Now Reading
Cele mai bune filme de Crăciun pe care să le vezi iarna aceasta

Cele mai bune filme de Crăciun pe care să le vezi iarna aceasta

Este prea devreme să vorbim despre Crăciun? Niciodată! Mai ales că tocmai am văzut trailerul la unul dintre noile filme de Crăciun care vor apărea pe Netflix iarna aceasta și deja am început să număr zilele din calendar. Eu sunt deja pregătită. Am lista de gustări la îndemână și o pătură pufoasă gata să îmi ofere momente hygge fix cum văd în filme. Și cum am cam văzut deja toate filmele și desenele de Crăciun, am decis să fac o listă cu cele mai bune.

1. Un prinț de Crăciun 1, 2 și 3 (A Christmas Prince)

Poate de prea multe ori uităm în ce țară frumoasă trăim. Cred că acesta este principalul motiv pentru care „Un prinț de Crăciun” a apărut în viața noastră. Să ne amintească de toate frumusețile care ne înconjoară. Filmul a fost filmat în România, în locuri precum Castelul Peleș, Palatul Bragadiru, Ateneul Român și Palatul Parlamentului, iar peisajele de iarnă sunt desprinse din basme.

Comedia romantică urmărește experiența unei reporterițe care ajunge sub acoperire la curtea regală a Aldoviei (o monarhie imaginară). Lucrurile iau o întorsătură neașteptată, iar Amber ajunge să trăiască cea mai frumoasă poveste de dragoste. Cu prințul Aldoviei, desigur.

2. Crăciun la castel (A Princess for Christmas)

Formula secretă a comediilor romantice de Crăciun: un taram fictiv, un prinț ca-n basme și Castelul Peleș. Aceleași ingrediente sunt folosite și în filmul Crăciun la castel. Viața lui Jules Daly se schimbă prima dată atunci când ajunge să își crească singură nepoții. Și a doua oară atunci cand la ușă îi bate majordomul Ducelui de Castleberry, care o invită la castel. Îl întâlnește pe Ashton, cel mai mic fiul al ducelui, iar de acolo trebuie să vezi cu ochii tăi cum decurge povestea lor.

Tot ce pot să spun este că decorațiunile de Crăciun încălzesc chiar și inima celor mai morocănoși oameni.

3.Pur și simplu dragoste (Love, Actually)

Un film la care eu revin an de an, încă din perioada liceului. „Pur și simplu dragoste” urmărește 9 povești întortocheate și cum influențează magia Crăciunului cel mai plăcut sentiment: iubirea. 

Departe de prinți si castele, acest film portretizează iubirea așa cum o experimentăm și noi cateodata. Stângace, ezitantă, cu oameni pe care în teorie nu am avea cum să îi întâlnim.

4. Marea cursă de Crăciun (Arthur Christmas)

Prima recomandare de animație din listă este despre o seară specială de Crăciun. Arthur află că Moș Crăciun a omis să lase cadoul unei fetițe. Din acel moment, misiunea lui este să salveze Crăciunul și să nu lase vreun copil fără cadouri sub brad. Nu pleacă singur în această aventură, ci este acompaniat de unele dintre cele mai amuzante personaje pe care le-am văzut într-o animație de Crăciun.

„Marea cursă de Crăciun” este un film ideal de văzut cu întreaga familie, de la copii și pană la bunici.

5. Cronicile Crăciunului (The Christmas Chronicles)

Ce se intamplă dacă vrei să-l prinzi pe Moș Crăciun? Riști să fii teleportat din Lowell, Massachusetts în Chicago, Illinois. Asta au pățit Teddy și Kate, doi copii care și-au propus să îl prindă pe Moș Crăciun în fapt.

„Cronicile Crăciunului” este o comedie savuroasă, plină de peripeții. Mic spoiler: cadourile ajung în siguranță la toți copiii.

6. Un schimb regal (The Princess Switch)

Visezi să fii prințesă, dar destinul a decis altceva pentru tine? Stacy DeNovo este o brutăreasă de succes care ajunge în preajma Crăciunului să participe la un concurs în Belgravia. Da, încă un tărâm fictiv, cu peisaje magice. 

Acolo, Stacy o întâlnește pe Lady Margaret Delacourt, o ducesă care îi seamănă leit. Cele două agreeaza să facă schimb de vieți. Din acel moment, totul se va schimba pentru ele.

7. O dădacă de Crăciun (A Nanny for Christmas)

Mai rău decât să fii concediată este să fii concediată în preajma Crăciunului. Ally nu-si pierde optimismul și, cu ajutorul prietenei cele mai bune, găsește rapid un alt job. Cu excepția că se produce o încurcătură și în loc să înceapă un nou rol în publicitate, aceasta devine dădacă pentru copiii șefei. 

Dacă te întrebi unde este romantismul cu care ne-au obișnuit filmele de Crăciun, nu te îngrijora, el există. Noul job vine și cu ceva bun – între Ally și un angajat de la noua agenție de publicitate începe o poveste de dragoste.

