Now Reading
Cum interpretezi codurile vestimentare feminine pentru evenimentele de vară?

Cum interpretezi codurile vestimentare feminine pentru evenimentele de vară?

Temperaturile din termometre au început să crească și odată cu ele au început să apară și invitațiile pentru diverse evenimente, care mai de care mai sofisticate.

Fiecare eveniment din calendar necesită o ținută pe măsură, care să fie în ton cu atmosfera de petrecere, dar mai ales cu dress code-ul specificat pe invitație. Chiar și când invitația nu include un dress code, acesta există și trebuie să știi cum să îl descifrezi.

Ca să aflăm mai multe despre ce presupune fiecare dress code feminin, am discutat cu designerii de la Karen Millen, care ne-au oferit ponturi și idei de ținute care te vor plasa în topul celor mai bine îmbrăcați invitați la orice eveniment din vara aceasta.

Iată care sunt cele mai importante coduri vestimentare de petrecere și ce presupun ele:

1. Codul vestimentar “White tie”

Ținuta “white tie” pentru femei impune o rochie lungă de seară, al cărei tiv nu trebuie să urce mai sus de gleznă.

În general rochiile pentru ținuta “white tie” sunt fără mâneci, astfel încât accesoriile pe care le porți să iasă în evidență. Completează ținuta cu o pereche de mănuși lungi, bijuterii strălucitoare și un plic încrustat cu cristale și vei fi gata pentru un eveniment fastuos de tip bal, ceremonie sau gală.

2. Codul vestimentar “Black tie”

Al doilea cel mai formal dress code, “black tie” cere o ținută cu rochie lungă de seară sau rochie elegantă de cocktail.

În ceea ce privește lungimea, rochia de cocktail poate fi midi sau chiar scurtă, atâta timp cât nu urcă cu mai mult de doi centimetri deasupra genunchiului.

Alege o rochie în funcție de tipul siluetei tale, însă evită modelele mulate pe corp care pot părea ”prea evidente” la un eveniment precum un dineu, un bal sau o nuntă.

3. Codul vestimentar “Black Tie Optional”

Adesea întâlnit la nunți, codul vestimentar “black tie optional” este ceva mai informal decât cel “black tie”. Pentru această ținută poți purta o rochie de cocktail cu o lungime decentă, midi, sau chiar scurtă.

 

Dacă preferi o ținută cu pantaloni, “black tie optional” îți permite să porți un costum elegant cu pantaloni, dar și unul cu fustă.

4. Codul vestimentar Cocktail

Dress code-ul cocktail este elegant, dar suficient de permisiv încât să poți purta fără probleme o rochie tip cocktail scurtă.

Fie că optezi pentru o rochie, un costum cu pantaloni sau o salopetă, nu ai cum să dai greș cu outfitul pentru petrecerea cocktail, atâta timp cât mizezi pe eleganță și feminitate. Fiind un dress code mai relaxat, nu te sfii să experimentezi cu diverse croiuri, culori sau imprimeuri.

 

Totuși este important să ai în vedere unde și în ce context se desfășoară evenimentul respectiv pentru a fi în ton cu tematica.

5. Codul vestimentar “Beach Formal”

Plaja nu este o locație obișnuită pentru un eveniment formal, însă este ideală pentru o nuntă ca-n povești. Pentru o astfel de nuntă, dress code-ul este “beach formal”, chiar dacă nu scrie pe invitație.

Poți purta o rochie realizată dintr-un material lejer și vaporos, potrivită pentru locația evenimentului. Înlocuiește pantofii cu toc cu o pereche de sandale cu talpă joasă și vei fi pregătită să pășești pe nisipul fin.

6. Codul vestimentar “Dressy Casual” sau semi-formal

Ținuta “dressy casual” se regăsește pe majoritatea invitațiilor pentru petreceri de vară sau garden parties.

Outfitul tău trebuie să se afle la granița dintre stilul formal și cel casual. Asta înseamnă că poți să porți fie o rochie, fie o ținută formată din două piese, cu fustă sau pantaloni.

See Also

Tocurile și gazonul nu sunt o combinație ideală :), așa că alege-ți cu grijă pantofii pentru un garden party. Poartă sandale cu platformă sau o pereche de încălțăminte fără toc.

7. Codul vestimentar Casual

Chiar dacă acest dress code este mai relaxat, nu este indicat să porți jeanși și un tricou la un eveniment cu ținută casual.

Pune la punct un outfit lejer, cu piese elegante precum pantalonii stil culotte, fusta tip creion și topurile cu design minimalist. Și flats.

8. Ce faci când ținuta nu este specificată pe invitație?

Cum te îmbraci adecvat pentru un eveniment al cărui dress code nu îl cunoști? Sunt câteva repere care te pot ajuta să descifrezi codul vestimentar, cele mai importante fiind locația, ora și tipul evenimentului.

O locație în aer liber va trăda un dress code relaxat, în timp ce una de interior va sugera un dress code formal. De asemenea, evenimentele care au loc după ora șase seara necesită o ținută mai elegantă decât cele din timpul zilei.

În funcție de tipul de eveniment îți poți da seama cât de formală ar trebui să fie ținuta ta. Un outfit pentru dineu nu va fi niciodată la fel ca unul pentru o nuntă pe plajă.

Oricare ar fi tipul evenimentului, alege o ținută adecvată dress code-ului, dar reprezentativă pentru stilul tău și vei atrage toate privirile la petrecerile sezonului.

Dacă ai nevoie de și mai multe idei pentru ținutele de ocazie din vara aceasta, vizitează întreaga colecție de la Karen Millen!

Info & foto: PR Karen Millen România

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top