Cu copiii … activitati necostisitoare de weekend – Partea II

Ce facem la sfarsit de saptamana? Sa mergem la piscina, la cinematograf sau intr-un parc de distractie – acestea sunt idei excelente, super indragite de copii si la indemana. Dar este destul de dificil sa faci asa ceva weekend de weekend pentru ca genereaza costuri destul de mari. Tocmai de aceea m-am gandit sa fac o lista cu idei pentru activitati necostisitoare de weekend.
Ni se intampla deseori sa ne gandim ce sa mai facem cu baietii in weekend. Sa le faca placere, sa ne faca placere si, pe cat posibil, sa nu insemne de fiecare data sume mari de bani cheltuiti in doar 2 ore. Nu-i asa ca si voi aveti aceasta problema? Indiferent de varsta copilului exista insa o sumedenie de activitati de weekend care pot genera momente de multa distractie. Trebuie doar un pic de imaginatie si de evadare din zona de confort. Evident lista mea poate fi completata si de voi. Chiar m-as bucura! 🙂
- O plimbare cu bicicleta – Mersul pe bicicleta ne mentine sanatosi si face economie. Evident pornind de la premisa ca aveti déjà o bicicleta, preferabil una de calitate, care ofera confort pentru distante mai lungi. Trebuie doar sa va echipati corespunzator si acest moment se poate transforma intr-unul plin de aventura. Pont: atunci cand calatoriti in afara tarii si vreti sa petreceti timp in natura, puteti inchiria biciclete (Germania si Austria au costuri rezonabile) si parcurge trasee speciale.
- Foc de tabara – la fel ca si apa, focul reprezinta o atractie fantastica pentru copii. Asigura-te ca ai identificat un spatiu sigur, in care este permis sa faci un foc. Aduna impreuna cu copilul bete uscate si formeaza o gramajoara careia ulterior ii dai foc. Pentru un plus de distractie ia cu tine cascaval si carnaciori pe care le puteti trece prin foc.
- Privitul avioanelor – o scurta excursie la aeroport pentru a privi cum decoleaza si aterizeaza avioanele poate constitui o activitate fascinanta pentru orice copil. Cu siguranta se poate gasi un loc cu acces liber in care poti avea privire catre pista.
- Fapte bune pentru mediul inconjurator – Sa curatati malul unui rau sau un loc de joaca sunt moduri in care copilul poate invata ce inseamna implicarea sociala. Va simti ca a facut ceva important si cu siguranta va povesti prietenilor si colegilor.
- Viziteaza magazine sau expozitii – atunci cand vremea este mai putin prietenoasa, o vizita intr-un showroom de masini, motociclete sau articole sportive poate fi o activitate care sa dureze ore intregi. Se va putea urca in masina la care viseaza si sigur va fi super incantat.
- Sport in aer liber – daca ai copii pasionati de un anumit sport de echipa, poti organiza o iesire in parc cu colegii lui pentru o partida de fotbal, baschet sau volei. Aproape toate parcurile au acum teren de sport. Intra si tu intr-o echipa, doar n-o sa stai pe banca de rezerva! 🙂
- Priveste sportul – din pacate, mersul pe stadion cu copiii mie mi se pare cam nepotrivit. Limbajul si atitutidea suporterilor ar trebui sa se mai schimbe. Dar la un meci de rugby sau de baschet atmosfera este foarte diferita, iar biletele sunt ieftine.
- Arata-i orasul – cati dintre noi se pot lauda ca isi cunosc cu adevarat orasul natal. Eu una inca mai am de descoperit Bucurestiul. Si de ce n-as face-o alaturi de copiii mei. Fa-ti lectiile inainte si citeste povestile locurilor pe care urmeaza sa le vizitati, pentru a-i captiva si mai mult pe parcurs. Multe sunt fascinante!
- Regizati propriul scenariu de film – acum ceva timp, baietii mei si-au dorit sa realizeze o filmare cu trenuletul Lego. Au facut un scenariu, pe care l-au realizat cu ajutorul nostru. A fost o activitate care a durat aproximativ 2 ore si iata rezultatul 🙂
- La targ – targurile de vechituri pot fi super interesante prin oferta lor vasta. Noi inca nu i-am dus pe baieti dar este pe lista de “to-do”.
- O vizita la muzeu – da, este optiune clasica, dar putin costisitoare si foarte educativa. Puteti incepe cu o galerie de arta. Este bine ca inainte sa le spui pe scurt povestea artistului sau tematicii, pentru a-i trezi interesul. Precum reiese si din poza de mai jos … 🙂
Sper ca si de aceasta data v-am dat idei interesante. Dar si eu le astept in continuare pe ale voastre! 🙂
Mai sunt lifturile cu multe butoane si usile rotative de la multe cladiri noi – mereu fascinante pentru copiii mai mici. Aveam si eu in plan sa scriu o lista cu activitati ieftine si placute pentru copii, dar vad ca aici sunt trecute cam toate, va trebui sa ma chinui sa gasesc noutati 🙂
Da, stiu si de lifturi, dar eu am tot evitat sa-i las sa se joace cu ele … 🙂
F interesant articolul (articolele)…pentru mine reprezinta o sursa pentru viitor…fiul meu are 2 ani si 3 luni (in curand). As vrea sa adaug si eu o sugestie…DYI stuff in/around the house … piticul meu este innebunit sa dea o mana de ajutor…bineinteles intotdeauna supervizat si cu explicatiile de rigoare pregatite. Totodata ii place sa o ajute pe MA (asa o striga pe mami) la plantat flori, schimbat pamantul in anumite ghivece, etc. Uneori o asista si la gatit…mai musca dintr-un morcov taiat, un castravete, mai gusta din mancare. Cam asa cu activitatile noastre gen necostisitoare 🙂 .
Ma bucur ca v-a placut! Multumesc pentru feedback! 🙂