Now Reading
Fii în relația potrivită la momentul oportun. A fi singura nu este o traumă, învață să te bucuri de propria persoană

Fii în relația potrivită la momentul oportun. A fi singura nu este o traumă, învață să te bucuri de propria persoană

Să fii singură, mai ales ca femeie, rămâne în continuare o etichetă zgâriată de lupa hâdă a societății. Când toate prietenele, vecinele și colegele sunt într-o relație stabilă parcă, undeva acolo, în străfundul inimii ceva strigă. Și te înțeleg pentru că am fost în locul tău. Dar relația potrivită vine la momentul oportun. Vei vedea!

Cu toate astea, chiar nu înțeleg de ce noi, femeile alergăm chiar și acum, în această etapă progresistă și foarte empowering după relații, după măritiș? Eu nu cred că ar trebui să alergăm după relații, ci ar trebui să ne plimbăm ca într-o frumoasă dimineață de iulie pe o plajă bucurându-ne de valuri, de briză, de căldura soarelui fără a ne epuiza sufletul pentru acest scop. Sunt de părere (după ce am făcut și eu slalom destul în ale iubirii) că trebuie să fii în relația potrivită la momentul oportun.

Renunță la ideea, chiar și ascunsă și mototolită bine în inimă, că a fi singură este o traumă. Din contră! Atât de multe lucruri frumoase se pot întâmpla în această perioadă! Știi de ce? Pentru că acesta este cel mai bun moment pentru a te cunoaște, pentru a afla limpede CINE EȘTI, CE ÎȚI DOREȘTI, CE NU ÎȚI DOREȘTI. Acum ai timp să-ți revizuiești convingerile, greșelile, valorile…

O lume minunată și un om așa cum îți dorești te așteaptă la capătul liniei, doar că trebuie să înveți că este în regulă să fii singură, că nu o relație sau o căsnicie te definesc. Tu te definești! Înțelegi ce vreau să spun?

Melodia ”Flowers” a minunatei Miley Cyrus a declanșat multe trăiri atât în femei, cât și în bărbați. Bărbații sunt intrigați, chiar enervați de ideea că femeia nu are nevoie de ei, că se descurcă și pe cont propriu. Femeile au primit-o ca pe o validare că e bine să fii liberă, puternică și independentă. Well … fiecare parte are dreptate, dar se află și într-o eroare. Noi, oamenii, suntem făcuți să trăim în cuplu. Ne este mai bine așa inclusiv pentru starea de sănătate și pentru o viață mai lungă. Urmăriți acest live recent de pe IG. Relația de cuplu ne ajută să evoluăm, poate fi o plasă de siguranță în caz de vreme rea. Nu cred că NU AVEM NEVOIE unii de alții. Ba avem. DAR NU ORICUM. Nu cu orice preț. Și până îți iese în cale ceea ce ai nevoie cu adevărat, nu trebuie să disperi. E chiar fain să mai stai și pe cont propriu.

De aceea, am făcut o listă cu motivele pentru care ar trebui să te bucuri și să profiți de acest moment din viață, până ajungi în relația potrivită, aceea pe care ți-o dorești din suflet:

1. Când ești singură îți iei timp pentru reflecție

Am câteva prietene care mi-au spus că ele nu pot sta singure. Le-am întrebat de ce și toate mi-au răspuns la fel: nu pot să fiu singură. Acest nu pot se datorează de cele mai multe ori unei frici, de obicei fricii de a fi tu cu tine.

Serios acum, e tare greu să fim doar noi, a sta cu noi necesită ceva curaj pe care nu toată lumea dorește să-l experimenteze. De aceea, multe dintre noi ies din relații și intră în altele foarte des și foarte repede, nedându-și seama că tocmai acest nu pot NU le ajută să evolueze.

Sunt de părere că după ce ai terminat o relație, este absolut necesar să-i dai timp timpului. Este o perioadă propice pentru reflecție, pentru a-ți da voie să porți acel doliu emoțional, așa cum îl numesc psihologii, deoarece pierderea la nivel emoțional a unei persoane dragi este resimțită de psihic la fel ca moartea unei persoane iubite. Dă-ți șansa să fii în convalescență, dă-ți șansa să-ți lingi rănile, să plângi, să urli, să te liniștești, să-și cicatrizezi suferința prin a înțelege obiectiv de ce este așa și nu altfel.

Pur și simplu bucură-te de tine, nu te culpabiliza, încearcă experiențe noi, descoperă-ți noi talente. Și da, cel mai important învață să te prețuiești, să te respecți și să te iubești. Altfel, vei intra mereu în relații nepotrivite fugind după cineva care să-ți ofere iubirea pe care tu nu ți-o oferi. Și serios acum, dacă tu nu te iubești cum ai putea avea pretenții să o facă altcineva?

