Now Reading
Cum să ai grijă de părul blond

Cum să ai grijă de părul blond

Știi ce înseamna o şuviţă neagră în părul unei blonde? O speranţă! :))))) Ei, uite că eu nu vreau nici măcar o urmă de astfel de speranță. Îmi vreau părul blond, frumos și sănătos. Trebuie să recunosc că este culoarea mea preferată atunci când mă gândesc la păr. Și sunt norocoasă că am fost înzestrată de la natură cu această culoare. Și cu niște urme de inteligență… 🙂

În fine, revenind la culoarea părului meu, acesta este blond de la natură, dar un blond cenușiu. Așa că de la 17 – 18 ani, o dată la o lună și jumătate îl mai deschid vreo două nuanțe (fără să-l decolorez). Experiența mea cu părul blond este așadar una de lungă durată și a fost nevoie să învăț câteva trucuri pentru a-i oferi îngrijirea potrivită.

Se știe că părul blond (mai ales cel care este decolorat) necesită foarte multă atenție, deoarece se usucă, se tocește la vârfuri mai repede și se subțiază. Și cred că nicio femeie nu vrea așa ceva de la podoaba ei capilară. Așa că, de-a lungul timpului, am experimentat cu o grămadă de produse și am reușit într-o anumită măsură (tot timpul e loc și de mai bine) să îmi păstrez părul într-o stare bună.
 
Uite ce fac eu și ce produse folosesc pentru a avea grijă de părul meu blond.
 
1. ȘAMPON & BALSAM
Cele două produse de bază cu care încep îngrijirea părului. O blondă trebuie să folosească produse blânde și să spele părul mai rar, indiferent de tipul părului. Pentru că fac mult sport, dar și pentru că nu pot să merg în diverse locuri dacă nu sunt aranjată (personal așa cred că este civilizat și dovada respectului pe care ți-l porți), eu nu pot ține cont de această regulă decât într-o mică măsură. Așa că îmi spăl părul zilnic, la două zile sau maxim după trei zile, în funcție de aspectul lui.
 
Caută produse cu formule speciale destinate menținerii și protejării culorii. Evită produsele dure și optează pentru cele fără suflați.
 
Câteva sugestii de produse care mi-au plăcut sunt:
 
1. Joico Blonde Life – șampon pentru păr blond, îmbogățit cu Arginină și uleiurile exotice de Monoi și Tamanu. Hidratează, conferă strălucire, întarește firul de păr și neutralizează nuanțele de blond nedorite.
 
2. Kerastase Reflection Chromatic Bain – este o gamă benfică pentru păr vopsit. A fost gândită pentru a amplifica strălucirea părul vopsit datorită conținutului de vitamina E și a uleiului de in. Conferă strălucire și factor de protecție UV.
Gama Kerastase Reflection se găsește în saloanele de coafură selectate
 
Tip & Tricks: pentru a scoate nuanța de galben din păr sau pentru a aduce un plus de luminozitate și culoare până la următoarea sesiune de vopsit, utilizează șampon violet. Poți opta pentru Blonde Angel de la Kevin Murphy sau pentru Joico Color endure Violet. 
Kevin Murphy Blonde Angel prin Top Line România
 
2. HIDRATAREA
Părul vopsit blond este, de cele mai multe ori, degradat și uscat, cu alte cuvinte, este tot timpul însetat. Iar tu trebuie să-l hrănești zilnic cu produse de tip leave-in (care nu necesită clătire) care îl vor repara și vor închide cuticulele.
Eu aplic zilnic pe vârfuri ulei special pentru prevenirea vârfurilor despicate. Îmi plac mult uleiul de la Moroccanoil pentru păr blond și Radiance Beautifying Oil de la Kerastase pentru păr vopsit. Ambele produse hrănesc părul și îi dau luminozitate.
Un alt tip de produs leave-in pe care îl poți ultiliza este balsamul. Se aplică pe părul umed. Pentru firul de păr subțire/fin este recomandat un conditioner spray. Pentru părul mai gros, un conditioner cremă.
Pentru că nici cel mai bun balsam nu poate fi suficient de hrănitor, obișnuiesc să aplic măcar o dată pe săptămână o mască, pentru o hidratare profundă. 
Am descoperit recent măștile de păr pentru noapte de la Sephora. Cel cu unt de shea este genial!
Mască de păr pentru noapte cu unt de Shea in magazinele Sephora
3. PROTEJAREA DE CĂLDURĂ
 
Aici mă refer desigur la ondulatoare și plăci. Utilizate excesiv, acestea nu sunt bune pentru nici un tip de păr, dar mai ales pentru cel blond. Bigudiurile calde sunt ceva mai blânde decât cele două aparate menționate mai devreme. Aplică produse pentru protejarea firului de păr expus la căldură.
 
 
Dacă totuși vrei să-i oferi o pauză părului tău dar totuși să fii coafată, apelează cu încredere la bigudiurile tip velcro. Cu ele poți obține o coafură naturală, cu volum și vârfuri ușor ondulate. Pentru un rezultat cu durată mai mare (câteva ore… ) trebuie să stai cu ele o perioadă mai lungă.
 
4. MENȚINEREA CULORII
 
Pe lângă vizita la coafor pentru vopsirea rădăcinilor, poți să mai faci acasă câte ceva pentru a-ți menține culoarea luminoasă. Așa cum spuneam, folosește în primul rând game de produse speciale pentru păr vopsit.
Dar există și câteva trucuri naturale:
  • Clătește-te cu ceai de mușețel. Se știe că deschide culoarea părului și îi conferă strălucire.
  • Aplică o mască cu… bere blondă. Înmoaie părul în bere timp de 3 minute, stoarce excesul și mai stai cu părul în prosop timp de o oră. Berea conține drojdie și implicit complexul de vitamine B, care hrănește în profunzime.
  • Scoate nuanțele de galben sau gri cu suc de lămâie. Amestecă zeama de la o lămâie cu balsam/mască și aplică pe păr timp de o oră. Părul tău va străluci! Am testat această metodă atunci când m-am vopsit cu o culoare mai închisă iar părul meu a ieșit gri. Această combinație a funcționat!

***

 
 
View Comments (2)
  • Pentru decolorarea parului poti incerca produsul profesional rusesc Color Off , de la Estel Profesional , nu contine amoniac , nu arde parul .Dar el decoloreaza DOAR PARUL VOPSIT , are si un miros puternic .Eu l- am gasit pe facebook : Color off- decolorant pentru par fara amoniac .https://www.facebook.com/produseprofesionalerusesti/ sau la tel 0754921669.Costa 75 ron cutia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top