Now Reading
Cum previi vârfurile despicate și cum le tratezi când apar.

Cum previi vârfurile despicate și cum le tratezi când apar.

Am momente când stau în mașină, îmi pică privirea pe vârfurile părului și mai zăresc câte unul despicat. Apoi îl văd și pe al doilea și uite așa mă apucă nebunia. Părul meeeu!!! Dacă ești ca mine și vrei să ai părul lung, frumos și sănătos, înseamnă că acest articol este pentru tine. 🙂 Pentru că mi-am propus să despic firu-n patru despre vârfurile despicate. Să vedem deci cum le prevenim, ce facem dacă apar și cum le mascăm o perioadă.

Să încep cu veștile proaste. Vârfurile despicate fac părul să arate neîngrijit. Și odată apărute, nu prea pot fi rezolvate altfel decât cu … foarfeca. Aia e. Dar, putem face ceva pentru a preveni apariția vârfurilor despicate.

Așadar, la primele semne de păr deteriorat și vârfuri despicate ar trebui să iei măsuri.

Dar mai înainte de toate, ce cauzează vârfurile despicate?

Vârfurile despicate apar când capetele părului devin uscate și fragile. Acestea pot semăna cu capătul unei frânghii deșirate.

Expunerea la condiții meteorologice extreme, expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete provenite de la soare precum și tehnicile de coafare a părului, cum ar fi uscarea, îndreptarea și ondularea pot cauza vârfuri despicate. De asemenea, degradarea părului este cauzată și de produsele chimice pentru păr, precum cele pentru decolorare și vopsit. 

Cum scapi de vârfurile despicate?

Singura metodă de a scăpa de vârfurile despicate, așa cum am spus și mai sus, este să te tunzi cu regularitate, cam la 6-8 săptămâni. 🙂 Și a mai apărut o tehnică numită ”dusting”, prin care se ciupesc firele de păr despicate. Dar sunt sceptică … Și chiar mai sceptică sunt la tehnica de ”tuns cu lumânarea”. Așa că recomandarea mea e să nu experimentăm pe părul nostru. Dar dacă nu vrei să îți scurtezi deloc părul, atunci poți apela la tratamente care să mascheze vârfurile de păr. Utilizarea unor măști de păr cu efect puternic de reparare, întărire și hidratare pot fi de folos.

Printre produsele pe care eu le-am folosit de-a lungul timpului și de care am fost foarte mulțumită se numără gama Kerastase Therapiste, K-Pak de la Joico, Moroccanoil pentru reparare, Keune , Kevin Murphy sau Olaplex. 

În plus, un produs pe care mai mult ca sigur îl ai în casă și care în cazul meu s-a dovedit a fi foarte eficient în repararea părului degradat este uleiul de cocos. Reduce cantitatea de pierdere de proteine din firul de păr atunci când este utilizat ca produs de îngrijire pre și post-spălare. Aceasta înseamnă că uleiul de nucă de cocos poate fi eficient la reducerea riscului de deteriorare a părului. 

Bain Thérapiste Résistance

 

Tratament de par Joico K-Pak Revitaluxe revitalizare pentru par deteriorat 150ml
Masca de par Moroccanoil Reparatoare
Sampon Par Degradat – Keune So Pure Recover Shampoo
Crema Concentrata pentru Regenerarea Parului Keune Care Vital Nutrition

Kevin Murphy
Tratament reparator Kevin Murphy Re Store
OLAPLEX Hair Perfector No.3

Cum previi vârfurile despicate?

În general, vârfurile despicate afectează aspectul părului și, lăsate netratate, pot provoca o deteriorare a părului pe termen lung.

See Also

Și așa am ajuns la probabil cel mai important punct al discuției noastre de astăzi. Pentru că atunci când vine vorba despre vârfurile despicate, prevenția este esențială. Pentru asta poți face următorii pași ca să îți protejezi podoaba capilară.

 1. Perie-ți părul înainte de a-l spăla. Astfel vei reduce încâlcirea și va preveni ruperea lui (care poate duce la vârfurile despicate) atunci când îți perii părul după duș. Aplică șamponul de pe scalp și trage-l ușor în jos, către vârfuri, păstrând părul drept, executând o mișcare în zig-zag cu degetele pe lungimea părului.
 2. Folosește o cantitate suficientă de balsam în timpul dușului și extra un balsam leave-in dacă este nevoie. Nu numai că părul tău se va simți super neted la atingere, hidratarea lui va ajuta, de asemenea, să prevină ruperea care provoacă despicarea.
 3. Încearcă să nu perii părul cât timp este ud. Dacă ai făcut pașii de mai sus, ar trebui să îți fie ușor să îl piepteni. Apoi, când este uscat și vrei să folosești o perie, fii blândă cu părul tău. Perierea ar trebui să decurgă lin, fără zgomote de rupere. 

  Kevin Murphy
  Pieptene Kevin Murphy Texture Comb pentru textura
 4. Încearcă să renunți o vreme la aparatura de styling. Ondulatorul și placa usucă părul și îl deteriorează. Testează alte metode de styling cu ajutorul unor produse gen spray wet look sau sprayul de texturizare. Și dacă totuși insiști cu placa, nu pune pe păr ulei înainte să o utilizezi. Folosește produse de protecție termică. 
 5. Folosește elastice care nu rup firul de păr. Nu toate elasticele de păr sunt la fel. Poate ai observat chiar că îți smulg părul în timp ce încerci să desfaci coada de cal. Acest tip de elastice în formă de spirală ar putea fi soluția. Designul în spirală ajută la răspândirea uniformă a tensiunii în jurul părului și nu lasă urme pe păr.
  INVISIBOBBLE
  Hawkwardly Good Looking Set 
 6. Utilizează produse tratament care previn despicarea vârfurilor. Cele de mai jos funcționează foarte bine!
 7. Asigură-ți un aport optim de nutrienți pentru păr. Am AICI o listă completă a vitaminelor și mineralelor care fac bine părului. 

 

 

Tratament Moroccanoil pentru par fin sau blond
REPAIR Sérum Thérapiste
Kérastase
Nutritive 8H Magic Night Serum

 

Sper ca aceste informații să îți fie utile și să te ajute în menținerea unui păr lung, frumos și sănătos. 🙂

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top