Now Reading
Cum se spală hainele din materiale delicate (concurs Perwoll)

Cum se spală hainele din materiale delicate (concurs Perwoll)

Ai văzut postările mele cu ținutele integrate în tiparele orașului din ultimele zile? Dacă nu, aruncă un ochi pe Instagram sau Facebook. Ce e cu ele, o să mă întrebi. Ei bine, sursa mea de inspirație a fost un concurs organizat de Perwoll, pe care îl pregătesc acum și pentru voi (da, vreau să văd cât mai multe poze cu ținutele voastre simpatice și #PatternsByPerwoll & #SoniaPattern, însă mai multe detalii despre concurs vă povestesc la finalul materialului). 

Ce vreau eu să vă spun însă este că sunt foooarte atentă la modul în care îmi îngrijesc hainele. Așa am fost dintotdeauna. Mi se pare că poți păstra și purta timp îndelungat multe dintre hainele pe care ai dacă le îngrijești corespunzător. Mai ales pe cele din materiale delicate și, în același timp, dificil de spălat. Dulapul meu, de exemplu, este plin de pulovere din cașmir sau lână fină. Când l-am avut în vizită pe Omar (stilistul care mi-a rearanjat dulapul) am constatat încă o dată că sunt de-a dreptul obsedată de această categorie de piese vestimentare. Cred că am peste 100… la acestea se mai adaugă însă și numeroase maiouri, cămăși, bluze din mătase. Da, îmi plac mult hainele din materiale delicate.

Și nu doar că îmi plac, dar le și achiziționez de multă vreme. Aș putea spune că le colecționez. Nu sunt cele mai ieftine, dar tocmai de aceea, pentru că vreau să mă bucur de ele cât mai mult timp și să arat îngrijită atunci când le port, le spăl cu atenție. Așa că am pulovere și de acum 10-12 ani într-o stare impecabilă.

Deseori eviți să cumperi haine din materiale delicate de teamă că le vei strica? N-ai de ce să-ți faci griji. Nu este deloc atât de complicat. Cum le-am îngrijit eu? Am ținut tot timpul cont de următoarele reguli care au funcționat atunci când am spălat haine din materiale delicate precum mătase, cașmir sau in.

Care sunt hainele delicate?

Hainele delicate sunt cele realizate din materiale precum cașmirul, mătasea, inul sau articole vestimentare brodate sau din paiete. De asemenea, bumbacul fin sau inul fin se pot deteriora la temperatură înaltă sau atunci când sunt centrifugate prea puternic. Lâna și mătasea se pot destrăma sau pot intra la apă. Dacă ai piese vestimentare cu paiete, ar trebui să le separi la spălat pentru a nu deteriora alte haine sau pentru a nu se deșira.

Să spăl hainele delicate de mână?

Spălatul de mână este de departe cea mai sigură metodă prin care să păstrezi într-o stare bună hainele tale. Oricum după o singură purtare (personal nu port mai des de o dată o bluză sau un pulover fără să-l spăl) nu va fi murdar ca să necesite o frecare intensă. Atunci când speli de mână, deții controlul deplin asupra temperaturii apei, modului în care manipulezi haina și intensității cu care o storci. Ce-i drept, mașinile de spălat au programe destinate hainelor delicate la care poți apela dacă nu ai timp.

Cum speli de mână?

Cel mai important lucru cu care trebuie să începi este să citești eticheta de îngrijire a produsului și să ții cont de ceea ce scrie pe ea. Știu, sunt haine delicate din mătase pe care scrie că trebuie curățate chimic. Recunosc că trișez de multe ori la acest capitol. Cu atenție, nu ai ce să faci greșit. Așadar:

  • Adună la un loc produse din același material.
  • Umple un lighean sau chiuveta cu apă călduță și adaugă în ea detergent special pentru haine delicate care va proteja atât materialul, cât și mâinile tale.
  • Rotește delicat hainele în apă și insistă ușor acolo unde sunt pete și în zona axilei pentru a elimina mirosul de transpirație (acesta nu iese la curățătoria chimică).
  • Clătește cu apă călduță spre rece.
  • Presează delicat pentru a elimina o parte din apă. Apoi agață la uscat pe un umeraș sau, dacă materialul riscă să se întindă, așază pe un prosop care să absoarbă apa.

Cum speli la mașină?

Alege programul pentru spălare delicată și utilizează un detergent special în funcție de hainele pe care le-ai introdus în cuva mașinii.

Ce detergent alegem?

Răspunsul este fără echivoc: unul special conceput pentru haine delicate.

Personal, folosesc de ani de zile diversele sortimente de detergent Perwoll atunci când îmi spăl hainele delicate. Iar rezultatul pe care îl oferă este cel despre care spuneam chiar la începutul acestui articol: hainele mele sunt într-o stare impecabilă, fine, nedecolorate și într-o formă perfectă. Și chestia asta înseamnă în plus că am fost mai cumpătată și sustenabilă atunci când am acționat în calitatea mea de consumator. 🙂

Așa că m-am bucurat de noua Perwoll Limited Edition, o ediție cu etichetă specială și de campania ”Patterns Of Everyday Life”, care subliniază pasiunea Perwoll pentru modă, dar și faptul că este un susținător al tinerilor designeri la Gala UAD încă din 2012.

În ce constă această ediție limitată?

Perwoll Black este un detergent lichid dedicat hainelor negre sau de culoare închisă  carepăstrează intensitatea negrului, înlătură murdăria de zi cu zi îngrijind țesăturile hainelor si ajută la întărirea fibrei pentru a menține forma hainelor.
 
Perwoll Color, detergent lichid dedicat hainelor colorate, evită decolorarea și aspectul cenușiu al ţesăturilor, menținând culorile strălucitoare. Perwoll Color îngrijește în mod deosebit hainele colorate, păstrând aspectul țesăturilor și redându-le strălucirea.

Concursul pe care ți-l propun!

După cum spuneam și mai sus, pe lângă acest ghid #DOER de îngrijire a hainelor delicate, ți-am pregătit și un concurs împreună cu cei de la Perwoll. Implică fotografii, evident, așa că sunt convinsă că o să îți placă.

See Also

Postează pe contul tău de Instagram sau pe Facebook-ul meu, într-un comentariu la acest articol, o fotografie cu ținuta ta care completează decorul în care te afli. Adaugă hashtagurile #PatternsByPerwoll și #SoniaPattern și poți câștiga un Kit Perwoll pentru un an de zile și un sweatshirt special creat pentru tine și inspirat de tine. Madalina Andronic, ilustrator, se va inspira din imagina pe care mi-o trimiți și îți va crea o ilustrație unică. Câștigătorul va fi ales prin jurizare.

Abia aștept să văd cât ești de creativă!! Fie ca cea mai bună să câștige!! 🙂

***

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top