Now Reading
Universități din Austria cu predare în limba engleză

Universități din Austria cu predare în limba engleză

Te-ar interesa să studiezi în afara României, undeva în Europa? Austria este un loc ideal nu doar pentru a trăi cât și pentru a studia. În Austria există peste 50 de instituții de educație superioară așa că ai de unde alege! În plus, țara este minunata, cu un decor de poveste format din lunci și văi alpine, lacuri adânci, ape curgătoare și cascade, ghețari, stepe aride dar și sate montane tradiționale sau orașe moderne pline de viață.

Aici ai la dispoziție instituții de formare apreciate la nivel mondial în aproape orice domeniu ai vrea să studiezi. Așa că sa nu te mire faptul că, în fiecare an, Austria e luată cu asalt de studenți străini care vor să beneficieze de studii de calitate.
Vestea bună e că universitățile de stat din Austria nu percep taxe de studii, ci doar o taxă administrativă. Această se plătește semestrial și poate varia în funcție de cetățenia studentului după cum urmează – studenții din EU plătesc în jur de 363, 36 euro/semestru iar cei din afară EU, 726 euro pe semestru.
Vorbim, evident, despre învățământul superior public, pentru că cel privat este altă mâncare de pește.

În Austria, admiterea la facultate este organizată de fiecare instituție de învățământ în parte. Ai pus ochii pe o facultate. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi?
Mai întâi trebuie să iei legătură cu instituția care oferă studiile respective. Toate au site-uri specializate precum și adrese de contact. Aceștia îți vor da informații exact despre cerințele de admitere pentru programul pe dorești să-l urmezi. Vei avea nevoie de:
Diplomă de Bacalaureat/Licență (tradusă și legalizată)
– Scrisoare de motivație
– Curriculum Vitae
– Certificat de cunoaștere a limbii (germană sau engleză)
Nu este necesară cunoasterea limbii germane, poți opta pentru programe de studii cu predare integral în limba engleză.

În Austria, de regulă, anul universitar începe la 1 octombrie și se termină pe 30 septembrie anul următor și are două semestre:
Semestrul de iarnă (1 octombrie – 30 ianuarie)
Semestrul de vară (1 martie – 30 septembrie)

Admiterea la studii se face, de regula, de 2 ori pe an. Pentru semestrul de vară, aplicatiile au loc în perioada 1 iunie-1 Octombrie, iar pentru semestrul de iarna perioada de aplicare e 1 noiembrie -30 martie. Excepție fac Facultățile de Medicină și Stomatologie, unde admiterea este o singura dată pe an. E recomandat însă să verifici fiecare facultate în parte, pentru a afla datele de admitere.

Cele mai multe universități au urmatoarea structura:
Programe de licență: 6-8 semestre
Programe de masterat: 2-4 semestre
Programe doctorat: cel puțin 6 semestre.

Am alcătuit o lista cu cele mai importante universități din Austria, pentru a le găsi pe cele care ți se potrivesc cel mai bine.

Universität Wien (Uni Wien)
T +43 1 4277-0 www.univie.ac.at
O universitatea cu vechime și renume, fondată în 1365, care oferă studenților o mare varietate de programe de licență, masterat și doctorat. Universitatea se mândrește cu faptul că de aici au ieșit 15 castigatori ai Premiului Nobel! Studiile pentru care poti opta aici sunt Afaceri, economie și statistici, Teologie (catolică sau protestantă), Chimie, Fizică, Informatică, Matematică, Științele pământului, geografie și astronomia, Studii istorice și culturale, Studii de traducere, LifeSciences, Studii filologice și culturale, Filosofie și educație, Psihologie, Științe sociale, Biologie moleculară, Sport universitar, Pedagogie.

Universität Salzburg
T +43 662 8044-0 www.uni-salzburg.at
O altă universitate cu tradiție este cea din Salzbug, unde poti studia în unul dintre cele mai frumoase orase din Austria.
Aici poți opta între 115 programe de studii pentru Chimie, Fizică, Cibernetică, Matematică, Geografie, Istorie, Drept, Studii filologice și culturale, Filozofie, Educație, Educația cadrelor didactice, Psihologie, Științe sociale, Biologie moleculară, Biologie medicală, Biologie, Stiințe sportive și sporturi universitare, Teologie catolică, Studii religioase, Studii literare și culturale, Științe politice, Științe lingvistice, s.a.

Universität Graz

T +43 316 316 380-0 info@uni-graz.at , www.uni-graz.at
A doua universitate, ca vechime, din Austria oferă studii de Arte și științe umaniste, Afaceri, Economie și Științe Sociale, Teologie Catolică, Științele mediului, regional și educațional, Drept, Științe Naturale.

Universität Innsbruck T +43 512 507-0 www.uibk.ac.at
Fondată în 1669, acestă universitate are 16 facultăți unde poți studia Arhitectură, Biologie, Afaceri, Teologie catolică, Chimie, Informatică, Economie și statistică, Științe ale educației, Științe ale ingineriei, Istorie, Limbă, literatură și cultură, Drept, Matematică, Farmacie, Filozofie, Psihologie, Fizică, Științe sociale, Științe sportive.
T +43 512 507-0 www.uibk.ac.at

Universität Klagenfurt T +43 463 2700 studieninfo@aau.at
O universitate tânără și inovativă unde poți studia Științe Tehnice, Managment și Economie, Știinte Umaniste, Științe interdisciplinare.

Una din cele mai noi universitati din Austria, JKU propune studentilor sai domenii inovative de cercetare, dispunand si de propriul Science Park, care ridica standardele academice si de cercetare la noi inaltimi. Aici poți studia Drept, Matematică, Chimie, Științe Sociale, Economie si Afaceri, Inginerie și Științe Naturale, Medicină.

WU (Vienna University of Economics and Business)
O altă facultate foarte cautată este Facultatea de Economie si Afaceri din Viena, una dintre cele mai mari de acest gen din Europa, cu peste 23.000 de studenți anual.

Dacă te interesează să studiezi medicina poți alege între diverse facultăți precum:

See Also

Medical University of Vienna
Medical University of Innsbruck
University of Veterinary Medicine, Vienna
Medical University of Graz

Cei care au vor sa urmeaza o școală de arte pot alege între:
University of Applied Arts Vienna
MDW (University of Music and Performing Arts Vienna)
Academy of Fine Arts Vienna
University of Music and Performing Arts (KUG)
University of Art and Design Linz

Alte universități austriece care ți-ar putea trezi interesul:

TU Wien (Vienna University of Technology)
BOKU (University of Natural Resources and Life Sciences)
Danube University Krems
Mozarteum University Salzburg
Graz University of Technology
Montanuniversität Leoben
Johannes Kepler University Linz (JKU)

Pentru mai multe detalii poți accesa site-uri de specialitate precum
https://studyinaustria.at/
https://eeducation.at/
https://www.bmbwf.gv.at/english/home/

Succes!

***

Foto: https://geschichte.univie.ac.at/en/topics/university-library

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top