Cum decorez un balcon mic cu un buget prietenos
Balcoanele sunt spații ale locuinței care, deseori, rămân neutilizate. Sau sunt închise și folosite pe post de spațiu de depozitare. Trecând însă dincolo de acest aspect practic unori când apartamentul este mic, trebuie să recunosc că nu sunt mare fan al acestui obicei, în principal din cauza aspectului exterior neuniform. Dar ce se întâmplă dacă ai un balcon mic căruia vrei să-i dai o utilizare practică și frumoasă în același timp? Îl poți trasforma într-o oază de liniște pentru momente de relaxare urbană.
Îmi amintesc cu multă plăcere cum mama și tata, designeri de interioare, obișnuiau să schimbe de două ori pe ani aspectul locuinței noastre. Fie că mutau mobila, că schimbau unele obiecte sau zugrăveau, sigur găseau ceva cu care să împrospăteze aspectul. Ceea ce fac și în prezent. Și cumva cred că e firesc ca și eu să am ”apucături” similare la casa mea. Nu mă pot compara cu talentul și know-how-ul lor (da, ca să faci design de interioare trebuie să știi!), dar ceva, ceva tot s-a lipit și de mine. Așa că, din când în când, mă ajunge din urmă creativitatea.
Și ca să vedeți că nu mă mobilizez tot timpul chiar așa de repede, să știți că ceea ce vă arăt azi, vreau să fac de vreo doi ani. Nu râdeți!!! Bine, puteți râde … un pic. 🙂 🙂 🙂
Dar acum două săptămâni am ajuns întâmplător în centrul comercial Orhideea și am dat de un magazin nou: Meli Melo Deco. Am intrat, mi-a plăcut ce am văzut, prețurile erau decente, așa că mi-am zis, gata, let’s do it! Îmi amenajez micul balcon care stă cam degeaba.
Și ca să vorbim la obiect, iată cum arăta până acum două zile.
Trebuia făcut ceva. Așa că, în afară de ceea ce dețineam deja, am mai cumpărat cateva materiale necesare:
- dale de lemn pentru exterior (cost 11.90 lei/buc)
- câteva obiecte de decor: covoraș, felinar, tavă pentru masă, suport lumânări
- plante verzi (între 20 lei – 70 lei) și ghivece
Toată amenajarea a durat max. o oră, cu tot cu spălatul balconului.
Dalele se montează extrem de simplu. Reușește chiar și un copil, după cum se vede… 🙂
Apoi am pus fiecare obiect în locul care mi s-a părut cel mai potrivit.
Modelele geometrice în combinația alb-negru ale carpetei se potrivesc foarte bine cu lemnul dalelor.
Iar rezultatul este acesta.
Iar seara…
Vă place? 🙂
***
Cam ciudata combinatia. Peste gresie, dale de lemn (care, apropo, nu sunt asa ieftine) si peste lemn sa pui covor? Lemnul nu e util deloc daca balconul nu e inchis (daca ploua, se umfla). Dincolo de design, trebuie luat in calcul si practicul.