Now Reading
Cum se face layering cu parfumuri: trucuri pe care trebuie să le știi

Cum se face layering cu parfumuri: trucuri pe care trebuie să le știi

Când vine vorba de parfumuri, cred că e destul să te decizi la unul singur care să îți placă. Bine, cu toții avem câte un preferat, dar, pe lângă THE ONE, mai sunt alte zeci de parfumuri pe care de-abia așteptăm să le purtăm!

Însă trendurile se schimbă chiar și în domeniul parfumeriei, iar partea bună este că, acum, nu mai trebuie să te rezumi la unul. Trendul layering-ului a ajuns și în parfumerie, așa că acum ai toate motivele să experimentezi și la capitolul olfactiv, jucându-te cu toate aromele. Ce presupune conceptul de layering al parfumurilor? Pe scurt – aplicarea parfumurilor (diferite) în straturi – două sau chiar mai multe (însă nu exagera!).

Astfel, îți poți personaliza parfumul perfect, parfumul care să te reprezinte complet. Pentru că, până la urmă, cred că acesta e motivul pentru care layering-ul a ajuns în lumea parfumurilor. Ne dorim unicitate, ne dorim să fim autentici, iar asta nu exclude alegerile noastre în materie de parfumuri. Totuși, partea tricky atunci când le aplicăm în straturi este că trebuie să combinăm foarte bine parfumurile, ca rezultatul să nu fie unul dezastruos, care să mute nasuri, cum s-ar spune. 😀

Cum facem layering? Haide să aflăm împreună.

Pasul de bază: definește-ți favoritele.

Înainte să faci un cocktail de parfumuri, este important să te gândești care sunt aromele pe care le iubești. Te atrag parfumurile florale, fresh? Sau, dimpotrivă, îți plac cele tari? În funcție de preferințele tale, vei putea stabili care sunt parfumurile de care ai nevoie pentru layering.

Combină parfumuri light.

Pentru ca layering-ul să nu ducă la un dezastru, așa cum spuneam mai sus, este important să alegi parfumuri light, pentru ca notele lor să se îmbine armonios. Evită parfumurile grele, cele pe care le-ai purta mai degrabă seara, la o petrecere sau un cocktail, pentru că, de regulă, ele trebuie folosit sigure – combinate, ar provoca un miros care probabil te-ar face să leșini. Păstrează pentru layering parfumuri cu o singură notă pregnantă (sau mai multe, dar ușoare) și, de asemenea, ține cont de numărul pulverizărilor: numărul lor nu ar trebui să-l depășească pe cel obișnuit, atunci când te dai cu un singur parfum.

Alege aceeași familie olfactivă.

Indiferent care e categoria preferată de parfumuri (poate că te atrag cele florale, lemnoase, orientale, citrice etc), încearcă să combini arome din aceeași familie pentru layering. Să luăm exemplul citricelor: parfumurile cu note de lămâie merg bine cu cele de portocală, care e ceva mai intensă. Pentru început, calea cea mai sigură e să mixezi parfumuri care au o notă comună. Nu ai cum să dai greș în acest fel.

ZARKO Perfume E’L – Beautik Haute PArfumerie

Aplică mai întâi parfumul mai greu.

Da, parfumurile au o anumită textură și e o artă să le aplici. Cele care au în componență note puternice (gardenie, tuberoză, tămâie, condimente: iată doar câteva dintre ele) vor domina clar layering-ul, însă ele trebuie „ îndulcite” de note mai ușoare (în cazul celor florale, de exemplu, lăcrămioarele și violetele au un parfum mai light decât gardenia). Tocmai din acest motiv, aplică mai întâi parfumul mai greu și abia la urmă pe cel fresh, ca notele sale să nu fie acoperite total de cele ale primului.

See Also

Layering-ul poate începe încă din duș.

Dacă folosești un gel de duș parfumat sau o loțiune de corp aromată, ești deja la curent cu layering-ul, care nu presupune aplicarea exclusivă a apelor de parfum. Orice produs care conține parfum este eligibil în jocul layering-ul, inclusiv gelurile de duș, cremele de mâini și deodorantele.

MAISON FRANCIS KURKDJIAN – PLURIEL cremă parfumată pentru corp – Beautik Haute Parfumerie

Fă parfumul să reziste timp îndelungat.

Înainte să începi să te joci cu parfumurile, trebuie să îți pregătești cât mai bine pielea pentru aceste proces. Iar hidratarea este soluția perfectă și în acest caz. Pentru ca esențele parfumurilor să pătrundă cât mai bine în moleculele pielii, este necesar să folosești înainte o cremă sau o loțiune de corp hidratantă.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top