci progrese, faci lucruri și împingi înainte. Latura feminină se exprimă atunci când te miști cu fluxul vieții, îți îmbrățișezi energia creativă, dansezi, te joci și te racordezi la procesul tău intern. 

Energia feminină primește, iar energia masculină dă. Acesta este modul în care au funcționat dintotdeauna cele două energii.

Privind cu atenție în jurul meu, am ajuns să înțeleg că energia feminină și cea masculină există la noi toți, indiferent de sex. De asemenea, am observat cum societatea este una dezechilibrată, tocmai din cauză că lumea noastră a fost modelată de masculinitate, de patriarhat. Femeile au ajuns să creadă că trebuie să se adapteze la normele masculine la locul de muncă, în societate și chiar în relațiile de cuplu. De ce am face asta? De ce am renunța fix la ceea ce ne face speciale? La ceea ce partenerii noștri de viață au până la urmă nevoie de la noi?

Dar de ce a slăbit conexiunea cu energia feminină?

Energia masculină este adesea cea care duce spre progres. Tocmai de aceea, în cultura noastră, tind să fie „apreciate” mai mult acestea ”reușite” decât rezultatele provenite din energia feminină. Ori această tendință creează un sentiment de dezechilibru, atât individual, cât și cultural. Când supraevaluăm masculinitatea, ne petrecem cea mai mare parte a timpului lucrând și foarte puțin timp odihnindu-ne, luând vacanță și conectându-ne cu ceilalți. Supraevaluarea masculinității ne determină, de asemenea, să devenim dependenți de lucrurile create de om, cum ar fi smartphone-urile și laptopurile noastre, și să petrecem mai puțin timp în natură sau să ne exprimăm sinele creativ.

Când supraevaluăm masculinitatea, ne petrecem cea mai mare parte a timpului lucrând și foarte puțin timp odihnindu-ne, luând vacanță și conectându-ne cu ceilalți. Supraevaluarea masculinității ne determină, de asemenea, să devenim dependenți de lucrurile create de om, cum ar fi smartphone-urile și laptopurile noastre, și să petrecem mai puțin timp în natură sau să ne exprimăm sinele creativ.

See Also

A fi excesiv de masculin și sub-feminin ne dă multora dintre noi acea senzație că tânjim după altceva – ceva împrospător, ceva sălbatic, ceva inventiv, ceva spontan. Se simte cunoscut? 🙂 Ei bine, acel ceva pe care îl căutăm, care simțim că ne lipsește este chiar energia feminină!

Cum să stimulezi energia feminină? 

Există metode foarte simple și la îndemână prin care se poate stimula energia feminină. Nu sunt inventate de mine, ci de niște oameni care au studiat această speță. Eu, în schimb, am ajuns să le testez fiind eu însămi în căutări. Mai am până departe, dar ceea ce am făcut până acum, a funcționat. Așa că nu pot decât să vă încurajez să verificați și voi. Rău nu are ce să fie. 🙂

