Now Reading
Patru canale de călătorii pe YouTube pe care să le urmărești pentru inspirație.

Patru canale de călătorii pe YouTube pe care să le urmărești pentru inspirație.

Da, recunosc! Platforma de social media pe care petrec cel mai mult timp este YouTube. Poate pentru că sunt un Millennial 100% sau poate pentru că mereu descopăr canale noi care îmi trezesc interesul. Pentru mine, YouTube este un fel de Google video și audio, noua televiziune și un loc de unde îmi iau multe informații. Deoarece îmi place să călătoresc, sunt abonată la foarte multe canale de călătorii și turism, multe dintre ele din România. Momentan, lucrurile nu s-au colorat în roz, pandemia ne dă bătăi de cap, dar promisiunea relaxării încolțește adânc în sufletul meu. Așa că mi-am propus, atât cât pot, în weekend să plec cu al meu partener în diferite locuri ale țării, să mă bucur de natură, de aer curat, de noi doi.

Nu cred că omul este făcut să stea în casă, ci trebuie să exploreze, să vadă, să simtă, să se bucure, iar legătura dintre individ și natură nu trebuie ruptă în niciun fel. Din păcate, de un an și ceva, suntem temători să ne expunem cum o făceam înainte, atât în aer liber, cât și în preajma oamenilor. De aceea, din când în când o mică evadare pentru corp, minte și mai ales suflet este necesară, așa că vin cu câteva sugestii de canale de călătorii pe YouTube pe care să le urmărești și tu. Nu de alta, dar poate afli informații noi și te inspiri pentru următoarele vacanțe, destinații city break și escapade mioritice, dar nu numai.

Proiectul Valize Vesele este visul împlinit al unor tineri frumoși: Andreea și Vlad. I-am descoperit de aproape un an, cam de când au început să-și concretizeze proiectul pe YouTube și mă declar încântată. Pentru mine, atunci când mă abonez la un canal pe YouTube este important să simt o anumită conexiune cu omul/ oamenii din spatele ecranului și da, caut cumva, și aceea scânteie care să mă facă să-i urmăresc. Pe mine „Valizele” m-au cucerit prin naturalețe și sinceritate. Dacă vrei să știi cum este să trăiești în comunitățile din Asia pe timp de pandemie, să cunoști locuri exotice sau peisaje mioritice ascunse și mai puțin cunoscute, recomand cu toată încrederea „Valizele”.

De la Andreea și Vlad am aflat de Tinovul Mohoș, un loc cu totul și cu totul special, o rezervație naturală găsită într-unul dintre craterele Masivului Ciomatu din județul Harghita. Un mare THUMBS UP pentru ei!

Ce au în comun niște „corporatiști clasici angrenați în lupta zilelor de luni până vineri‟ – cum se autodescriu ei – și călătoriile? Tot, pentru că Andreia și Ionuț la un moment dat au simțit nevoia de altceva, de o pauză nu doar la nivel exterior, ci și interior. Făcând slalom printre task-urile rutinare și viața cotidiană, cei doi au hotărât să-și ia un an sabatic și să exploreze lumea. Singapore, Bali, Costa Rica, S.U.A și multe alte țări sunt surprinse cât mai profund de Andreia și Ionuț.

Cei doi vorbesc despre cum își gestionează bugetul de călătorii, iau interviuri oamenilor din locurile în care se află, fac cunoscute experiențele românilor stabiliți în străinătate, vorbesc despre subiecte precum: loteria vizelor, câți bani câștigă din YouTube, capcane turistice din colțurile lumii pe care le vizitează și multe, multe altele. Eu zic să te abonezi la canalul lor. Cu siguranță o să-ți antreneze imaginația și o să te pună pe gânduri…și făcut planuri de vacanță.

În 2016 Simona și Alex au renunțat la joburile de birou și au fugit în lume. Mă rog, nu au fugit în lume fără discernământ, ci au hotărât că este momentul să facă altceva alegând să îmbrățișeze o nouă experiența de viață. Astăzi sunt nomazi digitali, o pereche frumoasă care descoperă bijuteriile României și ne descoperă lumea mare și uimitoare prin intermediul canalului lor de YouTube. Datorită lor visez să plec cu autorulota în Europa, inspirându-mă din vlogurile lor cu autorulota în Turcia. Dacă vrei să economisești bani, dar să te plimbi fără regrete, de la ei poți afla informații despre conceptul de hostel și dacă se merită să te cazezi în astfel de locuri, cum să călătorești chiar dacă nu ai buzunarele doldora și cum să găsești bilete ieftine de avion.

Când am început și eu să călătoresc, astfel de filmulețe m-au ajutat enorm, de aceea partea logistică este esențială când îți faci planuri concrete de vacanță. Este important de unde îți iei informațiile corecte, iar Lipa Lipa este o reală sursă de inspirație.

Pe Mark nu eu l-am descoperit, ci iubitul meu care este un împătimit al canalelor de food & travel. Nu pot să-mi asum laurii victoriei în acest caz, dar zău, că băiatul ăsta este printre cele mai autentice personalității din social media. Atâta viața și fericire transmite, atât optimism și voie bună cum n-am întâlnit la mulți influenceri. Se vede fericirea pe chipul lui când întâlnește oameni noi, cunoaște triburi vechi din Asia și gustă bucatele diverse pregătite de oamenii locului. El este stabilit cu familia în Bangkok, iar dacă îți place mâncarea asiatică, cu siguranță Mark o să te „ademenească‟ să-i cunoști poveștile. 

See Also

Mănâncă cu atâta poftă street food și se bucură de fiecare întâlnire pe care o are și de locurile pe care le vizitează, încât te sfătuiesc să urmărești vlogurile lui după ce-ai mâncat. A fost și la noi în țară și tare i-au plăcut micii trași prin muștar din piața Obor și ciorba de fasole în pâine din Brașov. Consider că filmulețele postate de el cu călătoria din România este un adevărat jurnal de promovare turistică a țării noastre, cum rar am văzut. 

Aceștia sunt doar o mică parte din vloggerii de travel pe care am ales azi să-i prezint, așa că dacă și tu știi canale de călătorii pe YouTube, include-le în comentarii.

Sursă foto: Pexels

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top