Now Reading
Cărți despre sănătate care te învață să ai grijă de corpul tău

Cărți despre sănătate care te învață să ai grijă de corpul tău

Adevărata sănătate nu stă pe cântar și nici nu-și calculează cu „sfințenie obsesivă” caloriile. Nu cred că despre asta este vorba. Sănătatea este o caracteristică naturală, ar trebui să fie ceva firesc… grija față de tine și respectul pentru minte, suflet și trup ar trebui să fie o normalitate pentru noi toți. Fiecare corp este unic și ceea ce mi se potrivește mie, pe tine s-ar putea să nu te ajute.

De aceea nu există o metodă universală pentru a fi sănătoasă, dinamică, motivată, pozitivă. Este treaba ta să găsești calea potrivită ție și, cum ai acces la enorm de multă informație, poți să pui mâna ușor pe cărți despre sănătate, despre nutriție și stil de viață care să te ajute în demersul tău.

Iată câteva sugestii:

Studiul China de Thomas C. Campbell

Studiul China
T. COLIN CAMPBELL, THOMAS CAMPBELL II

Este una dintre cele mai importante cărți despre sănătate și nutriție din ultimii 50 de ani și a devenit un bestseller peste tot în lume, încă de la publicare. Pe baza a peste 750 de studii efectuate pe o perioadă de peste 35 de ani de către medici și oameni de știință, s-a ajuns la concluzia că adevărata cauză a multor boli precum diabet, cancer etc ar fi proteina animală. Aceasta nu este o carte care blamează într-un fel carnivorii, nici pe departe. Este o bază de date științifică care demonstrează că proteina animală, în exces mai ales, este vinovată pentru multe boli.

Cartea analizează efectul și rezultatele diferitelor industrii care depind de promovarea continuă a proteinelor animale, de exemplu: lactate, carne, pește, inclusiv industria medicamentelor. De asemenea, evidențiază interpretarea greșită a multor cercetători cu privire la rezultatele studiilor și folosirea unei viziuni reducționiste (de exemplu, extragerea unui singur fapt sau evidențierea unui studiu, mai degrabă decât examinarea întregului). Este o lucrare senzațională, un #mustread pentru oricine dorește să înțeleagă mai mult despre nutriție și să pună în aplicare un stil de viață cu adevărat sănătos.

Zahărul mai periculos decât cocaina de Daniele Gerkens

ZAHARUL, MAI PERICULOS DECAT COCAINA – DANIELE GERKENS

Daniele Gerkens este o jurnalistă franceză care lucrează la faimoasa revistă Elle. Timp de un an a renunțat la zahăr și a scăpat de alergiile supărătoare, de sinuzită, balonare și celulită fără tratamente și medicamente. Universitatea din Bordeaux a ajuns la concluzia că zahărul creează o dependență de două ori mai mare decât cocaina, iar cartea jurnalistei susține acest studiu, cu multe mărturii ale medicilor și oamenilor de știință. Dar mai mult chiar! Cartea descrie reacțiile organismului Danielei la regimul auto impus fără zahăr. Ne descrie în detaliu dificultățile primelor luni, dar și beneficiile care nu au întârziat să apară, până la descrierea amănunțită a manipulării pe care marketingul industriei agroalimentare îl joacă în viețile tuturor. 

Superalimente de David Wolfe

Superalimente – David Wolfe

Unele alimente sunt o bogăție veritabilă de energie, vitamine, minerale și fibre. Spre asta ar trebui să tindă alimentația umană sau cel puțin, asta susține specialistul în alimentație vie, David Wolfe. Carte propune o paletă largă de rețete care ne sugerează CUM să integrăm superalimentele în dieta zilnică. David Wolfe explică că acestea trebuie introduse ușor, treptat în alimentație și afirmă că cea mai bună busolă suntem noi. De ce? Pentru că NOI vedem cel mai bine ce alimente ni se potrivesc și ne fac bine. Noi suntem cele care observăm reacțiile organismului. În lucrarea sa, Wolfe descrie fiecare superaliment însoțit de studii științifice care îi argumentează afirmațiile.

Soluția zonelor albastre de Dan Buettner

Solutia zonelor albastre
DAN BUETTNER

„Mâncăm excesiv nu fiindcă ne e foame, ci din cauza familiei și prietenilor, ambalajelor și farfuriilor, numelor și numerelor, etichetelor și luminilor, culorilor și lumânărilor, formelor și mirosurilor, distragerilor și distanțelor, dulapurilor și recipientelor.”

Este o carte provocatoare scrisă de un om foarte interesant, Dan Buettner descoperitorul zonelor albastre pe care le-a transformat în epicentrul muncii sale. Buettner este explorator și colaborator pentru National Geographic și deține trei recorduri Guiness World Records pentru ciclism de anduranță. Cartea evidențiază obiceiurile care ne diferențiază de oamenii cu adevărat longevivi și sănătoși de pe planetă.

See Also

Ce sunt zonele albastre? Sunt locuri de pe Pămînt unde oamenii au durată de viață mult mai lungă decât în alte locuri, astfel speranța de viață este mult mai mare. Este o carte minunată, ușor de citit cu soluții practice și la îndemâna oricui pe care consider că ar trebui să o avem cu toții în bibliotecă.

Tu ce alte cărți despre sănătate citești? Lasă-ne în comentarii ideile tale și haide să strângem împreună o colecție cât mai mare de astfel de cărți, pentru binele nostru individual și comunitar.

Sursă foto: Pexels

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top