Now Reading
Cinci locuri cochete în România pentru a sărbători cununia civilă

Cinci locuri cochete în România pentru a sărbători cununia civilă

Din ce în ce mai multe cupluri preferă să facă cununia civilă măcar la câteva zile distanță de cununia religioasă. Poate pentru că este mult mai restrânsă și nu implică stresul unei ceremonii doi în unu. Iar cum pandemia a încurcat planurile multor tineri în prezent și poate chiar în următorii ani, o mică sărbătorire a iubirii voastre este tot ce contează. 

Multe dintre voi v-ați logodit sau așteptați cu nerăbdare ziua nunții, dar multe dintre planuri au fost date peste cap și inevitabil, regândiți problema. Ei bine, cunosc foarte bine sentimentul, de aceea, m-am gândit să trecem prin revistă câteva locuri absolut superbe din diverse colțuri ale țării unde poți face, alături de iubirea vieții tale, cununia civilă. Ai nevoie doar de familie și de câțiva prieteni dragi pentru a face acest eveniment o clipă de neuitat. Locațiile pe care ți le prezint cu siguranță o să-ți dea idei și se potrivesc perfect momentului pe care doriți să-l sărbătoriți.

Roca Brună

O construcție arhitecturală care are 100 de ani, loc de relaxare și de vânătoare pentru o veche familie austro-maghiară, a fost transformată într-o locație pitorească indiferent de anotimp. Conacul este situat în Podgoria Aradului, la Păuliș aproape de Arad. Este un loc des frecventat de timișoreni și sibieni fiind una dintre destinațiile cu adevărat superbe din tot vestul țării. Domeniul are 20 de hectare, inclusiv vie, găzduiește o cramă la demisol, un restaurant la parter, iar curtea este împodobită de igluuri unde poți servi meniul gourmet realizat din produse locale sau provenite de la producători din zonă. Mâncarea este wow și cu siguranța va bucura papilele gustative ale invitaților. O cununie civilă în pădure este ceva aproape magic, iar Roca Brună s-ar putea să vă întreacă așteptările. 

Conacul Secuiesc

Poftiți la conac? Locul unde soarele răsare de două ori, iar tihna binecuvântează dragostea voastră. Conacul Secuiesc este printre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat anul trecut, iar peisajele și oamenii mi-au bucurat sufletul. Conacul este situat la poalele Pietrei Secuiului, zona Rimetea-Colțești, aproape de Aiud și la 65 de kilometri de Cluj. Cum ar fi ca martorii nunții voastre să fie milenarele stânci ale Pietrei Secuiului? Iar dacă adrenalina vă este o tovarășă fidelă, încheiați ziua cu un zbor cu parapanta, una dintre activitățile frecvente pe care turiștii ajunși în zonă le practică.

Dacă dorești să te bucuri de o nuntă intimă și să simți că faci parte dintr-o poveste de-a lui Ispirescu cu feți logofeți, zmei zburători și zâne din povești, Conacul Secuiesc îți poate îndeplini dorința.

Pensiunea Pietrele Doamnei

„Cântă cucu-n bată-l vina de răsună în Bucovina”, iar cucu nu se aude niciunde la fel de bine ca în Bucovina minunată! Dacă te gândești serios să mergi în fața ofițerului de stare de civilă îmbrăcată în port popular, iar logodnicul tău a spus Da la idee, atunci pensiunea Pietrele Doamnei din comuna Pojorâta, județul Suceava este locul ideal. Întoarcerea la tradițiile încărcate de adevăr și frumos este o temă des întâlnită în ultimii ani, nu doar la nunți, cât și la botezuri. Pensiunea dispune de o curte spațioasă și cochetă numai bună de împodobit pentru o cununie civilă în miez vară.

Conacul lui Maldăr

Cui nu-i plac poveștile cu boieri și jupânese oacheșe, cu domnițe frumoase și aventuri de dragoste întâmplate între zidurile vechilor conace românești? Eu una le ador, așa că te invit să cunoști Conacul lui Maldăr. O frumusețe arhitecturală a cărei odăi interioare sunt atent decorate cu mobilier vechi, adus atent în contemporaneitate. Locația dispune de o grădină spațioasă cu piscină și loc unde o orchestră live poate să fie punctul central al unei petreceri reușite. Conacul este extrem de cochet și invită la zaiafet și voie bună, așa că dacă vrei să te bucuri de farmecul tradițiilor oltenești din județul Vâlcea, Maldăr te așteaptă să-l cunoști.

Vinalia- Conacul din Ceptura

Un loc deosebit potrivit unor miri deloc atipici este conacul Vinalia aflat la 29 kilometri de Ploiești și la 42 kilometri de Sărata Monteoru. Casa recondiționată în 2012 este un mândru conac boieresc care dispune de 10 hectare de viță de vie pe care proprietarii le îngrijesc. Dacă sunteți pasionați ai vinului un astfel de loc este perfect pentru voi. Dacă mai pui la socoteală o petrecere restrânsă la început de septembrie, când toamna începe să-și facă simțită prezența, s-ar putea ca acest loc să fie răspunsul la toate frământările voastre de până acum.

See Also

Unele momente din viață trebuie trăite cu duioșie și creativitatea și nu trebuie lăsate la voia întâmplării, atunci când dorești să faci pasul cel mare. Consultați-vă în prealabil și decideți ce vi se potrivește cel mai mult, dar și care este bugetul de care dispuneți. Chiar dacă vă organizați singuri cununia civilă sau un wedding planner vă sare în ajutor, încercați să vă scrieți povestea după regulile voastre. Un restaurant cochet, un conac boieresc sau chiar un rooftop bar pot să se înscrie pe lista preferințelor voastre. Alegeți cu inima și bucurați-vă de fiecare minut împreună.

Sursă foto: Pexels

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top