Now Reading
Cum ne alegem aparatul de aer condiționat

Cum ne alegem aparatul de aer condiționat

Iubesc vara și soarele dar oricât de mult m-aș bucura de ele recunosc că, cel puțin atunci când ajung acasă, îmi doresc răcoare. Prin urmare, cred că ești de acord cu mine când zic că vara aparatul de condiționat devine cel mai bun prieten al nostru. Cum ne alegem însă acest prieten care ne dorim să fie unul de încredere?

Am aflat recent pe propria-mi piele pentru că a fost necesar să îl schimb pe cel existent care s-a stricat, cu unul nou. Ca o femeie autentică, în majoritatea timpului cel mai tare mă interesează la un produs (electrocasnic) să arate bine. Evident atunci intru într-un ușor conflict cu soțul meu care insită foarte tare pe calitățile tehnice ale produsului respectiv. Așa că trebuie cumva ca de fiecare dată să ajungem la un consens… inclusiv acum, când am ales aerul condiționat. Și am avut noroc pentru că recent s-a lansat un aparat de aer condiționat care împacă și capra și varza, cum se spune pitoresc.

Dar până la decizia finală m-am documentat doer-style și iată ce am aflat.

Preț

Prima întrebare e inevitabilă – cât ești dispus să cheltuiești pe acest aparat de aer condiționat? Fiind vorba de un obiect funcțional care ar trebui să reziste ceva vreme, este practic un fel de investiție, deci chiar nu e cazul să ne zgârcim. Prin urmare, nu face rabat la calitate!

Eficiență și consum scăzut

Acum că am stabilit cât suntem dispuși să investim trebuie să vedem exact cât de eficient trebuie să fie aparatul. Iarna avem o mulțime de cheltuieli cu încălzirea așa că vara e momentul când mai putem economisi un pic. Și de ce să aruncăm banii pe un consum ridicat de energie când putem să îi folosim mai bine într-o vacanță, spre exemplu. Soluția? Pentru a avea consum scăzut cel mai bine ar fi să alegem un aparat cu eficiență ridicată care să atingă performanțe energetice ale clasei A+++ atât pentru răcire, cât și pentru încălzire. Cu ocazia schimbării aparatului, am aflat că voi putea folosi aparatul de aer condiționat chiar și în zilele friguroase, fără să cresc costurile la energie.

Punct bifat pe lista soțului meu.

Dimensiunea camerei

Pentru ca aparatul de aer condiționat să funcționeze eficient trebuie să ținem cont de dimensiunea camerei, de persoanele care locuiesc în ea, de numărul ferestrelor și poziția acestora. Acestea sunt însă întrebări pe care trebuie să vi le pună agentul de vânzare, voi trebuie doar să aveți răspunsul corect pregătit. În cazul nostru, un partener Daikin Home Comfort Expert m-a ajutat să iau cea mai bună decizie.

La acest capitol nici unul dintre noi nu prea ne pricepeam…

Prietenos cu mediu

Mă preocupă tot ce ține de mediul înconjurător, prin urmare atunci când aleg un aparat de aer condiționat trebuie să fiu sigură că, pe lângă eficiență energetică ridicată, are și un impact scăzut asupra mediului. Noul nostru sistem funcționează cu agent frigorific eco-friendly, R-32, despre care am aflat că are un potențial de încălzire globală de trei ori mai mic decât agentul frigorific din vechiul aparat. Avem o singură Planetă, e datoria noastră să avem grijă de ea!

Punct bifat de mine.

Zgomot redus

Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești în mijlocul nopții și să nu îți fie foarte clar de unde se aude un bâzâit enervant? Ei bine, unele aparate de aer condiționat sunt ceva mai zgomotoase iar acest lucru poate avea un impact direct asupra liniștii noastre. Tehnologia din ce în ce mai avansată a făcut însă posibil ca zgomotul să fie redus considerabil, spre inexistent. Prin urmare, am ales un aparat care oferă o funcționare silențioasă de până la 19 decibeli pentru a ne bucura de un somn profund și sănătos.

Amândoi suntem încântați!

Controlul umidității

Confortul nu este determinat doar de calitatea sau temperatura aerului interior ci și de umiditate. Prin urmare, am cautat un aparat care să atingă echilibrul perfect între temperatura și umiditatea din încăpere. Spre exemplu, aparatul de aer condiționat Stylish, de la Daikin (pe care eu mi l-am luat), folosește tehnologia Inverter care gestionează eficient intensitatea răcirii și reglează temperatura cu o abatere de cel mult 0,5 grade. În acest fel, se menține un nivel optim de umiditate și o temperatură plăcută. Iar acest aspect este foarte important chiar și pentru menținerea unui ten frumos… nu știai?

Aer proaspăt și curat

Nu vrem doar răcoare ci și aer curat, proaspăt și sănătos, nu-i așa? Avem așadar nevoie de un aparat cu filtre optime care să ofere cea mai bună calitate a aerului interior. Cel pe care noi l-am ales are trei filtre de purificare a aerului, care rețin particulele de praf, elimină alergenii, bacteriile și mirosurile neplăcute.

Nu dau din casă dar cineva strănută rău de tot când dă cu nasul de praf… 🙂

See Also

Control inteligent și facil

Știai că poți controla unele aparate de aer condiționat nu doar prin telecomanda cu infraroșu ci și prin smartphone? Eu acum am aflat și mi se pare cea mai tare tehnologie. Practic, acum pot porni aparatul de pe telefon sau tabletă, indiferent unde mă aflu, iar atunci când ajung acasă găsesc temperatură perfectă. Cum? Am descărcat aplicația Daikin Online Controller, iar prin intermediu ei pot seta, programa și monitoriza sistemul în orice moment. Ai auzit de Internet of Things? Ei bine, cam asta este. Iar noi am făcut deja primii pași către această tehnologie menită să ne ușureze viețile.

 

Design atrăgător

Pe lângă eficiență recunosc că mă interesează și designul unui obiect. Am să îl văd în fiecare zi în casă, deci vreau să arate bine, să se potrivească cu stilul meu, să nu fie ca nuca în perete. Prin urmare îmi doream un aparat compact, mai stilizat, mai decorativ. Să fie aproape ca un accesoriu de design interior, dar care să îmi ofere confortul de care am nevoie. Alegerea unui aparat care se numește ”Stylish” cred că spune totul despre produsul asupra căruia m-am oprit. 🙂 Am ales varianta clasică, pe alb, pentru că se integrează cel mai bine în decorul casei, însă cei mai îndrăzneți pot alege același aparat cu finisaj gri sau negru.

 

Concluzii? Aveam nevoie de un aparat de aer condiționat elegant la exterior, dar inteligent în interior. Atât eu cât și Horațiu am bifat toate calitățile pe care ni le doream de la un aer condiționat. Și suntem foarte încântați de alegerea făcută. Atât de încântați încât nu ne putem abține ca zilnic să îl pornim… chiar și când nu este neapărat nevoie. 🙂 Dar modul în care se deschide și se închide aparatul este irezistibil.

Cu alte cuvinte, da, Stylish de la Daikin este exact ce ne trebuia și suntem tare încântați de el.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top