Now Reading
Cum să îți organizezi o zi proastă și cu probleme! Rezultate garantate!

Cum să îți organizezi o zi proastă și cu probleme! Rezultate garantate!

Pentru că am primit un mesaj care îmi spunea că ofer numai sfaturi ”zen” și viață frumoasă, astăzi m-am gândit să vin cu o perspectivă diferită către urmăritorii mei care au nevoie de realitatea nefiltrată prin ochi pozitivi! Așa că o să vă las aici sfaturi pe care dacă le veți urma, veți avea garantat o zi proastă și cu probleme mult mai mari decât cele pe care le aveți deja (chiar dacă nu sunt, vi se vor părea și mai complexe). Sunteți gata? Chiar dacă nu sunteți, nu mă interesează.

Voi face un exercițiu (la fel de copilăresc precum mesajul primit) de expunere a modului în care ar putea arăta o zi din viața mea, dacă nu aș căuta să văd frumosul și să mă străduiesc să îmi setez mintea și mediul cât pot de zen. Toate cele enumerate mai jos sunt inspirate chiar din realitatea vieții mele.

Așadar, o zi proastă se poate cunoaște cu siguranță de dimineața! De ce să o încep cu meditație, cu câteva pagini citite dintr-o carte, cu un pic de muzică în surdină, un pahar de apă și o gură de aer proaspăt? Aș putea la fel de bine și cu mult mai puțin efort, să mă concentrez pe șantierul de lângă casă, pe praful pe care îl generează zilnic și pe zgomotul de picamăre care mă cam scoate din sărite, pe înjurăturile extrem de pitorești ale muncitorilor și pe bubuieli de tot felul? Un prim moment de pură enervare. Ar fi păcat să-l ratez.

Apoi aș putea continua cu certurile dintre cei doi băieți, care desigur că nu au loc unul de altul prin casă. Se ceartă pe baie, pe mâncare, pe locul de pe canapea, pe geamul care trebuie să stea închis sau deschis. Pentru o zi proastă garantat, aș putea intra între ei și să urlu mai tare decât amândoi la un loc. Să arunc cu pernele și să le pun mâncarea în cap.

În loc să plec în parc ca să alerg sau să mă duc la sală, mai bine să stau acasă și să rup frigiderul. Nu mi-aș spăla părul și nu l-aș coafa, nu m-aș machia și aș pune pe mine ce haine îmi ies în cale, pentru că astea sunt activități mult prea superficiale ca să poată fi luate în calcul. Și care pot crește stima de sine. Doamne ferește, așa ceva!! Aș înnebuni apoi pentru că nu mi-au fost plătiți de vreo două săptămâni niște bani care m-ar ajuta mult să achit facturile la zi și rata lunară la credit. Și, eventual, ca să fie ziua completă, m-aș putea răsti la toți cei cu care interacționez.

Să fii bine cu tine este o alegere personală!

Numai sfaturi zen :)) Putem avea și altceva precum zile proaste sau alte probleme?” Sub o formă sau alta, astea sunt probleme cu care fiecare dintre noi se confruntă, indiferent de domeniul în care activează și indiferent de ceea ce se vede în Social Media. Dar să fii bine cu tine este o alegere personală. Este o chestiune care ține de optică. Iar eu am constatat că în cele mai multe ocazii, atitudinea față de ceea ce viața îmi scoate în cale, poate face diferența între a-mi fi bine sau a-mi fi rău. Pentru că atunci când aleg conștient să mă concentrez pe obiective, pe rezolvarea problemelor și nu pe drama pe care o generează, există mult mai multe șanse ca starea de moment să treacă mai repede.

Iar continuarea mesajului de la care am pornit suna cam așa: ”Cadourile primite, selfiurile și tona de creme “de incercat” devin obositoare.. no hate”. Pe cuvânt că nu o iau ca pe hate, că de aia m-am și strofocat să concep un fel de drept la replică. Ei bine, aici avem trei chestiuni de clarificat.

În primul rând, biblioteca, biserica, psihologul nu sunt pe Instagram. Sau or fi și ele reprezentate cumva, dar mai mult ca sigur vor avea la rândul lor cândva ceva de promovat. Cam acesta este scopul pentru care Ig a fost creat.

See Also

În al doilea rând, în ceea ce mă privește, generez un conținut optimist, motivațional prin practică și nu prin teorie, care are legătură cu latura frumoasă a vieții mele. Este un conținut din care eu consider că se pot extrage informații foarte utile pentru starea de bine generală … dacă se vrea. Încerc constant să echilibrez proporția de branded cu non-branded și cred că îmi iese ca balanța să atârne în a doua categorie enunțată.

În al treilea rând, articolele pe care le scriu și le împărtășesc cu comunitatea mea sunt inspirate din viața mea, din ceea ce eu practic în mod curent și îmi face bine. O simt ca pe misiunea și datoria mea să încerc să fac bine în jurul meu și să îi ajut și pe alții să le fie bine. Mi-este suficient de satisfăcător să știu că mesajul meu a ajuns măcar la o persoană care să își fi schimbat în bine ceva în viață. Și știu sigur că am reușit asta … în repetate rânduri. Iar asta este una dintre cele mai mai împliniri pentru mine în plan profesional.

De ce am scris acest text despre cum îți poți ”aranja” ca la carte o zi proastă? Sincer, nu vreau să conving pe nimeni de absolut nimic. Și nici nu vreau să justific ceva din ceea ce fac. Este doar un fel de datorie față de mine însămi să știu că am încercat să îmi fac mai clar mesajul.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top