 1. Ia-ți timp de reflecție.Îmi dau seama uneori că sunt atât de ocupată încât rareori îmi iau timp să ascult ce se întâmplă în interiorul meu. Pățești și tu la fel? Ei bine, atunci când acționăm întotdeauna într-un mod extrovertit, se creează o schismă în interior. Pierdem legătura cu sinele nostru mai profund.Acest lucru poate fi modificat cu ușurință. Tot ce trebuie să facem este să ne conectăm intern la propria persoană. O modalitate excelentă este de a face acest lucru este prin terapie. Când lucrezi cu un terapeut pentru a-ți explora gândurile și sentimentele, te afli în esență în partea ta profundă, internă, feminină. Am început acest demers … 🙂
 2. Petrece timp în natură. Locurile pot fi caracterizate ca masculine sau feminine, în funcție de caracteristicile lor generale. Femininul este energia forței de viață. Locuri precum pădurea, jungla, parcurile și oceanul sunt abundente cu energie naturală feminină. Mergi acolo când te simțiți în dezechilibru și ai nevoie de revitalizare.
 3. Creează. Femininul este forța creatoare. Feminitatea este o calitatea atribuită de-a lungul istoriei femeilor, iar majoritatea femeilor au corpuri concepute pentru a crea viață. Dar creația poate avea loc în mai multe moduri – prin expresie artistică, scriere, dans, pictură sau visarea unor idei noi. Vizualizează ce dorești să creezi. Orice lucru prin care este exprimat fluxul energetic creativ este considerat feminin.
 4. Dezvoltă-ți exprimarea emoțională. În timp ce masculinul este definit de logică, femininul se exprimă prin emoții. Cu toții avem sinele emoțional, dar mulți dintre noi nu am fost învățați cum să ne înțelegem sentimentele. Dacă ești confuză cu privire la procesul tău emoțional, nu-ți face griji. Poți învăța să fii mai acordat cu tine însăți. Ascultă-ți trăirile, emoțiile, sentimentele și stimulează-ți inteligența emoțională. Pe măsură ce îți vei cunoaște stările interioare, vei începe automat să te simți completă, mai aproape de esența ființei tale.
 5. Apreciază spontaneitatea și joaca.Să fim sinceri: nu apreciem concediul, conexiunea, timpul de nefuncționare sau odihna la fel de mult cum ar trebui! Suntem suprasolicitați (supra-masculinizați) și, prin urmare, nu experimentăm adesea bucuriile spontane ale vieții. Nici nu vă imaginați cum mă blochez când am câteva ore libere. Ce fac cu ele mai întâi? Ajung să le pierd. Prea mulți dintre noi așteptăm până la următoarea vacanță pentru a ne simți din nou relaxați și ludici. Nu aștepta atât de mult! Poți avea mini-vacanțe în fiecare zi. Prioritizează timpii de nefuncționare și timpul pentru relaxare. Citește cărți, ascultă muzică, fă yoga și pur și simplu bucură-te de moment. Când ieși din starea de suprasolicitare, te vei simți din nou tu însăți și mai bine în pielea ta.
 6. Forțează-te să te transformi, să te reinventezi.Aveți senzația că energia feminină este calmă? Aceasta este doar jumătate din poveste. Energia feminină este și îndrăzneață – este forța transformării.Dacă lucrurile din viața ta nu mai funcționează pentru tine, energia feminină crește pentru a face o schimbare. Acest lucru poate fi dramatic! Distrugerea vine înainte de creație; trebuie să ne luăm rămas bun de la vechi pentru a întâmpina noul.În timp ce acest proces de transformare se poate simți uneori indisciplinat și înfricoșător uneori, este necesar. La urma urmei, ne schimbăm tot timpul. Fără mișcarea puternică a energiei feminine, atât liniștitoare, cât și deranjantă, am rămâne pe loc. Și nimeni nu vrea asta.

Deocamdată atât despre ceea ce se numește energia feminină. Voi mai reveni pe subiect dacă vă place. Chiar, vă place? 🙂 

Eu cred că în societatea actuală este ușor să pierdem legătura cu partea noastră feminină, iar în ceea ce ne privește pe noi, femeile, această energie este un aspect necesar și parte esențială din ființele ce suntem. Dacă te simți epuizată, suprasolicitată, fragmentată, înseamnă. că ai nevoie disperată de energie feminină pentru a te restabili, a te inspira și a te însufleți. Implementează aceste practici în viața ta de zi cu zi, iar femininul te va readuce la viață. 

***

View Comment (1)
 • Fix asa simt si eu.un articol minunat,felicitari!
  Eu cred ca a venit vremea ca barbatii sa fie barbati si femeile sa fie femei,daca vrem sa avem o societate sanatoasa.Nu au decat sa ne numeasca inapoiati,nu e nimic.
  Si sunt convinsa ca sunt multe femei care simt la fel ca noi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top