Now Reading
Dezavantajele de a fi om înalt

Dezavantajele de a fi om înalt

Pe bune? Chiar crezi că viața unui om înalt este lipsită de probleme? Aud deseori în jurul meu oameni care și-ar fi dorit să aibă măcar câțiva centrimetri în plus. Și probabil că acum ai senzația că fac mișto. Dar nu … chiar… 🙂 Recunosc că, din foarte multe puncte de vedere, este minunat să fii înalt. Dar asta nu înseamnă că, uneori, nu apar și dezavantajele de a fi om înalt.

Iată, deci, cam care sunt momentele de care m-am lovit eu când înalțimea s-a dovedit un micuț impediment.

 • Dai cu capul de diverse praguri (gen de la mașină) sau tavane. Și chiar vezi stele verzi.
 • Mulți oameni nu prea stau de vorbă cu tine. Serios. Am eu câteva cunoștințe care sunt suficient de explicite și au grijă să-mi zică de fiecare dată: ”eu nu vorbesc cu tine că ești prea înaltă”. Evident, sunt femei.
 • Ți se spune constant că ești înalt. Pe bune, ce-i asta? Eu zic cuiva că e prea mic?
 • Găsești greu pantaloni suficient de lungi… încât să îi porți de exemplu cu niște tocuri. Jeanșii evazați sunt superbi. Mai ales dacă acoperă încălțămintea.
 • Apropos de încălțăminte… persoanele înalte poartă de cele mai multe ori o mărime mare la încălțăminte. Și ce să vezi? Nu găsești mărimea potrivită la pantofi. Multe magazine nu aduc aceste mărimi. Mai ales în țări cu populație minionă, nu are sens ca magazinele să facă astfel de achiziții pentru că le rămân pe stoc. Ce-i drept, reversul medaliei e că, atunci când rămân pe stoc, ai șanse mari să găsești niște super reduceri.
 • Ai dureri de spate. Da, oamenii înalți au frecvent dureri de spate pentru că deseori trebuie să stea aplecați. De exemplu, atunci când vorbești cu oamenii mai scunzi… mai ales cu cei care îți spun că ești prea înalt. 🙂
 • Ești tot timpul în urma tuturor … la ora de aerobic. Păi până ridic eu piciorul la amplitudine maximă, alții practic au luat-o de la capăt cu aceeași mișcare. Compensez în schimb cu pasul mare… ajung mai repede la destinație.
 • Ai deseori vânătăi la genunchi pentru că te lovești frecvent de masă.
 • Când cazi, riști să produci un mic cutremur. 🙂 Glumesc, desigur. Dar mai în serios, e dureros să cazi de la înălțime pe gheață sau la ski. 🙂
 • Și, la final, o chestiune tare serioasă… nooot! Uneori, nu încapi în formatul postării de Instagram. Iar asta este chiar o dramă în zilele noastre. :)))

Tu din ce categorie faci parte? Înalt sau scund? Și cum te descurci cu viața?

See Also

***

View Comments (7)
 • Hello Sonia,
  Eu nu sunt super inalta, am doar 176 si totusi de cativa ani nu mai gasesc costum de baie intreg care sa fie suficient de lung. Ai putea sa faci niste recomandari?
  Multumesc

 • Bună dimineața
  Eu sunt mică de înălțime și tot nu reușesc să intru cu totul în pozele de pe Instagram.Care este secretul?

 • Eu am 1,86 si imi este extrem de dificil sa imi gasesc haine suficient de lungi. Iar cand ii spui acest lucru vanzatoarei, iti aduce o marime mai mare in circumferinta. Am incercat si pantalonii de barbati (sunt foarte dificil de purtat si am renuntat la toti pana la urma). Pantofii…arata oribil cei exagerat ascutiti pe un numar mare si din pacate sunt un nu clar in garderoba mea. Un alt dezavantaj este aparitia in pozele prietenilor mai mici de inaltime, in care intotdeauna vei avea o pozitie dificila si nenaturala pentru a incapea in poza cu o persoana mica dw inaltime si intotdeauna vei parea mai mare decat esti pe langa acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top