2. Când nu ești într-o relație îți găsești timp pentru a construi prietenii frumoase

Am găsit un studiu care afirmă sus și tare că oamenii care nu sunt într-o relație sunt mult mai atenți la prieteni și familie decât cei căsătoriți.

Uff, nu știu dacă sunt întru totul de acord cu explicația studiului, până la urmă este și normal ca partenerul/a, iar apoi copiii să fie prioritari. Prietenii și restul familiei cad pe locul 2, cam asta e normalitatea, aceea sănătoasă la care tindem cu toții.

Da, prieteniile și cu precădere părinții sau frații/ surorile sunt foarte importanți, iar legătura dintre ei trebuie musai să fie una armonioasă și apropiată. Pe aceasta o poți construi într-un mod sănătos și dacă ești singură și dacă ești într-o relație ori mariaj.

Și da, da, da, da atunci când ești sigură ai mai mult timp pentru ei, pentru a face activități împreună, pentru a vă întâlni mai des, dar eu am convingerea că prieteniile frumoase pot fi construite oricum.

3. Finanțele tale, treburile tale

Atunci când ești singură îți poți asuma riscuri mult mai ușor decât persoanele căsătorite sau care locuiesc împreună cu altcineva. Faci ce vrei tu cu banii pe care îi câștigi, tu singură îi gestionezi cum crezi de cuviință, iar asta pentru multe persoane înseamnă libertate și independență. Totodată, deciziile profesionale care sunt în strânsă legătură cu portofelul sunt mult mai ușor de luat atunci când nu ești cu cineva într-o relație.

4. Un flirt sănătos face tenul mai frumos

Și-ți crește exponențial stima de sine, un aspect mai mult decât necesar pentru orice femeie. Chiar și cele din relații sunt flatate când un străin flirtează cu ele. Un flirt sănătos cu o persoană necunoscută sau cu un amic vechi nu implică întotdeauna ceva serios, fiind doar un moment în care amândoi vă simțiți bine. Când cineva manifestă interes pentru tine este un semnal că ești atrăgătoare, ești frumoasă, ești captivantă, iar dacă conexiunea este și isteață, bucură-te, înseamnă că timpul nu a fost pierdut aiurea.

5. Mai bine singură decât într-o relație nocivă

Cât de grea poate să fie haina singurătății pentru cineva care este într-o relație, dar la nivel psihic și fizic se simte complet singur?! Am simți pe pielea mea și multe alte prietene mi-au mărturisit cât de obositor este să ai un partener superficial și detașat de tine și de relație. Astfel de cupluri n-au nicio șansă pe viitor sau trăiesc îndelungat doar pe pilot automat, ceea ce nu este doar dureros, dar și frustrant.

See Also

Până ajungi în relația potrivită, consider că mai bine singură decât însoțită greșit.

De asemenea, te poți simți singură dacă ești lângă un abuzator, deoarece singurătatea în cuplu ia foarte multe forme care mai de care mai dezolante. Spre exemplu, un abuzator te va dori singură, te va lua de lângă părinți și prieteni și va face tot ce-i stă în putință să te joace ca pe o marionetă. Dacă trăiești într-un astfel de scenariu pleacă deoarece, poți face lucruri mărețe fără să te împiedici de un astfel de om. Meriți mai mult!

Iar dacă ești singură și ai trecut printr-o relație toxică mulțumește-i lui Dumnezeu că ai scăpat. Ai tot timpul din lume să te îngrijești, să te iubești și să găsești pe cineva care să-ți vadă și să-ți prețuiască sufletul, mintea și trupul.

Eu nu militez pentru autosuficiență, mi se pare un atribut sfidător și vanitos. Nu-i recunosc utilitatea, dar recunosc importanța iubirii de sine care nu poate veni decât de la mine pentru mine. Un partener nu mă va ajuta în acest sens. Poate o va face o perioadă, dar umbra încărcată cu tot ce-i mai urât și dureros va reuși să mă acapareze la final. Și nu asta vreau!

A fi în relația potrivită la momentul oportun este cel mai mare cadou pe care mi-l pot oferi. De aceea, sunt de părere că nu trebuie să te simți rușinată sau strivită de societate că ești singură. Din contră, puterea e de partea ta!

Sursă foto: Unsplash.com

Surse material: https://journals.sagepub.com/doi/10.1525/ctx.2006.5.4.16

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top