8. Poveste de Crăciun (A Christmoose Story)

Max este convins că acest Craciun va fi foarte plictisitor pentru că tatăl lui nu reușește să ajungă acasă. Dar totul se schimbă atunci când un elan care vorbește aterizează direct pe acoperișul lui, căutându-l pe Moș Crăciun. Elanul puțin prea dramatic, dar cu o inimă foarte mare s-a rătăcit de Moș în timp ce făcea o probă cu sania pentru seara de Cr[ciun. Acum, acesta se teme că Ajunul va fi ruinat pentru că nu vor mai putea împărți cadourile către copii. Asta dacă nu cumva Max reușește să-l ajute pe domnul Elan să ajungă înapoi la Moșul.

9. Sărbători în cătușe (Holiday in Handcuffs)

Ai ajuns aici crezând că ai găsit un film erotic? Ei bine, numele te-a indus în eroare. Trudie, o artistă foarte talentată, dar cam fără de noroc, decide că trebuie să ducă acasă pe cineva Crăciunul acesta cu orice preț. Așa că îl răpește pe unul dintre clienții restaurantului în care lucrează.

Acesta decide sa îi facă jocul în speranța că îl va găsi poliția în curand, dar ajunge sa se îndrăgostească de Trudie.

10. O nouă poveste de Crăciun (Last Christmas)

Cel mai așteptat film al iernii în 2019, „O nouă poveste de Crăciun” este despre aventurile lui Kate, o artistă care aspiră la o carieră de succes, deși nu face cele mai potrivite alegeri în viață. Totul se schimbă atunci când îl întâlnește pe Tom la magazinul unde aceasta lucrează. O poveste parcă prea frumoasă ca să fie adevărată, exact ce avem nevoie în preajma Crăciunului. 

Un film în care Emilia Clarke are rolul principal, iar coloana sonoră este asigurată de muzica lui George Michael.

11. Krampus, spaima Craciunului (Krampus)

Comedie horror de Crăciun? Da, există. Bazat pe folclorul bavarez, acest film demonstrează că până și demonii au un rol în toată povestea de sărbători. Krampus este o creatură mitică despre care se spune că vine să îi pedepsească pe copiii care nu au fost cuminți.

Și, cumva, un băiețel care nu a avut cel mai frumos Crăciun reușește să-l invoce. A fost acesta un coșmar sau este pură realitate? Vei afla toate astea la finalul filmului. 

PS: Nu trebuie să mai menționez că acesta nu este un film de urmărit cu întreaga familie, nu?

See Also

12. Christmas with a View

Unde se infiripă mai bine poveștile de dragoste dacă nu în bucătărie? Shane, un chef celebru, devine bucătarul șef la resortul de ski unde lucrează și Clara, un alt bucătar foarte talentat. 

Lucrurile scârțâie la început, însă pasiunea pentru gătit îi apropie pe cei doi. Sau să fie oare magia cuplului de hipioți care țin la Clara ca la o fiica? Povestea nu e așa simplă precum pare. Dar am lăsat detaliile picante pentru când veți urmări filmul

13. Calendarul de Crăciun (The Holiday Calendar)

Povestea se învârte în jurul unui advent calendar magic. Abby și Josh sunt doi fotografi foarte talentați, prieteni de mult timp. Cei doi se reîntâlnesc în preajma Crăciunului, după ce Josh se întoarce din călătoria lui în jurul lumii. 

Împreună, încearcă să descifreze mesajele calendarului magic, care pare ca prezice viitorul. Toate semnele duc către necunoscutul Ty, care o cucerește pe Abby cu gesturi din ce în ce mai romantice. Dar oare este Ty alesul? Calendarul magic are altă parere!

14. Grinch (Dr. Seuss’ The Grinch)

Nu poate fi Craciun dacă Grinch nu încearcă sa îl saboteze. De data aceasta, vă recomand sa îi dați o șansă animației din 2018, o comedie excelentă, numai bună de urmărit cu cei mici. 

Cindy Lou este o fetiță de doar șase ani care vrea să-l roage pe Moș Crăciun să o ajute pe mama ei. Dar înainte de a ajunge la Moș, Cindy se întâlnește cu morocănosul Grinch și cu Max, câinele acestuia,. Oare va reuși Grinch să-i deturneze planul fetiței?

15. Un spirit de Crăciun (The Spirit of Christmas)

Kate nu se oprește din muncit nici măcar în preajma Crăciunului. Iar anul acesta, provocarea e cu atât mai mare cu cât pentru a fi promovată, trebuie să vândă o casă bântuită de un spirit.

Se pare că acest spirit nu este unul bătrân și morocănos, ci un bărbat chipeș, care își dorește să dezlege povestea misterioasă care stă în spatele decesului lui. Iar Kate nu se dă în lături de la nimic, așa că încearcă să-l ajute să rezolve misterul. Pe parcurs, între cei doi se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste.

 

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase filme de Crăciun pe care le-am văzut deja. Sper ca această listă să dea startul maratoanelor de binge watching din acest sezon festiv. Și nu uitați: nu exista să vedeți de prea multe ori un anume film. Mai ales dacă e despre Craciun. 🎁

Sursă foto: Unsplash

***

View Comment (1)
  • Multumesc frumos pentru sugestii. In preajma Craciunului imi place foarte mult sa ma uit la Flautul Fermecat in regia lui Ingmar Bergman.
    O zi buna va doresc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top