Cum să-ți păstrezi culoarea părului vopsit timp îndelungat
Sunt blondă și… și mă mândresc cu asta! 😀 Dar nu asta voiam să îți spun astăzi, pentru că știi deja. De-a lungul vieții mele, am experimentat diferite nuanțe de blond până să ajung la o variantă finală, care să mă definească cum trebuie. Și am ajuns să primesc multe întrebări despre ce fac mai exact pentru a-l îngriji.
“Dar cum faci să pară mereu proaspăt vopsit, să pară natural în același timp și să rămână sănătos?” – este întrebarea pe care o aud mereu. Așa că astăzi dau răspunsul într-un material de tips & tricks care te vor ajuta să-ți păstrezi culoarea părului vopsit timp îndelungat.
Folosește șampon și balsam fără sulfați
Sulfații sunt acele substanțe chimice care se găsesc în multe produse de îngrijire a părului și a corpului și care ajută la producerea spumei: le recunoști în lista de ingrediente după acronimul SLS (Sodium Lauryl Sulfates). Sulfații curăță în profunzime, dar, în același timp, sensibilizează scalpul, usucă pielea scalpului, produc iritații și, nu în ultimul rând, deteriorează culoarea părului. De ceva vreme a devenit și mai ușor să alegi acest gen de șampoane pentru că brandurile au devenit conștiente de acest atu și îl menționează cât mai vizibil.
Așa că dacă vrei să ai un scalp sănătos și un păr colorat timp îndulungat, primul pas este să renunți la șamponul cu sulfați și să alegi o alternativă mai blândă.
Nu îți spăla părul imediat ce l-ai vopsit
Așteaptă măcar două zile după vopsire pentru a te spăla pe cap. În felul acesta, pigmenții de culoare vor avea timp să pătrundă în profunzime în firul de păr.
În plus, îți recomand să utilizezi produse de îngrijire specil destinate părului vopsit care fixează și mai bine culoarea și nuanțele particulare.
Evită să te speli/clătești cu apă fierbinte
Apa foarte caldă nu e o opțiune grozavă pentru culoarea părului. Apa fierbinte contribuie la reducerea intensității nuanței, așa că cea mai bună variantă este să te șamponezi cu apă caldă și să te clătești cu apă un pic mai rece, pentru că aceasta închide cuticula părului (stratul protector de la exteriorul firului de păr), reținând în interior substanțele nutritive.
Folosește șampon uscat
Ca să nu îți speli părul zi de zi, pentru că și aceste spălări dese duc la distrugerea culorii, mergi pe varianta șampoanelor uscate. Sunt ușor de aplicat și te ajută să amâni spălatul tradițional al părului. Chiar este o metodă de a-i da părului și ceva volum în plus.
Aplică măști și tratamente pentru protecția culorii
Pe lângă șampon și balsam, aplică măcar o dată pe săptămână o mască pentru protecția părului. Alege una care să contribuie la menținerea părului, dar și să protejeze părul care a fost supus unui proces foarte solicitant pentru structura lui – vopsitul. Uită-te după acele produse care conțin ulei de argan, biotină, o substanță care ajută la regenerarea firului de păr, aloe vera sau ulei de macadamia.
Folosește produse de protecție termică
Sunt obligatorii mai ales dacă obișnuiești să te coafezi des, folosind placa de îndreptat părul, bigudiurile termice sau peria de coafat cu aer cald. Din cauza căldurii, culoarea se poate duce mult mai repede, iar părul capătă un aspect tern.
***